به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر، کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، در مصاحبهای اعلام کرد: بدلیل دخالت و نقش مستقیم آمریکا در اغتشاشات اخیر، مقرر گردید پروندهای حقوقی در دادگستری تهران برای تعیین خسارات تشکیل و رای لازم علیه این کشور صادر شود.
دبیر ستاد حقوق بشر همچنین با اشاره به نقش مخرب شبکههای تلویزیونی ایران اینترنشنال و بی بی سی فارسی در هدایت و تحریک به اغتشاش، تخریب اموال و تجهیزات عمومی و خصوصی، اقدامات تروریستی و ارائه آموزشهای چگونگی ایجاد درگیری و ساخت وسائل مربوطه، گفت: این دو شبکه و عوامل آن باید به فهرست گروهها و افراد تروریستی اضافه شوند. از سوی دیگر، پروندههای مستندی درخصوص این شبکهها در حال تدوین است و اقدامات قضایی در محاکم داخلی و خارجی علیه آنها بزودی پیگیری خواهد شد.
غریب آبادی افزود: در این میان، نقش کشورهای میزبان و حامی این شبکه ها، یعنی انگلیس و عربستان سعودی، نیز از سوی دستگاههای ذیربط حاکمیت مغفول نخواهد ماند.
معاون امور بین الملل قوه قضائیه به حملات صورت گرفته علیه اماکن و اشخاص دیپلماتیک ایران در برخی کشورها نیز اشاره کرد و گفت: کلیه اماکن و مامورین دیپلماتیک نسبت به هرگونه تجاوز، تعرض و ایجاد خسارت مصونیت دارند و کشور پذیرنده وظیفه خاصی برای اتخاذ تمامی تدابیر لازم به منظور حفاظت و جلوگیری از تهاجم و ایراد خسارت به اماکن و مامورین دیپلماتیک دارد.
غریبآبادی از کشورهایی که اماکن و مامورین دیپلماتیک ایرانی در قلمرو آنها مورد حمله و تعرض قرار گرفته اند، خواست تا ضمن عمل به تعهدات بین المللی خود در ارتقای حفاظت و تضمین عدم تکرار و جبران خسارات مادی و معنوی، مسببین و مباشرین این حوادث را نیز تحت تعقیب و رسیدگی قضایی قرار دهند، در غیر اینصورت برابر کنوانسیون ۱۹۷۳ باید آنان را برای محاکمه به ایران مسترد نمایند.