به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خاندوزی در این مراسم که به منظور آغاز به کار همزمان سه خدمت نوین بانک ملت و در وزارت اقتصاد برگزار شد، گفت: هزینه مبادله یکی از مفاهیم کلیدی و محوری در اقتصاد است که به نوعی خدماتی که امروز از آنها رونمایی شد نیز به نوعی با این مفهوم اقتصادی مرتبط است.
دکتر خاندوزی با اشاره با بالا بودن هزینه مبادله در اقتصاد ایران گفت: در اقتصاد ایران به شکل غیر متعارف و غیر عادی با بالا بودن هزینههای مبادله مواجه هستیم به نحوی که فعالان اقتصادی در سطح بنگاهها و شرکت ها، تولید کنندگان و صادرکنندگان از یک سو و از سوی دیگر نیز فعالان خرد اقتصادی، خویش فرمایان و کسبه و خانوارها در فضایی در اقتصاد ایران مشغول فعالیت هستند که برای اقدامات و فعالیتهای اقتصادی خود مجبور به تحمل زحمت، زمان و هزینههای زیادی هستند.
وزیر اقتصاد بالا بودن اصطکاک سیستمی در حوزه مبادلات اقتصادی را از موانع بزرگ کسب و کارها برشمرد و افزود: هر چقدر که اصطکاک در مسیر فعالیتهای تولیدی و اقتصادی را کاهش دهیم در واقع به اجرای شعار سال که حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال افرین است، عمل کرده ایم.
خاندوزی در ادامه با تأکید بر اینکه بخش مهمی از دل نگرانیها و فرسایش روحی و روانی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور نیز از این مسیر حل و فصل خواهد شد، گفت: هر اقدامی که در جهت کاهش هزینه مبادلات در اقتصاد ایران از جمله پیش بینی پذیری و سهولت دسترسی به خدمات، کاهش زمان برای انجام خدمات مختلف در حوزههای بانکی، بروکراتیک و ضمانت نامههای اجرا و قرارداد صورت پذیرد، منجر به بهبود شرایط اقتصادی و حل مشکلات تولیدکنندگان خواهد شد.
وزیر اقتصاد در ادامه سخنانش و با اشاره به اینکه زنجیره وسیع هزینه مبادله در اقتصاد مصادیق بسیار گستردهای را در بر میگیرد، خاطر نشان کرد: ارایه خدماتی از این نوع که امروز شاهد رونمایی از سه مورد از آنها از سوی مدیران، کارشناسان و نیروی انسانی متخصص بانک ملت هستیم به مشتریان بانک این امکان را فراهم میکند که هم با هزینه کمتر و هم در زمان کوتاهتر و کاهش رفت و آمد به شعبات از این خدمات بهرهمند شوند.
خاندوزی توسعه این خدمات و محصولات را از ضروریات اقتصاد امروز دانست و تأکید کرد: توسعه این قبیل خدمات منجر به افزایش رضایت مندی مشتریان و عموم مردم شده و از منظر اقتصادی نیز منجر به کاهش هزینه مبادله در اقتصاد خواهد شد.
وزیر اقتصاد در ادامه گفت: بانکداری دیجیتال باید شامل مجموعهای از یک اکو سیستم همراه خود باشد که بتواند تمام پشتیبانیهای مورد نیاز را نیز انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه ستاره در شبکه بانکی و بورس خاطرنشان کرد: این نوع خدمات میتواند به بانکداری دیجیتال کمک کند که تمام اجزای زیست بوم مورد نیاز خود را فراهم کند.
وزیر اقتصاد یکی دیگر از مزایای ایجاد خدمات و محصولات نوین بانکداری را کاهش هزینههای غیر بهرهای بانکها دانست و افزود: متأسفانه سهم هزینههای غیر بهرهای در ترازنامه بسیاری از بانکهای ما بالاست و باید تلاش و همت مدیران بانکها به این حوزه معطوف شود تا هم هزینه تمام شده پول و هم هزینههای غیر بهرهای شبکه بانکی کشور کاهش یابد.
دکتر خاندوزی در پایان با اشاره به ظرفیت بسیار بالای کشور در زمینه توسعه خدمات نوین بانکداری افزود: فرهنگ عمومی مردم ما در جهت حرکت به سمت اقتصاد و بانکداری دیجیتال بسیار کم نظیر است، در حالیکه بسیاری از کشورها زمان بسیار بیشتری برای رسیدن به فرهنگ اقتصادی در حوزه مالی و نظام پرداختها را طی کردند، این مسیر در کشور ما با سرعت به مراتب بیشتری پیموده شد.
وی افزود: با وجود زیر ساخت فنی مناسب در کشور و جوانان خوش فکر در حوزههای مختلف از جمله فناوری اطلاعات و حوزههای مالی و اقتصادی اکنون کشور ما در این زمینه حرفهای زیادی برای ارایه دارد.
وی در پایان گفت: جای آن دارد که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با وضع اهداف مشخص کمی و مشوقهای خاص، از آن دسته از بانکهایی که با سرعت بیشتری از الگوهای بانکداری سنتی جدا شده و به سمت ارایه نوآوری در خدمات مالی حرکت میکنند، حمایت ویژه کند تا سایر اجزای شبکه بانکی نیز به این کاروان بپیوندند.
گفتنی است در این مراسم از سه خدمت نوین بانک ملت با عنوان بانک پلاس، اکوسیستم الان بخر، بعداً بپرداز یا BNPL و فرا بانک ملت، پرداخت کاملا ً غیر حضوری با امضای دیجیتال رونمایی شد.