به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسداله کردنائیج در گفتگویی، درباره طرح تحول آموزشی این دانشگاه که براساس تاکید معاونت آموزش وزارت علوم دانشگاهها ملزم به تدوین و ارائه پیش نویس آن هستند، اظهار داشت: در دانشگاه تربیت مدرس در ۲ دوره طرح تحول نوشته شده است، ماموریت اولیه دانشگاه، تربیت مدرس و اساتید است، اما در بازنگری و بازتعریف طرح تحول در سال ۸۶، ماموریتهای دانشگاه بازتعریف شد و در کنار ماموریت اصلی یعنی تربیت مدرس، تربیت محقق، تربیت پژوهشگر و تربیت کارآفرین نیز اضافه شد.
معاون آموزشی دانشگاه افزود: برنامههای طرح تحول ۵ ساله دوم دانشگاه نیز با همین رویکرد نوشته شده و در حال حاضر با توجه نقطه نظرات معاون آموزشی وزیر علوم، برنامه تحول دانشگاه با تغییرات اندک در دستور کار قرار گرفته است و کار را پیش میبریم.
وی ادامه داد: بنابراین معاونت آموزشی دانشگاه، با توجه به سرعت بالای تغییرات در کلان روندهای جهانی آموزش دانشگاهی و براساس مفاد برنامه دولت سیزدهم در بخش آموزش عالی و نیز برنامه راهبردی دانشگاه و شرایط و مقتضیات خاص محیطی برای تحول در مأموریت ها، وظایف و کارویژههای خود به چندین راهبرد توجه ویژهای دارد که یکی از آنها توسعه و ایجاد رشتههای جدید میان رشتهای است. به طور مثال در چند سال اخیر یک دانشکده فناوریهای برتر در دانشگاه راه اندازی شده و تخصصهایی که دانشکدهها به آن نیاز دارند، در قالب یک میان رشتهای در این دانشکده تعریف میشود.
کردنائیج توسعه کارآفرینی در همه ابعاد آموزش از جمله برنامههای درسی، مهارتهای دانشجویان و بالندگی استادان و دانش آموختگان را یکی دیگر از برنامههای تحولی عنوان کرد و گفت: توسعه آموزش ترکیبی (Blended Learning) با تأکید بر ارتقای کیفیت آموزشهای غیر حضوری در شرایط خاص نیز در دستور کار معاونت آموزشی قرار دارد.
وی اصلاح فرایندهای حکمرانی و تصمیم گیریهای کلان آموزش را مورد تاکید قرار داد و گفت: همپایی با کلان روندهای جهانی آموزش با تکیه بر مقتضیات و مزیتهای بومی، پایش مستمر تحولات جهانی و ملی آموزش و ترسیم سناریوهای آینده برای رویارویی با چالشهای جهانی، بازنگری محتوای برنامههای درسی براساس آخرین تحولات، تخصص و مفاد اسناد بالادستی و بیانیهها و راهبردهای ابلاغی مقام معظم رهبری را از دیگر راهبردهای این معاونت براساس طرح تحول به شمار میرود.
وی ضمن تاکید بر اینکه توسعه برنامههای اقتصادی آموزش و به تبع آن سرمایه گذاری بیشتر در قالب برنامههای آموزشی و توسعه همکاریهای بین دانشگاهی (ملی و فراملی) در دستور کار معاونت قرار دارد، گفت: هر یک از راهبردهای مذکور در قالب برنامههای اقدام و عمل مربوط اجرایی خواهند شد و این معاونت بصورت مستمر نتایج و میزان پیشرفت امور را رصد و پایش میکند.