گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، امیر شهریار امینیان (رئیس مجمع ناشران دفاع مقدس) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو؛ با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مثل هر نمایشگاه دیگری یک ظرفیت محدود برای مخاطبی دارد که طی ۱۰ روز قصد استفاده از آن فضای را دارد، گفت: نمیتوانیم از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران چنین جمعبندی را داشته باشیم که جامعیت کاملی را برای مخاطبان از تمام اقشار کتابخوان را در جهت تامین کتاب، تنوع عناوین، نیازهای فکری و تحولات حوزه نشر داشته است.
وی با تاکید براینکه عدم تامین همه نیازهای مخاطب در یک نمایشگاه را لزوماً نباید ضعف بدانیم بلکه خصوصیت نمایشگاهها چنین است، افزود: اینکه تمام نیازهای مخاطبان در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تامین نشود لزوماً ضعف نیست بنابراین این ویژگی هر نمایشگاه است.
رئیس مجمع ناشران دفاع مقدس درخصوص تنوع آثار عرضه شده در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و تدابیر اتخاذ شده برای دیده شدن آنها عنوان کرد: بهلحاظ کمی ناشرانی که فعالیت و تولیدات بیشتری را در طول سال داشتهاند طبیعتاً در فهرست نمایشگاه قرار میگیرند تا بهلحاظ موقعیت مکانی در نمایشگاه در شرایط بهتری غرفهنمایی شوند.
امینیان برگزاری بخش مجازی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را فرصتی برای دیده شدن همه گروههای فکری دانست و ادامه داد: بخش مجازی این نمایشگاه ظرفیت دیده شدن همه گروههای فکری را چند برابر کرده است چراکه حتماً شرایط برای اینکه همه ناشران حضور فیزیکی در نمایشگاه داشته باشند نخواهد بود لذا با اضافه شدن این امکان، تعداد ناشران و جریانهای فکری که مابهازایی در کتاب دارند در نمایشگاه بیشتر خواهد بود.
وی تحول فیزیکی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را ضروری دانست و ادامه داد: این نمایشگاه بهلحاظ فیزیکی نیازمند تحول است تا بتواند زمینه و بستر نمایندگی همه گروههای فکری را به شکل احسنت فراهم آورد که البته نمایشگاه در حال حرکت بهسمت چین روندی است و براساس شنیدهها امسال تحولاتی براساس این ضرورتها شکل خواهد گرفت تا پیوند اجتماعی آن تقویت شود.
سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی(ره) و همزمان بهصورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.