به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، گروهی از سازمانهای مدنی و امدادرسان مستقر در افغانستان در آستانه نشست مهم سازمان ملل برای افغانستان در نامهای سرگشاده خواستار افزایش حضور دیپلماتیک کشورها در افغانستان، تعامل و گفتگوی مستقیم با هیئت حاکمه و آزادسازی داراییهای افغانستان و رفع تحریمها علیه این کشور شدند.
متن این نامه به شرح ذیل است:
خطاب به آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و و نمایندگان و فرستادگان ویژه محترم برای افغانستان و رهبری سازمان ملل در داخل و خارج از افغانستان،
ما گروهی از افغانها هستیم که در کشور زندگی میکنیم و در بخشهای مختلف از جمله صلح، جامعه مدنی، کمکهای بشردوستانه، حقوق بشر، رسانهها و بخش خصوصی کار میکنیم و برای ترویج گفتگو و جستجوی راهحلهای بلندمدت برای کشورمان تلاش میکنیم. این گروه ویژه شامل و منعکس کننده کار تک تک مردان و زنان افغان و سازمانهایی است که توسط زنان اداره شده و یا زنان در بخشهای ذکر شده در سطوح ملی و محلی در آن استخدام هستند.
همانطور که شما در تاریخ 1 و 2 می 2023 در دوحه قطر گرد هم میآیید تا در مورد وضعیت جاری در افغانستان گفتگو کنید، ما از ابتکار شما برای یافتن راههای تعامل و گفتگو برای حل بن بستی که مقامات طالبان و جامعه بینالمللی در 19 ماه گذشته بر سر آن قرار دارند استقبال میکنیم.
افغانها از بدترین بحران انسانی روی جهان رنج میبرند که به دلیل ضعف اقتصاد و فقدان چارچوبی برای گفتگوی سیاسی وخیمتر شده است. در حالی که مشارکت بشردوستانه یک ضرورت بوده است، ما نیاز داریم که جامعه جهانی بداند این تلاشها برای کاهش رنج بشری در افغانستان نه پایدار و نه بهینه است.
یک رویکرد اصولی، عملگرایانه و مرحلهای برای تعامل با مقامات طالبان برای تضمین رفاه مردم افغانستان و رفع موانعی که ما را از پیگیری توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورمان باز میدارند، مورد نیاز است.
به این ترتیب، توصیه میکنیم موارد زیر را در نظر بگیرید:
- با تمدید اخیر مأموریت یوناما، این سازمان به عنوان نماینده اصلی نهاد سیاسی جامعه بینالمللی حاضر در داخل افغانستان باید حمایت، تقویت و توانمند شود.
- جامعه بینالمللی باید با مردم در داخل افغانستان همکاری کند برای مشکلات افغانستان راهحلهایی از داخل این کشور ایجاد شود. ما ایجاد فضاهایی را برای ترویج ابتکارات و گفتگوهای محلی صلح که از قبل وجود دارد و از گسترش کارمان حمایت میکند، تشویق میکنیم.
- مشورت گسترده با افغانهای مقیم افغانستان از جمله مشارکت در تعاملات بینالمللی که در مورد افغانستان انجام میشود.
مسیر کمک
- اطمینان از اجرای مؤثر و اصولی کمکهای بشردوستانه از طریق سازمانهای غیردولتی و آژانسهای سازمان ملل متحد با نظارت و ارزیابی مجدد رویکرد، تعهد به ارائه به موقع و مؤثر کمکها، و مشارکت معنادار زنان چه به عنوان انساندوستانه و چه به عنوان مشتری.
- گسترش و انعطافپذیری در تأمین مالی، سازمانهای محلی ظرفیت بهتری برای مذاکره در مورد دسترسی بشردوستانه و توانایی گسترش به کارهای ضروری غیرانسانی نشان دادهاند. بنابراین، آژانسهای کمک کننده باید افزایش بودجه به نهادهای ملی و همچنین نشان دادن انعطافپذیری در زمینههای عملیاتی و گسترش برنامهریزی را در مناطقی که زنان میتوانند کار کنند، در نظر بگیرند.
بر تأمین مالی سازمانهای تحت رهبری و تحت مالکیت زنان تمرکز کنید و فرصتهای تأمین مالی بخش خصوصی را برای توسعه و گسترش ابتکارات خود بررسی نمایید. از طریق حمایت از سازوکارهای محلی برای ارائه کمکها و اجرای برنامههای توسعهای، بودجه ARTF (صندوق امانی بازسازی افغانستان) را مجدداً هدفگذاری و تکمیل کنید تا در شرایط عملیاتی فعلی مناسب هدف باشد.
زنان و دختران میتوانند از طریق طیف وسیعی از مؤسسات مانند رسانههای محلی، انواع مشخصی از مؤسسات حرفهای، حفاظت از میراث فرهنگی و برنامههای هنری به دسترسی و فعالیت خود ادامه دهند. این فضاها میتواند از سرمایهگذاری جامعه بینالمللی بهرهمند شود.
ابتکارات مالی برای مقابله با تغییرات اقلیمی در افغانستان قبل از اینکه دیر شود؛ اثرات تغییرات اقلیمی به طور فزایندهای مشهود است و زندگی میلیونها نفر و معیشت اقتصادی آنها را در معرض خطر قرار میدهد.
مسیر اقتصادی
- در حالی که اقتصاد دیگر در حال سقوط آزاد نیست و شواهدی از ثبات در سطح پایین وجود دارد، موانع خارجی همچنان اثرات مخرب قابل توجهی بر اقتصاد افغانستان دارند. ما خواهان رفع تحریمهای مربوط به تراکنشهای مالی هستیم که بخش خصوصی را فلج میکند و منجر به تبعیت بیش از حد از سیستم بانکی بینالمللی میشود.
- رفع انسداد داراییهای بانک مرکزی افغانستان برای بهبود بحران بانکی و نقدینگی که کشور را گرفتار کرده و بازیابی سیستم سوئیفت.
- حمایت فنی از بانک مرکزی افغانستان در زمینههای مبارزه با پولشویی، مبارزه با تأمین مالی تروریسم و ادارات مربوطه سیاست مالی برای ایجاد اعتماد در بخش بانکی و حمایت از فعالیتهای اقتصادی.
مسیر دیپلماتیک
- افزایش حضور دیپلماتیک در داخل کشور برای تضمین تعامل و گفتگوی مستقیم بدون اتکا به واسطهها.
- ایجاد یک نقشه راه روشن برای گفتگوهای بینالمللی با مقامات طالبان از جمله راهاندازی گروههای کاری غیررسمی با مقامات طالبان در مورد منافع مشترک مانند مقابله با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرتهای غیرقانونی، حفظ میراث فرهنگی به عنوان اقدامات اعتمادسازی، و تقویت دسترسی به اطلاعات به عنوان موضوعی عامالمنفعه.
ما به عنوان افغانهایی که در افغانستان زندگی و کار میکنند، از طرف میلیونها نفری که در اینجا ماندهاند و از انبوهی از بحرانهای انسانساز رنج میبرند، دفاع میکنیم. ما از همه شما میخواهیم که در دیدار این هفته برای گفتگو در مورد وضعیت افغانستان، آنها را در نظر بگیرید. رویکرد کنونی به افغانستان تنها باعث افزایش رنج در این کشور شده است. افراد ما مبتکر، مصمم، پیشگام و انعطافپذیر هستند - بیایید در جهت رفع موانع بر سر راه پیشرفت خود تلاش کنیم.