به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دهها تن از دموکراتهای آمریکا در نامهای به جو بایدن خواستند تا در دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند، موضوعات حقوق بشری را مطرح کند.
۷۵ سناتور دموکرات و تعدادی از دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا در این نامه اظهار کردند که درباره بی مداراییهای مذهبی، فشار بر آزادیها، دسترسی به اینترنت و هدف قرارگرفتن گروههای اجتماعی مدنی در هند نگران هستند.
در این نامه که به کاخ سفید ارسال شده آمده است: ما از هیچ شخص یا حزب خاصی در هند حمایت نمیکنیم. این به تصمیم مردم هند بستگی دارد، اما ما نسبت به حمایت از اصول مهمی که باید هسته مرکزی سیاست خارجی آمریکا باشد، پایبند هستیم.
این نمایندگان تاکید کردند که ما از شما (بایدن) میخواهیم تا در دیدار با مودی درباره طیف وسیعی از موضوعات مهم از جمله مسایل حقوق بشری و نیز ایجاد رابطه موفق، قوی و دراز مدت بین دو کشور، بحث و گفتگو شود.
نارندرا مودی نخست وزیر هند شب گذشته به منظور بهبود هر چه بیشتر مناسبات و روابط کشورش با آمریکا، دهلی نو را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
وی ازسال ۲۰۱۴ که به عنوان نخست وزیر هند انتخاب شده، تاکنون ۵ بار به آمریکا سفر کرده، اما این نخستین سفر وی به واشنگتن در یک موقعیت کاملا دیپلماتیک و به رغم نگرانیها درباره شرایط بد حقوق بشری در این کشور است.
براساس این گزارش، واشنگتن برای داشتن روابط نزدیکتر با پرچمعیتترین کشور دنیا و مقابله با چین ابراز امیدواری کرده، اما مدافعان حقوق بشر نگرانند که موقعیت ژئوپولیتیکی بر موضوعات حقوق بشری سایه بیاندازد. این در حالی است که برخی گروههای حقوق بشری مستقر در آمریکا، تظاهراتهایی را در جریان سفر مودی به واشنگتن، ترتیب دادهاند.
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر که در ماه مارس منتشر کرده بود، هند را در لیست کشورهای ناقض حقوق بشر قرار داده بود.
این در حالی است که نقض سیستماتیک حقوق بشر در آمریکا و کارنامه سیاه این کشور در جرایم جنگی در نقاط مختلف جهان، روز به روز بیشتر میشود و هر روز بعد تازهای از این جنایات منتشر میشود. این در حالی است که مقامات واشنگتن چشم بر نقض مستمر، سیستماتیک و پردامنه حقوق بشر در خاک خود میبندند.
آمریکا همچنین کشوری با جدیترین موارد خشونت اسلحه در جهان است به طوری که از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون حدود ۱۴ هزار نفر در خشونتهای مسلحانه جان خود را از دست دادهاند.
همچنین در سالهای اخیر، برتری جویی سفیدپوستان در آمریکا افزایش یافته است. حوادث تروریستی که در سالهای اخیر در آمریکا رخ داده به «خشونت برتری جویی سفیدپوستان» مرتبط بوده است. پلیس آمریکا بیرحمانه سیاه پوستان را میکشد یا با آنان بدرفتاری میکند.
علاوه بر این آمریکا با وجود آنکه از کشورهای ثروتمند جهان است، اما زنان این کشور در خطرناکترین وضعیت قرار دارند. آنها هر روز مورد انواع خشونت از جمله خشونت فیزیکی یا خشونت جنسی قرار گرفته و زنان زیادی هر روز کشته میشوند. مساله فقر کودکان و زنان نیز تبدیل به بحرانی جدی در این کشور شده است.