به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نخستین رویداد «همنوشت» گردهمایی فعالان صنعت نوشتافزار ایران، پنجشنبه یکم تیرماه با حضور سید احمد عبودتیان دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مونا ابروفراخ مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت افزار وزارت صمت، مسعود حسنلو رئیس ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور و فعالین صنعت نوشتافزار کشور در محل سالن ملل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
محمد مهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در این رویداد با بیان این که نسلهای مختلف فعالان حوزه نوشتافزار، فعالیت در این حوزه را با هدف اعتلای نام ایران برگزیدهاند، خطاب به فعالان حوزه نوشتافزار گفت: برخی از شما از چند دهه قبل در این صنعت فعالید، برخی دیگر نیز در دوران تحریم برای رفع نیاز کشور تلاش کردهاید و به تعبیر مقام معظم رهبری، سرداران جنگ اقتصادی بودهاید.
برادران ادامه داد: تکتک ما افتخار میکنیم که از محصولات این واحدها استفاده میکنیم.
وی اضافه کرد: نسل جوان انقلابی و مردمنهاد در قالب تشکلهای مردمی به این حوزه وارد شدند و نقش خود را در کنار صاحبان صنایع ایفا کردند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت اعتلای ایران اسلامی و بینیاز شدن از محصولات بیگانه را هدف مشترک فعالان صنعت نوشتافزار ایرانی برشمرد و تصریح کرد: نوشتافزار یک صنعت اجتماعی و فرهنگی است که تکتک محصولات آن میتواند پیامآور تمدن بزرگ ایران و سفیر فرهنگ اسلامی ما باشد.
وی عنوان کرد: در دیداری که هشتم بهمنماه سال گذشته با مقام معظم رهبری انجام شد، دو تکلیف برای ما تعیین شد: اول تدوین سند راهبردی صنعت نوشتافزار که هماکنون آماده شده است و دوم ایجاد کارگروه تخصصی نوشتافزار.
برادران با بیان این که سند راهبردی صنعت نوشتافزار به همافزایی بیشتر کمک میکند خاطرنشان کرد: هماهنگی بین بخشهای مختلف دولتی و غیر دولتی یکی از نتایج این سند خواهد بود.
وی ادامه داد: باید در کنار حمایت از تولید، حقوق مصرفکنندگان نیز رعایت شود و محصولاتی اقتصادی برای پایینترین سطوح جامعه در بازار در دسترس باشد.
سید احمد عبودتیان، دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت، به سابقه 10 ساله تلاش برای بومیسازی صنعت نوشتافزار اشاره کرد و خطاب به کسانی که میخواهند در دیگر صنایع و حوزهها به «بومیسازی» دست بزنند گفت: اتفاق بزرگ «همنوشت» در میانه راه بومیسازی صنعت نوشتافزار سه مساله تولید، محتوا و نشان تجاری را در کنار هم به پیش برده است.
وی ورود به میدان و کنشگری در آن به مثابه مبارزه را اولین رکن دستیابی به موفقیت دانست و اضافه کرد: دومین نکته پیشرانی حلقه جوانی است که به کار خود مومن هستند و به عنوان یک حلقه میانی به میدان میآیند.
عبودتیان توضیح داد: باید گروهی از میان خودِ مردم روی این مسائل تمرکز کنند و با مطالبهگری از حاکمیت، جریانهای کنشگر را به میدان بیاورد.
وی درباره سومین رکن این جریان اظهار کرد: همراهی همه فعالان صنعت مهم است، زیرا اگر تکتک آنان به میدان نیایند موفقیت حاصل نخواهد شد.
عبودتیان افزود: تسهیلگری حاکمیت چهارمین رکن است، هر چه نهادهای حاکمیتی در کار اصلی خود که تسهیلگری و حمایت است بهتر نقش بیافرینند، پیشرفت بهتری حاصل میشود.
وی حمایت نهادهای انقلابی و ایجاد «تکان اولیه» و خرید محصولات جدید را رکن دیگر پیشرفت خواند و اظهار کرد: حمایت متعصبانه مردم نیز در رشد صنعت موثر بود.
عبودتیان تشویق و حمایتهای مقام معظم رهبری را در پیشرفت این صنعت مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب بارها در مواجهه با دولت یا گروههای مختلف از فعالان صنعت نوشتافزار ستایش کردند.
وی در ادامه صحبتهای خود پاسخ رهبر انقلاب به نامه تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی را قرائت کرد:
«بسمه تعالی
ـ با سلام
رهآورد تلاش و همت شما در تهیهی نوشت افزار ایرانی، بار دیگر موجب خرسندی و سپاس از دستاندرکاران شد. راه مبارکی است، با قوت ادامه دهید، با توفیق الهی
سیّدعلی خامنهای
12 آبان 1401»
رونمایی از محصول دانشبنیان گواش نانو، رنگهای بهداشتی قابل استفاده روی صورت، فیلتر ماژیک و قالبهای ابزار دقیق خودکار و رواننویس که همگی برای اولین بار در داخل کشور و با استفاده از دانش و تجهیزات داخلی تولید شده است از دیگر برنامههای این رویداد بود.
همچنین سند رشد و پیشرفت صنعت نوشتافزار کشور که با همت دفتر نوشتافزار وزارت صمت و همکاری فعالان حوزه نوشتافزار تدوین شده است، در این مراسم رونمایی شد.
تجلیل از پیشکسوتان صنعت نوشتافزار و برخی از تولیدکنندگان برتر این حوزه پایانبخش این مراسم بود.