به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیاکبر متکان گفت: در چهارمین روز برگزاری اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو، بر اساس پیشنهاد کشورهای گروه عرب و حمایت جمعی از کشورهای اسلامی، قطعنامهای با عنوان «تأثیر و پیامدهای وضعیت کنونی نوار غزه/ فلسطین در تمامی جنبههای دستورکار یونسکو» برای تصویب، در دستورکار این کنفرانس قرار گرفت و رایزنیهای مربوط به آن در بین کشورهای عضو شروع شد که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نیز در این باره مشارکت فعال و سازندهای داشت.
رئیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران افزود: در تقابل با این پیشنهاد، ایالات متحده آمریکا قطعنامهای یکسویه و کاملا جانبدارانه را علیه مردم فلسطین و در حمایت از رژیم اسرائیل، تدوین و برای رأیگیری ارائه کرد که کشورهای عرب و همبانیان این قطعنامه، از جمله ایران بهعنوان کنشگر مؤثر، حاضر به قبول اصلاحات آمریکا نشدند و قطعنامه خود را برای رأیگیری در دستور کار قرار دادند که هر دو به رأی عمومی گذاشته شود.
متکان افزود: در فرآیند رأیگیری علنی، قطعنامه ایالات متحده با رأی منفی اکثریت رد شد و قطعنامه پیشنهادی حامیان فلسطین با ۹۶ رأی مثبت و تنها ۸ رأی منفی از مجموع ۱۳۷ رأی مأخوذ، به تصویب رسید. لازم است یادآوری شود که یونسکو تا کنون بارها در حمایت از فلسطین قطعنامه صادر کرده و همین رویکرد موجب خروج رژیم اشغالگر صهیونیستی از این سازمان شده است.
گفتنی است چهلودومین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو از ۱۶ آبان سال جاری برابر با ۷ نوامبر ۲۰۲۳ در مقر یونسکو درپاریس آغاز شده و هماکنون با برگزاری نشستها و کمیسیونهای مختلف در حال پیگیری است.