به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، علی بیت الهی رئیس زلزله شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره اقدامات صورت گرفته برای رفع نشست زمین در شهرهای پر مخاطره، گفت: متاسفانه پدیده فرونشست زمین در سرزمین ایران در گسترههایی رخ میدهد که تمرکز جمعیتی بالا است. نمونه این گسترهها را میتوان در حاشیههای جنوب تهران، کلانشهرهای تهران، مشهد، اصفهان و بسیاری از شهر دیگر مشاهده کرد.
وی ادامه داد: این امر به دلیل تامین مواد غذایی، آب و موارد دیگر مورد نیاز که اجتناب ناپذیر بوده و روی همدیگر جمع شده که فشار به آب خوانها موجب افت آبهای زیر زمینی و نشست زمین شده است. طی تجربه ۵۰ساله سکونتگاههایی به نام شهرهای جدید داریم و در حال توسعه هستند. به عنوان نمونه شهرهایی مانند پردیس و اندیشه شکل گرفتند که توسعه زیادی پیدا کرده است.
رئیس زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: با این هدف که در آتیه با گسترش این سکونتگاهها این مخاطره گریبان مردم و توسعه شهرها نشود، مطالعات در ۱۷ شهر جدید با حمایت شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید وزارت راه و شهرسازی انجام شده؛ همچنین مطالعاتی درباره فرونشست زمین، سیل و زلزله در این شهرهای جدید صورت گرفت.
بیت الهی بیان کرد: شهر پردیس به عنوان شهر نزدیک به تهران که دارای حائز اهمیت بوده که برای فاز دوم این اقدام انتخاب شده و دلیل این انتخاب جمعیتپذیری بالای شهر جدید پردیس است که استقبال مردم از خرید واحد مسکن، نوع مخاطرات بوده که به طور بالقوه شهر تهران تهدید میکند.
وی تصریح کرد: این موارد باعث شد تا پردیس به عنوان یکی از ۵ شهر جدید که توسعه یافته و دارای ساختمانهای مرتفع است، روی این گستره به عنوان اولویت نخست تمرکز ویژهای داشته باشیم.
رئیس زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره مهار فرونشست در شهر اصفهان، یادآور شد: در مورد این استان مطالعه ویژهای انجام و گزارش آن به مسوولان ارائه شده که حاوی ۸۸ نقشه فرونشستی به تفکیک مناطق شهری است. جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در این گستره زندگی میکنند.
بیت الهی خاطرنشان کرد: ۲۲ طرح برای کاهش اثرات، خطرات و فرونشست در اصفهان طراحی و طی جدولی به وزارت کشور ارائه شده است تا برای رفع برخی از مخاطرات، ترمیم و اقدامات لازم برای جلوگیری فرونشست زمین در شهر اصفهان به عنوان پایلوت انجام شود.
بیشتر بخوانید:
بررسی حکمرانی آب در حوضه آبریز زاینده رود / پدیده «فرونشست زمین» در اصفهان یک خطر جدی است +فیلم