به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری چهل و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با حضور اهالی رسانه در موزه سینما برگزار شد. این نشست با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و قرائت کلام الله مجید آغاز شد. سپس در ابتدای نشست خبری، از پوسترهای بخش بینالملل، جلوگاه شرق، مسابقات آسیایی کشورهای اسلامی، سینمای سعادت، جاده کمربند، پوستر فلسطین با عنوان «روح و دم»، بازار بین الملل، نگاه نو، با طراحی حمیدرضا بیدقی رونمایی شد.
در ادامه نشست، مجتبی امینی دبیر چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر گفت: وارد فصل جدیدی از جشنواره بینالمللی فیلم فجر شدیم و چهل و دومین جشنواره را آغاز خواهیم کرد. امسال جشنواره پر شور و پر رونقی را پیشبینی میکنیم. جشنواره شلوغی است و قاعدتا دوستان در جریان هستند و با توجه به تقاضای بالای فیلمها کار سختی برای هیات انتخاب وجود داشت.
وی ادامه داد: از ۱۰۶ اثر در بخش ملی ۲۲ اثر به «سودای سیمرغ» راه یافت و برای احترام به همه اهالی سینما پیرو تولید حجم زیادی از فیلم اولی ۵۲ اثر که میزبان دوازده اثر در این بخش هستیم.
دبیر چهل و دومین جشنواره فجر ضمن اشاره به اینکه چهار اثر پویا نمایی هم در مجموع ۳۲ فیلم در بخشهای مختلف فجر به رقابت خواهند پرداخت، خاطرنشان کرد: آثار در اقلیم مختلف در کشور ساخته شدند و جشنواره رنگهای مختلفی از سراسر کشور دارد. از لحاظ تنوع ژانر و موضوع نیز جشنواره دستش پر است و شاهد جشنوارهای پررنگ خواهیم بود. کار هیأت داوران و انتخاب را برای انتخاب در بخشهای مختلف جشنواره سخت پیش بینی میکنیم.
وی افزود: در بحث برنامهریزی برای اکران مردمی از ساعت ۱۶ سینماهای مردمی به اکران خواهند پرداخت. برنامهریزی ویژه برای اکران مخصوص کودک و نوجوان خواهیم داشت و زنگ سیمرغ دانش آموزان را خواهیم داشت. امسال میهمان ویژه جشنواره فجر دانشآموزان خواهند بود و در بستر اردویی برنامهریزی کردیم تا آنها حضور داشته باشند. با توجه به اینکه جشن انقلاب است و جشنواره فجر هم اهمیت دارد به همین منظور تلاش کردیم مخاطبین متنوعی در این دوره از جشنواره داشته باشیم و تمهیدات لازم را اندیشیدهایم. برای معلولین نیز اکران ویژه داریم.
امینی در مورد افتتاحیه این رویداد اشاره کرد: بخش دیگر افتتاحیه جشنواره است که امسال با توجه به همدلی و مودتی که بین مخاطبین، خانواده سینما و مردم، با یک انسجام فردا چهارشنبه در تالار وحدت با بزرگداشت پیشکسوتان سینما برگزار خواهد شد.
وی پیرامون مراسمهای بزرگداشت اعلام کرد: بزرگداشتهای استاد علی قلی موسیقی، استاد پرویز شیخ تادی، خانم فریبا کوثری و استاد ابوالفضل پور عرب در افتتاحیه برگزار خواهد شد. تلاش شده تا موضوعات مختلف را در کار قرار دهیم که مهمترین آن احترام به پیشکسوتان هستند و شعار و محوریت جشنواره امسال اخلاق مداری است.
دبیر چهل و دومین جشنواره فجر: موضوع بلیط را با اشتراک گذاری خانه سینما اعضای آنجا مانند اصحاب رسانه میتوانند تمام فیلمهای فجر را ببینند و برای اصناف مختلف سینمایی نیز بستری برای تماشای فیلم مهیا کردیم. در تلاش هستیم تا در اکرانهای عدالت را مشی خود قرار دادیم و به این طریق قصد مدیریت ارائه بلیط را داریم. روز گذشته که اولین روز فروش بلیطها بود استقبال ویژه و چشمگیری داشتیم و به نظر آشتی بین اهالی سینما و مخاطبین برقرار شد که این استقبال برای ما خوشحالکننده بود و بنظر بعد از سالهای رکود سینما در دوران کرونا، شاهد اتفاق خوبی خواهیم بود.
امینی: همزمان در سی استان شاهد اکران آثار خواهیم بود و حتی استانها میزبان فیلمسازان و اهالی سینما خواهند بود و به امید خدا بتوانند در کنار مردم سراسر کشور به تماشای فیلم بنشینند. موضوع عدم افزایش بلیط هم داریم.
دبیر این رویداد ضمن اشاره به اینکه در بخش بینالملل جشنواره ۷۸ کشور در این حوزه متقاضی حضور شدند، خاطرنشان کرد: ۶۲۱ فیلم هم متقاضی حضور شدند. برنامه منسجمی در این بخش انجام دادیم. دو بخش رقابتی «جلوهگاه شرق» و «سینمای سعادت» را در بخش بینالملل خواهیم داشت. بخش «فلسطین روح و دم» به قسمت بینالملل جشنواره چهل و دوم فجر به صورت ویژه اضافه شده است که رقابتی است و از مهمترین بخشهای فجر خواهد بود. بخش پنجم جشنواره هم «کمربند-جاده» بر اساس توافق با اتحادیه سینمایی شانگهای راه اندازی شد که از ۱۶ بهمن وارد جشنواره خواهند شد.
وی افزود: در بخش رقابتی «سینمای سعادت» دو اثر ملی هم حضور دارند که در کنار بخش بینالمللی به رقابت خواهند پرداخت. دو اثر هم در «جلوهگاه شرق» حضور دارند که در مجموع ۴ اثر سینمایی ملی در بخش بینالملل فجر حضور خواهند داشت.
امینی در پایان سخنان ابتدایی خود در نشست خبری جشنواره فجر گفت: امید، نشاط و لبخند هدف ما برای برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر خواهد بود. امیدوارم دوره چهل و دوم به عنوان مهمترین رویداد سینمایی کشور و منطقه در تاریخ ثبت شود.
خبرنگار خبرگزاری دانشجو در نشست خبری فجر با اشاره به سخنان رئیس سازمان سینمایی که فجر را مردمیترین جشنواره جهان میداند در مورد گره کور آرای مردمی جشنواره بینالمللی فیلم فجر پرسید. امینی در پاسخ به سوال دانشجو گفت: سالها گذشته و چندین دوره برگزار شده، ولی هنوز هیچ استاندارد منسجم فنی وجود ندارد که محقق کند تا خطایی در «جایزه آرای مردمی» رخ ندهد و گهگاه هم دعوا شده و با اعتراض روبرو شدهاست.
وی افزود: «جایزه آرای مردمی» یک فضای نوستالژیک برای همه دارد، ولی اینکه یک ساختار منسجم شکل بگیرد که آزمون و خطا نشود، هنوز این اتفاق نیفتاده است.