به گزارش خبرنگار خبرگزاری داشنجو، محمد قربانی، منتقد سینما در برنامه میز نقد در چهارمین روز از چهل و دومین جشنواره فجر به بررسی سه اثر «صبح اعدام»، «قلب رقه» و «صبحانه با زرافهها» پرداخت. وی در این برنامه ابتدا به بهروز افخمی اشاره کرد: بنظرم افخمی دیگر حوصله و انگیزه ساختن فیلم متعارف را ندارد. نوعی از بازیگوشی در شخصیت او وجود دارد که آن را در سینما هم میبینیم. من معتقدم او در آینده تجربههای رادیکالتری در زمینه فیلمسازی خواهد داشت.
این منتقد در مورد اثر افخمی گفت: خود فیلم «صبح اعدام»، خیلی فیلم بدی است. افخمی وضعیت خود را به صورتی ترسیم کرده است که بیشتر یک رسالت تاریخی دارد تا یک رسالت هنری. او به جای اینکه با استانداردهای سینمایی قصه بگوید، تلاش میکند تا اطلاعات تاریخی بدهد و این موضوع باعث از دست رفتن فیلم شده است.
قربانی در ادامه گفت: «قلب رقه» در کارگردانی از فیلم «به وقت شام» حاتمیکیا، خیلی عقبتر است و باخت اصلی این فیلم، به کارگردانی باز میگردد. اما این اثر، فیلمی است که با وجود نقصهایی که دارد، مخاطب را تا انتها با خود همراه میکند. از نکات مثبت «قلب رقه» این است که برای شخصیتهایش، انگیزههای شخصی دست و پا میکند.
وی به مخاطب عام اشاره کرده و خاطرنشان ساخت: وقتی ما با سینما طرف هستیم و باید مخاطب عامی را در نظر بگیریم که نه مقاومت را به آن صورت که باید میشناسد و نه انسانهای مقاومت را، باید در نظر بگیریم که محبوبترین شخصیتها، شخصیتهایی هستند که جمع اضداد میباشند.
قربانی در پایان از فیلم سروش صحت گفت: «صبحانه با زرافهها» یک اثر بسیار ناچیز و یکبار مصرف است. سروش صحت چند تن از بازیگران محبوب چند سال اخیر ایران را داخل یک فیلم آورده و به آنها گفته است که «مجلس را گرم کنید». اگر ما این بازیگرها را برداریم و بازیگران دیگری را جای آنها بیاوریم، نتیجه همین فیلم میشود؟ ابدا.