به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به هشدار وزش باد نسبتا شدید در روز ۱۲ و ۱۳ فرودین ماه از بومیان، گردشگران و مسافران محترم خواهشمندیم از نشستن در زیر درختان خطرساز و سراپاخشک به جد خودداری نمایند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان افزود: از مردم تقاضا داریم تا در صورت مشاهده هرگونه حریق و تخریب و تجاوز به عرصههای ملی مراتب را از طریق سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام نموده تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
وی ادامه داد: در این استان هشت هزار و ۱۰۰ هکتار از عرصههای جنگلی در قالب پارک وجود دارد که استانیها و مسافران میتوانند از طبیعت آن استفاده میکنند.
سلامتی ادامه داد: کوبیدگی خاکهای جنگلی طی سنوات گذشته به دلیل استفاده از پارکها باعث کاهش تبادل هوا شده و از طرف دیگر، تغییرات اقلیمی و کاهش بارندگیهای سالانه، باعث ضعف فیزولوژیکی درخت شده که این امر درخت را در برابر آفات و بیماریها آسیب پذیر کرد و وجود این علایم در پارکها به صورت درختان سرپاخشک و خطر ساز دیده میشود.
مدیر کل منابع طبیعی گلستان گفت: با هدف جلوگیری از گسترش برخی بیماریها (مانند زغالی بلوط) و آتشسوزی احتمالی و ممانعت از خسارات جانی و مالی به گردشگران، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان پس از درخواست دستگاهها و نهادهای ذیربط و طی مراحل اداری نسبت به نشانهگذاری و خروج درختان در پارکها، اقدام میکند.
وی تاکید کرد: با اجرای جمع آوری درختان خطرساز، علاوه بر ممانعت خسارت جانی به طبیعت گردان، جلوی قاچاق درختان افتاده نیز گرفته خواهد شد.
وی از مسافران و گردشگران خواست با دیدن علایم درخت خطرساز از اطراق و برپایی چادر و توقف خودرو پیرامون این درختان به ویژه در شرایط نامساعد بودن جوی پرهیز کنند.
گلستان با افزون بر ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت، عرصه جنگلی بالغ بر ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار داشته که از نوکنده در غرب استان شروع و تا گلیداغ در شرق استان ادامه دارد.