به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، امروز در همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» که در سالن همایشهای ساختمان حوزه نمایندگی، ولی فقیه در امور حج و زیارت، در قم برگزار شد، ضمن تسلیت سالروز تخریب قبور ائمه (ع) بقیع، اظهار داشت: به سرزمینی به نام بقیع نباید به عنوان یک قبرستان نگاه کرد.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه برخی از قبرستانها دارای جایگاههای خاصی هستند، مطرح کرد: همانطور که زمانها مقدس هستند، مکانها نیز مقدس هستند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه ماه رمضان و نیمه شعبان از زمانهای مقدس هستند، عنوان کرد: مکانهایی مانند مکه، مدینه، عتبات عالیات و ... جزو مکانهای مقدس هستند.
وی با اشاره به اینکه بقیع گوشهای از تاریخ اسلام را تشکیل میدهد، خاطرنشان کرد: وجود شخصیتهای مدفون در بقیع به بقیع منزلت خاصی داده است.
حسینی بوشهری با بیان اینکه بقیع گنجینه گرانبهایی است که میتوان درسهای بسیاری از آن گرفت، تصریح کرد: اساسا مردم دنیا از افتخارات گذشته و ملی خود تجلیل میکنند و زیارت ایجاد رابطهای میان زائر و مزور است.
وی با اشاره به اینکه در روایات آمده است که پیامبر (ص) در بقیع، نماز باران خواندهاند، یادآور شد: حتی جبرائیل نیز در نیمه شعبان با پیامبر (ص) به بقیع رفته و این مکان را محل رحمت الهی نامیدند.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه این اتفاقات از جایگاه ویژه بقیع حکایت دارد، ابراز کرد: از این رو تکریم و احترام بقیع و پرداختن به جایگاه رفیع این مکان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به پیشینه بقیع، بیان کرد: بقیع در طول تاریخ دچار تحولاتی شده است، ولی اجمالاً قبرستان اولیه مسلمانان بقیع بوده است.
حسینی بوشهری اضافه کرد: در روایات به نقل از پیامبر (ص) آمده است که در قیامت ۷۰ هزار نفر از بقیع بدون حساب و کتاب وارد بهشت خواهند شد.
وی با بیان اینکه عمده قبور بقیع ناشناخته هستند، اظهار کرد: قبرستان بقیع یکی از مهمترین مکانهای تاریخی جهان اسلام است و باید این موضوع را در سطح بین المللی معرفی کنیم.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه قبرستان بقیع میراث هویتی مسلمانان است، تصریح کرد: اگر بخواهیم با بخش قابل توجهی از تاریخ اسلام آشنا شویم باید بقیع شناس باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از سیرههای پیامبر (ص) طلب مغفرت در روزهای پنجشنبه و جمعه است، عنوان کرد: سیره حضرت زهرا (س) و ائمه معصومین (ع) نیز همین بوده است.
حسینی بوشهری با اشاره به اینکه آیه «فَإِنَّ مَعَ ٱلۡعُسۡرِ یُسۡرًا» در بقیع نازل شده است، خاطرنشان کرد: بخش قابل توجهی از روایات و احادیث نیز در بقیع نقل شده است.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم تلاش امت اسلامی این باشد که روزی بقیع به جایگاه اصلی خود بازگردد.