به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، فرشید رضایی مدیر کل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد که به مناسبت آغاز هفته سلامت صورت گرفت، گفت: امسال شعار هفته سلامت «سلامت خانواده با مردمیسازی سلامت» است که در این راستا طرح ارتقای سواد سلامت قرار است برای اولین بار در مناطق عشایرنشین چهارمحال و بختیاری اجرا شود.
وی افزود: سلامت خانواده مهمترین برنامه وزارت بهداشت است و نسخه جدید و به روز شده طرح پزشکی خانواده است که در ۱۷ سال گذشته انجام میگرفت، سعی شده چالشهای برنامه قبلی در این طرح جدید دیده و رفع شود.
مدیرکل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: هدف امسال هفته سلامت، پوشش همگانی سلامت خواهد بود و همه افراد باید بتوانند به نیازهایی که دارند و شامل بهداشت و درمان است بدون دغدغه مالی دست پیدا کنند.
رضایی عنوان کرد: اعتقاد داریم سلامت چیزی فرارتر از پزشک، دارو و درمان است، خلق سلامت اساساً از شغل، درآمد، رفتارهای اجتماعی و… خانواده آغاز میشود و به مراودات اجتماعی و عادات در محیط کار و سبک زندگی مردم بسط پیدا میکند.
وی افزود: اگر موفق نشویم مسیر را برای مردمی سازی سلامت هموار کنیم با بیماریها روبرو خواهیم شد که در این صورت باید وارد خدمترسانی در حوزه درمان شویم.
مدیر کل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: شعار امسال هفته سلامت، روزشماری دارد، روز اول این هفته با عنوان «سلامت خانواده، حق و مسئولیت همگان» نامگذاری شده است، این عنوان مسئولیتی برای همه از مردم گرفته تا سازمانهای غیر از زیرمجموعه وزارت بهداشت ایجاد میکند، همه در خلق سلامت سهیم هستند و مسئولیت دارند.
رضایی بیان کرد: استراتژی مهم برنامه سلامت خانواده در کشور ارتقای سواد سلامت است، نگاه این برنامه صرفاً پزشکی بالینی نبوده و پیشگیرانه است.
وی گفت: برای پرداختن به بحث سواد سلامت ذیل سندی که در کشور تهیه شده از محرومترین و نیازمندترین افراد آغاز میکنیم، این طرح قرار است برای اولین بار در مناطق عشایرنشین چهارمحال و بختیاری اجرا شود، این طرح تا مهرماه در همه مناطق عشایرنشین کشور اجرایی میشود.
مدیر کل آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه سواد سلامت باید در نهایت عملگرایانه باشد، تصریح کرد: در مسیر افزایش سطح سواد سلامت باید معضل سرویسهای بهداشتی مدارس مناطق عشایری که یک معضل بسیار جدی در برخی مناطق است رفع شود تا کودکان بتوانند در محیطی سالم درس بخوانند.
رضایی افزود: در ارتقا سواد سلامت دانشآموزان به چند قشر ویژه توجه خاص داریم، یکی مادران کودکان است که در برنامه آموزشی قرار دارند، دیگری معلمان مدارس است که باید در جریان آموزشها قرار گیرند و دیگری فراهم کردن ملزومات است.
وی عنوان کرد: اولین برنامه از طرح سواد سلامت با موضوع دهان و دندان امسال در شهرستان کیار آغاز میشود و تا پایان سال دیگر برنامهها نیز اجرا میشود.