به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در حال حاضر، هزینه حمل یک کانتینر ۴۰ فوتی از شانگهای به نیویورک حدود ۹۰۰۰ دلار و به لسآنجلس حدود ۸۰۰۰ دلار است. این افزایش شدید هزینههای حمل و نقل به چندین عامل نسبت داده میشود:
۱. کاهش حجم ترانزیت کانال سوئز: کاهش قابل توجه در حجم کشتیهایی که از کانال سوئز عبور میکنند، مسیرهای حمل و نقل جهانی را مختل کرده و منجر به افزایش هزینهها شده است، زیرا کشتیها مجبور به استفاده از مسیرهای جایگزین و طولانیتر هستند.
پیش از این صندوق بینالمللی پول علام کرده بود حجم انتقال روزانه کالا از کانال سوئز از اکتبر پارسال به خاطر افزایش تنشهای در منطقه به شدت کاهش یافته و از ۵.۵ میلیون تن به زیر دو میلیون تن در ماه آپریل سال جاری میلادی رسیده است.
۲. اختلالات در برخی بنادر آسیا: چندین بندر کلیدی در آسیا با اختلالات عملیاتی مواجه شدهاند که زنجیره تأمین را بیشتر تحت فشار قرار داده و به افزایش نرخهای حمل و نقل کمک کرده است.
افزایش هزینههای حمل و نقل تنها یک نگرانی لجستیکی نیست، بلکه تأثیرات اقتصادی گستردهتری نیز دارد. هزینههای بالاتر حمل و نقل به تورم دامن میزند، زیرا این هزینهها اغلب در طول زنجیره تأمین منتقل شده و در نهایت به مصرفکنندگان نهایی اصابت میکند.
افزایش هزینههای حمل و نقل تاکنون تنها محدود به چین باقی مانده است. گسترش این افزایش در سایر نقاط ازجمله اروپا، میتواند نشانهای نگران کنند از احتمال افزایش تورم جهانی باشد.