به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، زینب رحیمی؛ ۲۱ آبان ماه مراسم تودیع و معارفه جعفر مردانی استاندار جدید چهار محال و بختیاری با حضور وزیر کشور برگزار شد؛ در این مراسم بومی بودن استاندار جدید به عنوان امتیازی برای مردم استان مورد توجه قرار گرفت و مردمان استان حضور این مسئول را که از نزدیک دردها و دغدغههای ساکنان مناطق محروم را دیده و لمس کرده است مثبت ارزیابی کردند.
در همین خصوص به منظور معرفی بهتر مشکلات و پروژههای نیمه تمام استان، در حاشیه مراسم معارفه استاندار با برخی از مدیران و فرمانداران به گفتوگو پرداختم که در ادامه خلاصهای از آن قابل مطالعه است:
بهادر عبدالغنی فرماندار شهرستان شهرکرد ضمن اشاره به اولویتهای استان گفت: یکی از رسالتها پرداختن به پروژههای نیمه تمام و تکمیل زیرساختهای مورد نیاز است، در حوزههای مختلف پروژههایی را داریم و در هفته دولت برخی از این پروژهها افتتاح شد، اما در حوزه مراکز آموزشی مدرسهها، چمنهای مصنوعی و سالنهای که به همت آموزش و پرورش در حال اجرا است، در حوزه ادارهکل ورزش و جوانان خوابگاهها و مجموعهایی که در خیابان فردوسی در حال تکمیل است؛ چمن استادیوم تختی، ورزشگاه ۲۰ هزار نفری المپیک و استخر سورشجان ازجمله پروژههای نیمه تمام شهرستان شهرکرد هستند که تکمیل آنها نیازمند دریافت اعتبار است.
فرماندار شهرستان شهرکرد با بیان اهمیت جادههای مواصلاتی استان تاکید کرد: تکمیل محور شهرکرد شلمزار، محور شهرکرد - کیان - طاقانک و زیرگذر شهرکرد - هفشجان از جمله پروژههای در حال کار هسند که نیازمند اعتبار هستند و پیشبینی میشود تا پایان آبان و اواسط آذرماه به افتتاح برسند.
عبدالغنی بیان کرد: جادهها و مباحث ورزشی اولویتهای مهم شهرستان هستند که اشرافیت استاندار بر مسائل مهم استان با توجه به سبقه ایشان بالا است و امیدواریم با پیگیریهایشان از سمت مرکز و همراهی نمایندگان اعتبارا خوبی جذب شود چراکه شهرستان برای تکمیل پروژههایی نظیر راهآهن، جادهها و فرودگاه بالغ بر ۵۰ همت نیاز دارد که باید در سنوات جذب شود.
سید شجاع زیلابی فرماندار شهرستان کیار، جاده شهرکرد به شلمزار، سد گهرو و گازرسانی در دو روستای شهرستان را از جمله پروژههای نیمه تمام شهرستان دانست و گفت: این پروژهها همت نماینده و نظر و توجه استاندار را میطلبد، توجه به ظرفیتهای موجود شهرستان حرکت به سمت کشت گلخانهای اقدام موثری است که نیاز به اعتبار لازم دارد.
زیلابی جاده شهرکرد به ناغان را اولویت شهرستان دانست و گفت: تکمیل همه پروژههای شهرستان بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد که بومی بودن استاندار در شناخت مسایل شهرستانها و استان بسیار موثر است و جای امیدواری دارد.
شهباز اکبری فرماندار شهرستان کوهرنگ بیان کرد: فیبر نوری یکی از پروژههای این شهرستان است که نزدیک به ۲۵۰ متر انجام و تا روستای خویه رسیده است، رسیدن فیبر تا منطقه موگویی نیازمند اعتبار است، علی رغم اینکه ۸ دکل در دولت سیزدهم در شهرستان نصب و راهاندازی شد و اینترنت ۴G برقرار شد، برخی نقاط کور شهرستان همچنان نیازمند دکل مخابراتی هستند که نیازمند اعتبارات و نگاه استاندار جدید است تا بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات که با توجه به کوهستانی بودن منطقه مهمترین ضرورت است نیز انجام شود.
اکبری گفت: چهاربانده شدن فارسان به کوهرنگ در دولت سیزدهم با پیشبینی اعتبار ۴۵۰ میلیارد تومان انجام شد و تا الان نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان تخصیص داده شد که نیاز است در دولت جدید نیز این پروژه حیاتی که زیربنای شهرستان کوهرنگ و به نوعی ارتباط بین فلات مرکزی و جنوب است تمام شود.
وی ادامه داد: وجود هزار کیلومتر رودخانه اصلی در زایندهرود، کارون و دز نیازمند تخصیص اعتبارات لازم است تا این رودخانهها مدیریت شوند، چرا که موجب جلوگیری از هدر رفت آب، کاهش خسارت در بلایای طبیعی و پیشرف در حوزه گردشگری میشد.
فرماندار کوهرنگ در پایان گفت: در دولت شهید رئیسی بیشترین اعتبارات شهرستانی به شهرستان کوهرنگ اختصاص پیدا کرد و در بخش جذب اعتبار اول شدیم، استاندار سابق برای شهرستان کوهرنگ در اقدامی بیسابقه نزدیک به یک هزار و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص داد و ثمره آن ساخت ۹۰۰ واحد مسکونی بود و امیدواریم در دولت جدید نیز این اتفاق بیفتد.
رضا علیبیگی فرماندار شهرستان بن اظهار کرد: متاسفانه این شهرستان در حوزه درمان نمیتواند خدماتی ارائه دهد، لذا ساخت بیمارستان محلی یا مرکز جامع منتخب که مجوز ساخت در دولت سیزدهم گرفته است مهمترین پروژه این شهرستان محسوب میشود.
وی ادامه داد: تکمیل و آسفالت جادههای روستایی از جمله یانچشمه به حیدری، آزادگان، بارده به کرسنک - ورعبدالله و ساخت آموزشگاه عالی و آموزشگاه فنی وحرفهای که زمینهای خوبی هم به آنان اختصاص داده شده نیز از نیازمندیهای شهرستان بن است.
علی بیگی بیان کرزد: حوزه اشتغال و تولید دو امر مهم در شهرستانها است که در این راستا مجتمعهای گلخانهای و دامپروری را در نظر گرفتهایم، اما مشکلات آب و نبود گاز فعالیت این پروژهها را با سختی همراه کرده است.
فرماندار شهرستان بن گفت: ناحیه صنعتی تخصصی البسه شهر یانچشمه تا کنون ۷۰ درصد پیشرف فیزیکی داشته که انتظار میرفت کارگاههای وابسته به تولید البسه به این مرکز هدایت شوند تا سرمایهگذار زودتر به این پروژه معرفی شود، اما کمکی در این حوزه صورت نگرفته است.
وی به پروژههای حوزه گردشگری نیز اشاره کرد و افزود: پروژه مجتمع گردشگری گرداب بن که شامل موزه مردمشناسی بازارچه صنایع دستی است و پروژه ۲۱ ساله شهرک توریسی گردشگری که دارای ۲ هزار هکتار زمین است و مردم شهرستان از این طریق میتوانند صاحب شغل و درآمدهای بالایی شوند که تکمیل و راهاندازی اینها مستلزم نگاه و کمک ویژه استاندار و نمایندگان ما دارد.
مسعود مثنوی مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری گفت: اعتبار هلال احمر در سالهای اخیر از ۱۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۴۴ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که به برکت همین اتفاق نزدیک به ۱۷ پروژه عمرانی فعال در سطح استان داریم که شامل ۳ پایگاه امداد و نجات جادهای در محورهای مواصلاتی استان، ساختمانهای امدادی، پایگاه کوهستانی و ساختمانهای اداری، انبارهای امدادی و بخشهای مختلف است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بیان کرد: الحمدالله همه پروژهها فعال هستند، اما برخی از آنها دچار زمان شدند که بودجههای کم شاید جوابگوی آنها نباشد و نیازمند اعتبارات ملی هستند.
وی افزود: پروژههای پایگاههای امداد و نجات و انبارهای امدادی جز تعهدات استانی هستند که تقاضا داریم در شورای برنامهریزی استان مطرح شوند، سالن چند منظوره در شهرستان دشتک، سه پایگاه امدادی در سه محور مواصلاتی و پرتردد استان شامل پلزمانخان، طاقانک و صمصامی (فاز اول این سه پروژه) در حال اتمام است و با موافقت شورای برنامهریزی رو به رو شده است و میتوانیم آنها را به سرانجام برسانیم.
امیریان مدیرکل آموزشوپرورش چهارمحال و بختیاری گفت: سعی بر این داریم تا به زودی اولین جلسه شورای آموزش و پرورش را به ریاست استاندار برگزار کنیم تا در حوزه زیرساختها، مدارس خیرین و مدارس نیمه کاره از ایشان کمک بگیریم.
وی افزود: جذب نیروی انسانی در ید وزارتخانه است، اما استاندار به عنوان نماینده عالی دولت میتواند در این حوزه نیز تعداد را زیاد کند تا بتوانیم کمبود معلم را که هر ساله به واسطه بازنشستگی به وجود میآید را پوشش دهیم.
خدایار باقری مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال وبختیاری، افزایش زیرساختها، جذب بودجه در حوزه راهآهن و افزایش زیرساختهای نهضت مسکن ملی را از نیازمندیهای استان دانست و تکمیل پروژههای نیمه کاره ساختمانی از قبیل فرهنگسراها، فرمانداریها و ساختمانهای ورزشی را به عنوان پروژههای نیمه تمام این ادارهکل معرفی کرد.
وی افزود: ساخت راههای مواصلاتی و افزایش پروازهای فرودگاه شهرکرد از اولویتهای مهم استان است.
محمدحسین واحدیان شهردار شهرکرد نیز در پایان به پروژههای نیمه تمام مرکز استان که نیازمند اعتبارات ملی هستند اشاره کرد و گفت: تقاطعهای غیرهمسطح، بازگشایی معابر جدید، ناوگان حمل و نقل عمومی، افزایش سهمیه غیر، پسماند و فعال شدن کارخانه، انتقال پساب در حال انجام هستند، اما تکمیل پروژهها نیازمند اعتبارات ملی است.
شهردار شهرکرد افزود: همه موارد گفته شده جزء اولویتهای مهم شهرکرد هستند، اما ترافیک دغدغه اصلی مردم است لذا جذب اعتبار برای ایجاد راههای جدید و تقاطعهای غیرهمسطح باید در اولویت باشد.
شناسایی و آشکار کردن دغدغهها و مشکلات مردم استان چهارمحال و بختیاری در مرحله اول میتواند نگاه جامع و کلانی در خصوص پروژههای نیمه تمام به مسئولان استان به خصوص استاندار بدهد، در مرحله بعد پیگیری مسئولان استان برای به سرانجام رساندن پروژههای نیمه تمام و مطالبهگری رسانهها قطعا به این مسیر کمک خواهد کرد و رضایت مردم را در پی خواهد داشت.