محمدرضا حاجیرضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم امروز در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی در استان اظهار کرد: طی یک ماه اخیر شاهد افزایش قیمت برخی محصولات همچون گوجه، سیب زمینی و پیاز در قم بودهایم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین دلایل این افزایش قیمت مربوط به تغییر فصل اقلیمی است که در کشور شاهد آن هستیم؛ اگر بخواهیم به سالهای گذشته هم نگاه کنیم همواره در این فصل از سال نوسانات قیمت در بازار این محصولات را هم داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: برای مثال بخش مهمی از تولیدات این محصولات در ۶ ماهه نخست سال در استانهای شمالی انجام میشود، اما در فصل پاییز و زمستان تولید این محصول در آن استانها محدود و محصولات استانهای جنوبی وارد بازار میشود.
حاجیرضا خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر میزان عرضه و تقاضا نیز در بازار موثر است و هرچه تولید کاهش پیدا میکند با افزایش تقاضا شاهد تغییر قیمتها هستیم. البته یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت محصولات فوق الذکر بحث صادرات است.
وی افزود: در مواقعی که نرخ ارز بالا میرود اقبال تولیدکننده نیز نسبت به صادرات محصول تولیدی بالا رفته و بازار خارج را به جای بازار داخل انتخاب میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بازار گوجه زمانیکه با تغییر فصل مواجه هستیم این محصول از کرمان وارد استان ما شده و فرآیند انجام این کار حدود یک ماه طول میکشد.
حاجیرضا تشریح کرد: محصولاتی همچون سیب زمینی، پیاز و گوجه جز محصولاتی بوده که در استان نمیتوان تولید کرد و این محصولات از استانهایی همدان، مرکزی، آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و کرمان و... وارد قم میشوند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دانشجو مبنی بر اینکه «باتوجه به تغییر فصل دولت میتواند قبل تغییرات اقلیمی بار محصولاتی همچون گوجه را خریداری کرده و در سردخانه نگهدارد و در زمان مشخص به به بازار تزریق کند؟» عنوان کرد: بله این موضوع نیز میتواند راهکار موثری در تنظیم و کنترل قیمت باشد، اما خب منابع دولت محدود است این موضوع را نمیتواند در سطح کشور به صورت کلی انجام دهد.
حاجیرضا توضیح داد: این موضوع را ستاد تنظیم بازار استانها میتوانند باتوجه به شرایط استان خود دنبال کنند. برای مثال استانی مثل قم باتوجه به مسافتی که با کرمان دارد میتواند قبل از شروع فصل پاییز این محصول را خریداری و دپو کرده و سپس در زمان خود وارد بازار کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: البته سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری و تعاونی روستایی نیز میتوانند مسیر ورود بار از استانهای جنوبی کشور را تسریع کرده تا مدت زمان افزایش قیمت بسیار کوتاه باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به اهمیت موضوع نظارت بر عمده فروشیها گفت: نظارت و بازرسی همواره یکی از مهمترین ابزارها جهت کنترل قیمت بوده است. بازرسین میتوانند به طور مرتب عمده فروشیهای میدان میوه و ترهبار شهید رجایی را بررسی کرده تا با متخلفین گران فروش برخورد کنند.
وی افزود: البته باید این نکته را هم توجه کنند و اجازه ندهند بار در میدان دپو شده و باید مستقیم و بدون وقفه در بازار توزیع شود.
حاجیرضا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت گوشت قرمز و سفید در این استان بیان کرد: درحال حاضر بالغبر ۷۰ درصد وضعیت دامداریهایمان تکمیل است. همچنین یک صدهزار دام سنگین در این دامداریها حضور دارند که حدود ۲۰ هزار مورد از آن مازاد هستند.
وی افزود: باتوجه به این موضوع ما از مجموعه وزارت جهاد کشاورزی خواستهاین در راستای حمایت از تولید کننده این مازاد دام سنگین را خریداری کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم درخصوص وضعیت دام سبک نیز گفت: در این حوزه نیز حدود ۴۰۰ هزار راس دام سبک در استان قم وجود دارد. درخصوص قیمت دام زنده نیز اگر بخواهیم نرخ امروز را با اوایل سال بررسی کنیم میبینیم که با کاهش قیمت مواجه هستیم.
وی افزود: علاوه بر این موضوع ما به صورت هفتگی بین ۵ الی ۱۰ تن گوشت منجمد را نیز در سطح استان توزیع کرده تا بتوانیم قیمت گوشت قرمز را کنترل کنیم و مدتی است که شاهد ثبات قیمت در این بازار هستیم.
حاجیرضا در ادامه با اشاره به وضعیت مرغ نیز اظهار کرد: استان قم در سطح کشور تعهد حداکثر ۹۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی را داشته و در این حوزه در طول ماههای اخیر جز استانهای سبز بودهایم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر قیمت مرغ زنده حدود ۵۹ الی ۶۰ هزار تومان بوده و در مغازهها نیز با قیمت حدود ۸۸ الی ۹۰ هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد.