به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی طحان نظیف در بزرگداشت قانون جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: حضرت امام هم خیلی مردم را دعوت و تشویق کرد که در همه پرسی قانون اساسی حضور پیدا کنند. دعوت و اصرار امام هم به مشارکت است؛ میگفت «میخواهید رای مثبت بدهید میخواهید رای منفی بدهید ولی مشارکت بکنید، حالا اگر رای آورد که هیچی، اگر رای هم ندادید باید بروند درستتر بنویسند.»
وی افزود: مردم در همه پرسی مشارکت میکنند و با رای بالا این قانون به تایید مردم و به تصویب مردم میرسد.
وی تاکید کرد: در این ۴۵ سال قانون اساسی امور کشور را پیش برده است؛ اتفاقاً ما هرجا که این قانون را اجرا کردیم ثمرات مثبت آن را دیدیم و هرجا کم توجهی کردیم و فاصله گرفتیم متوقف شدیم.
طحان نظیف اظهار داشت: شاید اینجا بد نباشد یک گلایهای بکنم که البته این گلایه من مخاطب مشخصی ندارد شاید همه ما و همه نهادها را در بر میگیرد و آن هم این است که نسبت به تبیین و ترویج این قانون خیلی تلاش نکردیم و کار زیادی انجام ندادیم.
وی افزود: مراجعه به قانون اساسی متاسفانه در کشور ما زیاد نیست این یک آفت و یک آسیب است.
وی تاکید کرد: این قانونی است که باید به آن مراجعه و مطالعه بشود، باید اجرای آن ظرفیتهایی که به خوبی اجرا نشده مطالبه بشود.
سخنگوی شورای نگهبان در بزرگداشت قانون جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: طریق اصلاح قانون اساسی در خود قانون اساسی مشخص شده است.
وی افزود: آخرین اصل قانون اساسی که اصل ۱۷۷ است راجع به طریق بازنگری است، اگر قانونی به دنبال طریق اصلاح خودش نبود که اصلاً پیشبینی نمیکرد؛ لذا این ساز و کار پیش بینی شده بود. اتفاقاً در قانون اساسی اول قانون اساسی مصوب ۵۸ پیش بینی نشده بود.
وی ادامه داد: اصلاح قانون اساسی موضوعی نیست که هر روز بخواهد در دستور قرار بگیرد. یکی از تفاوتهای قانون اساسی با قوانین عادی اساساً همین است. از قانون اساسی به عنوان قانون سخت یاد میکنند، قانونی که به راحتی اصلاح نمیشود.
وی تاکید کرد: اصلاح قانون اساسی باید به رای مردم گذاشته شود که به اصل آن رای دادند لذا چیزی نیست که هر روز بخواهد اتفاق بیفتد.
وی در پایان گفت: در کشور ما یک بار در سال ۶۸ اصلاح قانون اساسی اتفاق افتاده است.