به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «ایلان ماسک»، بنیانگذار نورالینک، از کاشت موفقیتآمیز تراشه مغزی این شرکت در سومین بیمار خبر داد. به گفته او نورالینک برنامههایی برای حدود ۲۰ تا ۳۰ ایمپلنت دیگر سال ۲۰۲۵ دارد. پیشازاین مردادماه امسال بود که دومین بیمار نورالینک تراشه مغزی این شرکت را دریافت کرد.
ایلان ماسک در جریان رویدادی در لاسوگاس که از شبکه اجتماعی ایکس پخش شد، گفت: «ما اکنون ۳ انسان با ایمپلنتهای نورالینک داریم که همه آنها بهخوبی کار میکنند.» به گفته ماسک، نورالینک قرار است سال ۲۰۲۵ سرعت آزمایشهای خود را بیشتر کند و ۲۰ تا ۳۰ بیمار این تراشه را دریافت خواهند کرد.
نورالینک از استارتاپهای درحالرشد است که ایمپلنتهای مغزی را توسعه میدهند و میتوانند به درمان بیماریهایی مانند فلج و ALS (اسکلروز جانبی آمیوتروفیک) کمک کنند. برای قراردادن الکترودهای این تراشه در بافت مغز، معمولاً جراحان نیاز به شکافتن جمجمه دارند. حدوداً یک سال پیش نیز نورالینک اعلام کرد دستگاه خود را در اولین بیمار کاشته است.
این شرکت درحالحاضر ۲ مطالعه در ایالات متحده برای دستگاههای خود دارد که در سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) ثبت شده است. مطالعه اول که برای حدود ۵ بیمار طراحی شده است، به بیماران فلج اجازه میدهد با ذهن خود دستگاههای خارجی مانند کامپیوتر و موبایل را کنترل کنند. مطالعه دوم برای ۳ بیمار طراحی شده است و به آنها اجازه میدهد وسایلی مانند بازوهای رباتیک کمکی را کنترل کنند.
البته برنامههای نورالینک صرفاً به این ۲ مورد محدود نمیشود؛ برای مثال چند ماه قبل این شرکت با هدف بازگردادن بینایی برچسب یا مجوز «دستگاه پیشرفته» FDA را دریافت کرد. البته این بدان معنا نیست که FDA تأیید کرده این ایمپلنت میتواند بینایی را بازگرداند، بلکه دریافت برچسب «دستگاه پیشرفته» صرفاً حضور در برنامهای داوطلبانه برای پیشبرد سریعتر فرایند توسعه را نشان میدهد.