به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، خالد جنگجو ناظر گمرکات آذربایجان غربی گفت: از نظر وزنی در واردات، موز سبز تازه با ۱۷۱ هزار و ۱۳۸ تن در رتبه اول و تراکتورهای جاده ای برای نیمه تریلرها(کشنده مستعمل) با سه هزار و ۳۴۸ دستگاه و ۲۵ هزار تن وزن در ردیف دوم قرار دارد ولی از نظر ارزش ریالی موز سبز تازه با ۱۱۲ میلیون دلار در ردیف دوم و تراکتورهای جاده ای در صدر جدول با ۳۳۶ میلیون و ۹۸۶ هزار دلار قرار دارد.
وی اظهار کرد: الوار چوب، پنبه خام، سنگ منگنز، سنگهای موسوم به چینی و کریستال، لاستیک سواری، آب اکسیژنه، ضایعات کارتن و آناناس به ترتیب با ۱۶ هزار، ۱۴ هزار، ۹ هزار، هفت هزارو ۷۰۰، پنج هزار و ۷۰۰، سه هزار و ۷۰۰، سه هزار و ۵۰۰ و ۲ هزار و ۵۰۰ تن دردریف های بعد قرار دارند.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی با اشاره به ۱۰ قلم کالای اول صادراتی گمرکات استان گفت: شمش آهن و فولاد با وزن ۲۵۰ هزار تن، کاشی و سرامیک با وزن حدود ۲۳۶ هزار تن، پوکه معدنی با وزن ۱۹۰ هزار و ۸۴۸ تن، آهن اسفنجی به میزان ۱۱۹ هزار تن، مصنوعات پلاستیکی به میزان ۹۸ هزار تن، انواع کنستانتره و میزه به میزان ۷۴ هزار تن، هندوانه به میزان ۶۸ هزار تن، قیر نفتی به وزن ۶۴ هزار تن، میلگرد آجدار با وزن ۶۱ هزار و ۴۷۲ تن و سیب درختی به میزان ۵۴ هزار و ۹۴۲ تن ۱۰ کالای نخست صادر شده از استان از نظر وزنی بوده است.
وی اظهار کرد: انواع مصنوعات پلاستیکی، مفتول مس تصفیه شده، شمش آهن و وفولاد، شمش مسی، کاتود مس تصفیه شده، انواع کنستانتره میوه، شمش روی، میلگرد اجدار، آهن اسفنجی و سیب درختی از نظر ارزش دلاری در ردیف کالاهای صدر جدول در صادرات هستند.
ناظر گمرکات آذربایجانغربی با اشاره به اینکه ۹ گمرک در استان وجود دارد که بیشترین تعداد در بین استان های ۳۱ گانه است، گفت: علاوه بر تشریفات صادراتی کالاهای تولیدی استان، محصولات دیگر استان ها نیز از طریق این گمرکات صادر می شود که در سال جاری ارزش کل صادرات از مبادی استانی به چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وی اظهار کرد: متاسفانه با توجه به اینکه کالاهای تولیدی از استان، بیشتر میوه و کالاهای خام است، ارزش آنها نسبت به کالاهای صادراتی دیگر استان ها کمتر بوده است.
ناظر گمرکات آذربایجان غربی ادامه داد: البته صادرات استان طی سال جاری از نظر وزنی ۲۶ درصد و از لحاظ ارزش بیش از ۶۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.