گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره؛ سازمان ملل متحد اعلام کرده که از زمان آغاز آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی، بیش از ۵۴۵ هزار فلسطینی از جنوب غزه به شمال آن حرکت کردهاند. همچنین، در روزهای اخیر بیش از ۳۶ هزار نفر از شمال غزه به جنوب نقل مکان کردهاند. این اطلاعات توسط استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در روز دوشنبه به خبرنگاران اعلام شد.
سازمان ملل و شرکای بشردوست آن همچنین اعلام کردهاند که سه مرکز موقت در شمال غزه، در مناطق بیت حانون، بیت لاهیا و جبالیه راهاندازی شدهاند که ظرفیت هر یک حدود ۵ هزار نفر را دارد. این اقدام با هدف ارائه سرپناه به آوارگان و کمک به وضعیت بشردوستانه در این منطقه صورت گرفته است.
استفان دوجاریک افزود که با ادامه جریان کمکهای بشردوستانه به غزه و تداوم آتشبس، گزارشهایی مبنی بر کاهش قیمتها در بازار غزه منتشر شده است، اما هنوز قیمتها از سطوح قبل از آغاز حملات رژیم صهیونیستی بالاتر است. وی اظهار داشت: «تقریباً یک سوم خانوادهها دسترسی بهتری به غذا دارند، اما مصرف هنوز به مراتب کمتر از سطحی است که قبل از تشدید درگیریها داشتند.» او همچنین اشاره کرد که مشکل اصلی بیشتر خانوادهها «کمبود نقدینگی» است که به شدت بر وضعیت معیشتی آنان تأثیر گذاشته است.
تام فلیچر، رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، سفر یکهفتهای خود را به کرانه باختری، غزه و اسرائیل آغاز کرده است. وی در این سفر با مقامات ارشد دیدار خواهد کرد تا شرایط را از نزدیک مشاهده کرده و چالشهایی که شرکای بشردوستانه سازمان ملل با آن مواجهاند را درک کند. هدف از این سفر، بررسی راههای بهبود عملیاتهای بشردوستانه در این مناطق است.
در همین حال، دفتر رسانهای دولت غزه، رژیم صهیونیستی را به تعلل در وارد کردن اقلام امدادی و سوخت به غزه طبق توافق آتشبس متهم کرده است. بر اساس بیانیه این دفتر، قرار بود طبق پروتکل بشردوستانه، ۶۰ هزار کاروان و ۲۰۰ هزار چادر موقت به غزه وارد شود تا پذیرای آوارگان باشد. همچنین، قرار بود روزانه ۶۰۰ کامیون حامل کمکها و سوخت وارد غزه شود که شامل ۵۰ کامیون سوخت و گاز نیز بود.
دفتر رسانهای دولت غزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی موانعی در مسیر واردات کمکها و سوخت ایجاد کرده است، که این امر موجب تشدید بحران انسانی و افزایش رنجهای غیرنظامیان در غزه خواهد شد. این دفتر رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا را مسئول مستقیم پیامدهای این تعلل دانسته و از نهادهای بینالمللی خواسته است تا فشار بیشتری برای اجرای فوری توافقات بشردوستانه اعمال کنند.
این نخستین بار نیست که رژیم صهیونیستی در اجرای پروتکلهای بشردوستانه تعلل میکند. در ۲۳ ژانویه گذشته، یک منبع دولتی در غزه فاش کرد که تعداد کامیونهای امدادی وارد شده به شمال غزه از زمان اجرایی شدن توافق آتشبس در ۱۹ ژانویه، تنها ۸۶۱ کامیون بوده است. این در حالی است که قرار بود ۱۲۰۰ کامیون وارد غزه شوند، اما به دلیل موانع ایجاد شده توسط رژیم صهیونیستی، تعداد کامیونها کمتر از میزان توافقشده وارد شدهاند.