به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون موضوع برگزاری اولین نشست گفتوگوهای بین منطقهای در خصوص طوفانهای گرد و غبار گفت: موضوع گرد و غبار برای منطقه پیش آمده و تقریباً تمام کشورهای منطقه از پیامدهای گرد و غبار در چالش هستند.
وی افزود: مطالعات مستقل توسط هر کدام از این کشورها نشان داد که منشأ گرد و غبار در منطقه پراکنده است و هر کشوری مناطقی با پتانسیل گرد و غبار دارد. پتانسیل گردو غباری مناطق یک کشور میتواند بر روی کشورهای دیگر اثر گذار باشد.
ترابی تصریح کرد: کشور عراق در منطقه جنوبی ما به ویژه در استانهای ایلام و خوزستان بیشترین اثر گذاری از لحاظ گرد و غبار را دارد. کشورهای دیگر مانند کویت نیز به شدت تحت تأثیر مناطقی از کشور عراق هستند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه و در رادیو گفتوگو اظهار کرد: سوریه و دیگر کشورها نیز هر کدام دارای مناطقی هستند که از نظر گرد و غبار بر روی کشورهای دیگر اثرگذار هستند و البته خودشان نیز در این زمینه اثر پذیر میباشند.
ترابی مطرح کرد: در نشست میان نه کشور منطقه بررسی کردیم تا مشخص شود آیا مقیاسها و روششناسی به کار برده شده در تمام مطالعاتی که در این منطقه انجام شده برابر هستند یا خیر. همچنین در این نشست به اقدامات هر کدام از کشورها برای کاهش اثر پذیری از دیگر مناطق در زمینه گرد و غبار نیز پرداخته شد.
وی افزود: با کنار هم قرار دادن این اطلاعات و شکل گیری همکاریهای منطقهای میتوانیم شاهد کاهش پیامدهای گرد و غبار در منطقه باشیم.
ترابی گفت: این اولین نشست بود و توافق کردیم که مطالعات انجام شده و نتایج هر کشور به اشتراک گذاشته شود تا بتوانیم مناطق را اولویت بندی کنیم و همکاریهای دو جانبه و چند جانبه را گسترش داده و عملیات اجرایی را دنبال کنیم.
وی در آخر افزود: این گفتوگوها باید به اقدامات اجرایی ختم شود. خوشبختانه در این نشست متوجه شدیم که کشورهای عراق و کویت تفاهم نامههای اجرایی را در عراق شروع کردهاند.