به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی مجلس به مسئله قاچاق فرآوردههای نفتی پرداخت و گفت: «روزانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق میشود و تردید نکنید که این قاچاق سازماندهی شده است.»
وی افزود: «امروز واردکننده منحصر به فرد فرآورده در کشور دولت است و تولیدکننده فرآورده هم در کشور دولت است و این موضوع کاملاً انحصاری است. مراکز تولید و مصرفکنندگان اصلی، اولین تأمینکنندگان این قاچاق هستند و من این را با اطلاع میگویم؛ آیا نباید چارهای بیندیشیم؟»
قالیباف همچنین به نقل از اظهارات یکی از مسئولان اشاره کرد و گفت: «آقای علیآبادی به من گفت در تولید برق در زمستان مشکلی نداریم، اما در تابستان جرأت ندارد این حرف را بزند و طبیعی هم هست.»
وی سپس به وضعیت اجرای برنامه هفتم توسعه پرداخت و با انتقاد از عملکرد کنونی گفت: «برنامه هفتم میثاق ملی دولت و مجلس است. در سال اول این برنامه به ماه نهم رسیدهایم، اما وضعیت تحقق آن اصلاً شرایط قابل قبولی ندارد.»
رئیس مجلس تأکید کرد: «مردم اگر بدانند که ما اراده کردهایم، همه پای کار میآیند. دیگر نمیتوانیم بهانه بیاوریم که ما نبودیم. وقت آن است که با عزم جدی، برای بهبود شرایط اقدام کنیم.»
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی مجلس با تأکید بر مشکلات ساختاری در سیاستگذاریهای حوزه انرژی گفت: «بیش از ۹۰ درصد نیروگاههای ما مصرف گاز دارند ولی در دنیا کمتر از ۲۵ درصد است؛ ۳۲ درصد دنیا هنوز با زغال سنگ برق تولید میکنند.»
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب برخی پروژهها افزود: «یک نیروگاه زغال سنگی ۱۶۰۰ مگاواتی قریب به ۲۰ سال است که تنها ۲۴ یا ۲۵ درصد پیشرفت داشته و به بهانه آلودگی، پروژه متوقف شده است. این در حالی است که ما حتی ۰.۸ درصد هم با زغال سنگ تولید نداریم، در حالی که ۳۳ درصد انرژی دنیا از این منبع تأمین میشود.»
قالیباف همچنین از استفاده نادرست از منابع گازی کشور انتقاد کرد و گفت: «ما گازی که باید برای پتروشیمی و فرآوری با درآمد بالا استفاده کنیم، به جای دیگری هدایت میکنیم. اکنون ۹۲ درصد مصرف انرژی ما به گاز وابسته است.»
رئیس مجلس با اشاره به نقش مسئولان در این سیاستگذاریها اظهار داشت: «مقصر مردم نیستند؛ مقصر بنده و امثال بنده هستیم. ما باید پاسخگو باشیم و جواب بدهیم. من خواهش میکنم این مشکل نهادی و سیاستگذاری را حل کنیم. مردم نیز در این مسیر همراهی خواهند کرد.»
وی همچنین تأکید کرد که توجه به مسائل زیربنایی و اصلاح سیاستگذاریها میتواند راهگشای حل مشکلات در این حوزه باشد.