به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، رسول خضری با یادآوری برخی اظهارنظرها مبنی بر واردات داروهای قاچاقی که از سوی برخی زائران وارد کشور میشود، افزود: به طو حتم هر دارویی باید در بدو ورود به کشور از سوی متولیان امر کنترل شود و در این میان گمرک و موسسه ملی استاندارد نیز بسیار درگیر این مهم هستند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در اغلب کشورهای خارجی بدون نسخه دارو به افراد ارایه نمیشود و لذا هر مسافر نمیتواند به میزان 80 دلاری که در اختیار دارد دارو تهیه کرده و به کشور وارد کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه وجود قفسههای ویژه در داروخانهها برای خرید داروهای مسافری خلاف قانون است، یادآور شد: البته این اتفاق را نمیتوان به طور رسمی رد یا تایید کرد زیرا باید سازمان غذاو دارو نسبت به این مساله اظهارنظر کند تا در صورت وجود چنین قفسههایی در داروخانهها مجازاتها اعمال شود.
خضری با تاکید بر ضرورت نظارت سازمان غذا و دارو نسبت به واردات داروهای خارج از کانالهای رسمی به کشور، یادآور شد: این مهم از آن جهت حائزاهمیت است که با سلامت مردم درگیر است و باید سازمان غذا و دارو نظارت خود را گستردهتر کند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلی که امروزه در حوزه بهداشت و درمان کشور وجود دارد درباره داروهای برند و ژنریک است، افزود: 50 درصد داروهایی که وارد کشور میشوند داروهای برند بوده که قیمت آنها نیز بسیار بالااست در حالی که در سطح دنیا برخی کشورها از طریق تبدیل و جایگزین کردن داروهای برند با ژنریک سالیانه میلیاردها دلار از لحاظ ارز و هزینه صرفهجویی صورت میگیرد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس نهم، ادامه داد: کشور باید به سمتی حرکت کند تا داروهای برند با داروهای ژنریک جایگزین شود زیرا از این طریق، راه قاچاق دارو نیز مسدود خواهد شد و این مباحث به خودی خود منتفی میشود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، گفت: با بیان اینکه تلاش برای تبدیل داروهای برند به ژنریک مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است، گفت: در بند 5 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید شده زیرا این اقدام هم باعث یکپارچه شدن داروها شده و هم از لحاظ قیمت نیز صرفهجویی صورت میگیرد.