عضو شورا مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران گفت: در نامهای به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد تغییر ساز و کار زندانها را ارائه کردیم.
متین فارابی ،عضو شورا مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: پیرو نامه دیروز مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران به رئیس قوه قضائیه برخود لازم دیدیم توضیحاتی را ارائه دهیم.
وی افزود: آقای رئیسی در اظهاراتی که اخیراً داشت اشاره کرد از نظرات و پیشنهادات جوانان، کارشناسان و فعالان فضای مجازی استقبال میکند، بنابراین پیرو اتفاقات رخ داده در مورد علیرضا شیرمحمدعلی و همچنین تکرار چندین باره حواشی فراوان در مورد زندانها برخود لازم دیدیم که پیشنهاد بازدید سرزده دانشجویان از زندانها را مطرح کنیم. در صورتی که این اتفاق به وقوع بپیوندد میتواند به بسیاری از ابهامات در مورد زندانها پایان دهد و منجر به تغییرات مثبتی شود. همچنین واکنش آقای رئیسی به این پیشنهاد میتواند معیار درستی ادعای ایشان را بسنجند که امیدواریم ایشان از این امتحان موفق بیرون بیاید.
فارابی اضافه کرد: مسئله دیگری که در این نامه مطرح شده، عدم وجود بازی زمانی مشخص برای تحقق وعدههای آقای رئیسی است. این مسئله را ما از ابتدای دوران ریاست وی تا به امروز شاهد بودیم که رئیس قوه قضائیه وعدههای فراوان میدهد، ولی ضرب الاجلی برای عمل به این موضوع مشخص نمیکند. فی المثل در مورد قضیه سیل از فروردین قول پیگیری و تهیه گزارش دادند اما تا کنون خبری از این گزارش ندیدیم علاوه بر این چند ماهی میشود که قول پیگیری فسادهای خصوصی سازی را داده، ولی تاکنون ما چیزی جز وعده پیگیری از قوه قضاییه ندیدیم. حتی در مورد کشت و صنعت مغان آقای سراج در بهمن ماه پارسال گفته بود که این معامله را فسخ میکنیم، ولی تاکنون اتفاقی رخ نداده. این در حالی است که دولت میخواهد چیزی در حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان از بیت المال را واگذار کند. اگر قوه قضائیه خواب باشد و وقایع تلخ گذشته تکرار میشود. لذا ما از آقای رئیسی خواستاریم که برای تمام قولها و وعدههایی که می دهند، منجمله قول پیگیری قتل علیرضا شیرمحمدعلی، بازه زمانی مشخص تعیین کنند.
این فعال دانشجویی اضافه کرد: اما یکی دیگر از مواردی که میتواند به صورت اصولی مشکلات رخ داده در زندان را پایان دهد، عوض شدن ساز و کار آن است. در حال حاضر قوه قضاییه هم مجری زندانها است هم ناظرِ آن. عقلا و منطقا این رویه اشتباه است. همین مورد عامل بسیاری از مفاسد است. پیشنهاد ما در مورد قضیه زندانها این است که از زیر نظر قوه قضائیه بیرون بیاید و تحت نظر دولت و وزارت دادگستری برود تا قوه قضاییه فقط شانیت نظارت بر این نهاد را داشته باشد. این تغییر میتواند موجب حذف بسیاری از مفاسد رخ داده شود و به اصلاح ساختار قوه قضائیه کمک کند.