به گزارش خبرنگار سياسي «شبكه خبر دانشجو»، موسي حقاني امروز در نشست خبري با خبرنگاران اظهار داشت: مجلس شوراي اسلامي با 102 سال سابقه جزو 17 پارلمان قديمي دنياست و نهضت مشروطه؛ نهضت بزرگي است که مراسم سالگرد آن را چند روز پيش برگزار کرديم.
وي ادامه داد: اين اشياء گردآوري شده در موزه يادآور آن روز بزرگ و صد سال فعاليت پارلماني در ايران است، اما متاسفانه در دورههاي قبل توجه جدي به آن نشده است.
رئيس موزه مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: سابقه تاسيس موزه به بعد از سال 1300 برمي گردد كه هيئت رئيسه آن دوره مجلس به اين فکر افتاد که موزهاي تشکيل دهد و بدين ترتيب مجموعهاي از اشياء به جا مانده و نقاشيهايي از روساي مجلس و همچنين نقاشيهاي کمال الملک و شاگردانش در اين موزه جمع آوري شد.
حقاني يادآور شد: موزه مجلس بارها با همين بضاعت اندک با تعطيلي مواجه شده است.
وي افزود: بعد از انقلاب در محل مجلس سناي سابق موزه مجلس فعاليت خود را از سر گرفت و بعد از انتقال به بهارستان چند سالي تعطيل بود.
رئيس موزه مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: در اين مدت نيز گنجينه خوبي جمع شده بود که اين تعطيلي به آن لطمه ميزد به همين جهت از دوره پنجم بحث تکميل موزه مطرح شد.
حقاني اضافه كرد: در دوره هفتم بطور جدي يک ساختمان براي موزه تدارک ديده شد و از همان مقطع مطالعاتي صورت گرفت، همچنين در مجلس هشتم نيز اين كار دنبال شد.
وي تاكيد كرد: با آن رويکرد عظيم چند ماهي است که موزه افتتاح شده و مردم عادي نيز ميتوانند از درب کتابخانه وارد موزه شده و از آن بازديد کنند.
رئيس موزه مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: در رويکرد جامع هم تابلوها و هم زمينه تاريخي که در مجلس روي داده قابل مشاهده است و در حال حاضر سعي کرديم تا وقايع قبل از مشروطه از قبيل تحريم تنباکو و دادن امتيازات به بيگانگان را به نحوي به نمايش بگذاريم.
حقاني گفت: 300 تصوير و سند تاريخي ارائه شده روي ديوارها نصب شده است، 400 سند نيز در قالب تابلو به نمايش گذاشته شده است و مرور عکسها نيز به اين نحو پيشينه مجلس را نمايش ميدهد.
وي تصريح کرد: بيش از 300 تابلو که براي مجلس آماده کرده بوديم در حال حاضر در انبار است و در آينده به مرور جاي آنها با تابلوهاي فعلي عوض ميشود.
رئيس موزه مجلس شوراي اسلامي در ادامه با بيان اينکه ساختمان موزه مجلس در قالب چند تالار سازماندهي شده است، بيان داشت: در يکي از تالارها براي بازديدکنندگان فيلم 10 دقيقهاي از پيشينه موزه و رويکرد موزه نمايش داده ميشود و در سالن مجلس مشروطه نيز فيلم 20 دقيقهاي از مجلس براي بازديدکنندگان به نمايش درميآيد.
حقاني اضافه كرد: موزه امروز مجلس حاصل 18 ماه تلاش شبانه روزي همکاران ماست، چه در قالب تصوير و فرم کار در جنس به کار رفته از فکر و سابقه و دست ايراني استفاده شده است و قصد ما اين است که وقتي تماشاگر از محيط شلوغ بيرون وارد موزه ميشود، کاملا تغيير فضا را حس کند و وارد محيط صد سال گذشته شود.
وي يادآور شد: براي تجهيز موزه سعي شده است که از امکانات داخلي استفاده شود؛ چرا که آثار هنري و آثار تاريخي که قدمت دارند، ايراني و ساخته و پرداخته ذهن و دست ايراني ها است، همچنين طراحي ويترين و فضاسازيها مورد توجه قرار گرفته است، تنها در نورپردازي به خاطر اين که نور خاصي مد نظر بود از تکنولوژي خارج استفاده شده است، اما بقيه ساخته و پرداخته ذهن و دست ايراني ها است.
رئيس موزه مجلس شوراي اسلامي افزود: سعي کرديم تا موضوعات منحصر به عکس نشود بنابراين 28 تنديس سفارش داديم که کار هنرمندان ايراني است و به نحوي فضا را زنده ميکند.
حقاني ادامه داد: کار تکميلي ديگري که انجام شده است، نصب 10 ال سي دي در قسمتهاي مختلف موزه است که اطلاعات تاريخي اعم از فيلم، عکس و اسناد را از طريق ال سي دي ارائه ميکند که اين کار به موزه پويايي ميبخشد.
وي در پايان خاطرنشان كرد: هنوز اطلاع رساني درستي انجام نشده است، درصورت اطلاع رساني خوب، موزه مجلس ميتواند به مرکز بررسي تاريخ معاصر ايران تبديل شود./انتهاي پيام/