وزیر سابق ارشاد گفت: جریان انحرافی مستقل از جبهه اصولگرایان عمل میکند و خود نیز عملا اعلام کردهاند که منفک از این جبهه هستند؛ ولی این جریان با انشعاب خود از اصولگرایان ضربه بزرگی را به این جبهه زد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، محمد حسین صفار هرندی شبگذشته در همایش «بررسی شرایط سیاسی روز و تحلیل فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاهها» در تالار ولایت دانشگاه بیرجند به بررسی شرایط جبهه اصولگرایی در شرایط کنونی و برای انتخابات مجلس هشتم پرداخت.
وی گفت: به طور طبیعی اصولگرایان آنچه که از سا ل83 تاکنون بدست آوردهاند، محصول یک هماهنگی میان اقشار گوناگون و سلیقههای متفاوتی است که در جبهه اصولگرایی وجود داشته است.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمترین تفاوت جبهه اصولگرایی را با جناحهای راستی و محافظهکاری قبلی در برجسته شدن نقش جریان اجتماعی برشمرد و اظهار داشت: در گذشته نقش سیاسی در این جریانات حاکم بود، ولی در این جبهه حضور همه قشرها بویژه قشرهای دانشگاهی، حوزوی و عناصری با تیپ بسیجی مانند بسیج مهندسین، بسیج پزشکان، بسیج اساتید و بسیج دانشجویی یک هویت تازه به جبههای که در گذشته با عناوین دیگری تعریف میشد، بخشیده است.
صفار هرندی بيان داشت: حالا با حضور این اقشار هویت تازه و سنتهای جدیدی در جبهه اصولگرایان ایجاد شد، هر چند که تحولات درونی این جبهه از همان بدو شکلگیری آن آغاز شد؛ به طوری که در انتخابات مجلس هفتم تعارضهایی میان نگاههای اعضا نسبت به جریانات سیاسی و اجتماعی بروز کرد؛ اما نکته مثبت این بود که چون این اعضا اصول مشترک داشتند، تنوع سلیقگی سریعا به اتفاق نظر منتهی میشد.
وی ادامه داد: در حالی که در جبهه اصلاحات تنوع سلیقه در کنار تنوع عقیده بود و در آنجا ما شاهد بودیم که در میان گروههای اصلاح طلب افراد مختلفی با عقاید متنوع حضور داشتند.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: این تنوع عقیدتی در جبهه اصولگرا نبود، درآنجا فرض بر این بود که کسی اصولگرا است که مبانی اسلام، انقلاب اسلامی، امام(ره)، ولایت فقیه و قانون اساسی را پذیرفته باشد و چون هرکس که پایبند به این اصول بود میتوانست در این جبهه باشد فرض اینکه افراد میتوانند دارای اصول و عقاید متفاوت باشند به طور كل رد بود.
صفارهرندی تاكيد كرد: بنابراین پایداری این گروه با وجود سلیقههای مختلف از اقران خودش بهتر بود و تا امروز هم توانسته موجودیت خودش را به عنوان یک جریان اثرگذار در محیط سیاسی و اجتماعی حفظ کند، منتها در درونش تنوع سلایق در جاهایی منجر به تعارض شده است که نمونه آن خروج تیمی که در اطراف رئیس جمهور بودند، است.
وی با اشاره به جریانات خانهنشینی رئیس جمهور در حدود یک سال پیش اظهار داشت: بعد از آن اتفاقات عملا ما شاهد این هستیم که گروه معطوف به ایشان که بعدها هویت آشکار خود را با عنوان جبهه انحرافی در اذهان جا انداخته است از شاکله اصولگرایان جدا شدند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این گروه مستقل از اصولگرایان عمل میکند و عملا هم اعلام میکند که ما اصولگرا نیستیم، ولی با این وجود خروج این افراد به واسطه وجهای که احمدینژاد به واسطه چهرهای که در میان اقشار مختلف مردم بویژه اقشار محروم به خاطر خدماتی که دولت انجام داده بود، دارد طبعا میتواند ضربه بزرگی را به جبهه اصولگرایی وارد کند.
صفارهرندی افزود: اما این ضربه نه به اعتبار کسانی که ما از آنها تعبیر به جبهه انحرافی داریم است؛ زیرا آنها موجویتی ندارند که قابل تکثیر شدن و ادامه پیدا کردن در جاهای مختلف باشند، بلکه تنها سرمایه و حیثیت آنها همین محبوبیتی است که مربوط به شخص رئیس جمهور است و اگر این حیثیت پای جریان انحرافی هزینه شود معلوم نیست که بازخورد بیرونی آن چگونه باشد، ولی به هر حال این گروه خود را منفک از جریان اصولگرا کرده است و این را ما میتوانیم به مثابه یک انشعاب در اصولگرایی بدانیم.
وی به تشکیل گروه 8+7 در اواخر سال گذشته اشاره کرد و گفت: وقتی چیزی تحت عنوان 8+7 مسئولیت سازماندهی یک پارچه جریان اصولگرا را بر عهده گرفت، افرادی اشکالاتی را به آن وارد کردند که تاحدودی هم وارد بود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: اشکالی را که این افراد بعدا تحت عنوان جبهه پایداری مطرح کردند به ترکیب 8+7 بود و آن اشکال این بود که چرا باید نفراتی در این گروه به نمایندگی از دو شخص یعنی لاریجانی و قالبیاف در کنار گروهها و احزاب حضور داشته باشند.
صفار هرندی تصریح کرد: این ایراد در بدو امر وارد به نظر میرسید؛ اما بعدا با این توجیه که چون بخشی از مردم جامعه بویژه در شهرهایی مثل تهران از میان اصول گرایان تمایلی به افرادی مثل قالیباف دارند، این ظرفیت را اصولگرایان نباید از دست بدهند و اگر این فرد را در درون جمع راه ندهند او در بیرون و به صورت مستقل برای خود فعالیت و تبلیغات میکند و این خسارتی برای وحدت اصولگرایان محسوب میشود.
وی افزود: برای پرهیز از این وضعیت خوب است که این مجموعه هم در داخل جبهه متحد اصولگرایان باشد؛ علیرغم نقطه ضعفها و اشکالهایی که ممکن است به عملکرد افراد درباره فتنه وارد باشد.
مشاور فرهنگی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: بنابراین این افراد که مشاهده کردند به خواسته خود که نبودن آن نمایندگان در جبهه متحد اصولگرایی است، نمیرسند، خودشان را بیرون از جبهه متحد نگه میدارند و هرچند بارها هم گفتهاند که ما به هیچ وجه قصد انشعاب رسمی از جبهه اصولگرایی را نداریم و خودمان را همچنان در جبهه اصولگرایان تعریف میکنیم و در نهایت تلاشی در جهت شکسته شدن جمع اصولگرایان نخواهیم کرد.