زارعی، كارشناس مسائل بينالملل با بيان اينكه وقوع تحريم نفتي ايران از سوي اروپا در شرايط حاضر با افزايش نفت ايران روبهرو ميشود، گفت: تحريم نفتي در شرايط حاضر به نفع ماست.
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، اسدالله زارعي عصر امروز در نخستین دوره بصيرتافزايي و نخبهپروري سیاسی كه به همت بسيج دانشجويي دانشگاه علامه طباطبايي در دانشكده علوم و حديث شهر ري برگزار شد، با اشاره به تحريم ايران عليه اتحاديه اروپا گفت: در ماهيت طرح تحريم اتحاديه اروپا داراي دو مسئله است؛ يك مسئله اي كه بانك مركزي ايران را تحريم مي كند و دوم خريد نفت ايران را از سوي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با تحريم مواجه مي كند.
وي با بيان اينكه اين طرح با چند تبصره نيز همراه شده است، افزود: يكي از آنها اين بود كه هيئت رئيسه اتحاديه اروپا بتواند كشوري مانند ايران را براي عقد قراردادهاي نفتي معرفي كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل با اشاره به خريد 17 درصدي نفت ايران از سوي اتحاديه اروپا بيان داشت: يكي ديگر از اين تبصره ها آغاز و شروع تحريم ها پس از گذشت 6 ماه يعني از اوايل تيرماه بوده است كه طي اين زمان اتحاديه اروپا جايگزيني را براي خود انتخاب كند.
زارعي به ملاحظات برخي از كشورهاي اروپايي در خصوص طرح تحريم اتحاديه اروپا اشاره کرد و ادامه داد: كشورهايی مانند آلمان، اسپانيا و يونان ملاحظاتي را براي اين تحريمها در نظر گرفتهاند؛ به عنوان مثال آلمان تحريم بانك مركزي در خصوص معاملات نفتي را قبول كرده و اسپانيا عنوان نموده است تا سال 2014 با ايران قرارداد دارد و يونان نيز عنوان كرده است تحريم ايران به اقتصاد اين كشور لطمه ميزند و اتحاديه اروپا بايد خسارت آن را به يونان بپردازد.
وي حجم قراردادهاي نفتي ايران با 4 كشور اروپايي را 17 درصد اعلام كرد و يادآور شد: اين رقم چيزي نزديك به 400 هزار بشكه نفتي صادراتي در روز است.
اين كارشناس مسائل بين الملل خاطرنشان كرد: اگر در حال حاضر اين تحريم رخ دهد، از طريق افزايش قيمت نفت، پول حاصل از صدور نفت به اروپا بدون اينكه نفتي از ايران صادر شود براي ايران جبران ميشود.
زارعي تأكيد كرد: تحريم نفت اتحاديه اروپا به ايران در شرايط حاضر به نفع ماست و پول آن جبران ميشود.
وي از طرح بحث تحريم ايران عليه اروپا در اين شرايط با توجه به برخي از اختلاف نظرها در ايران اشاره كرد و گفت: اروپا در نظر داشت اين طرح را در شرايط فعلي مطرح كند تا به نوعي جنگ رواني عليه ايران ايجاد كند.
اين كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه طرح تحريم اروپا عليه ايران فكر ضعيف شده قطعنامه 1929 عليه ايران بود، بيان داشت: در قطعنامه 1929 كه خرداد سال 89 يعني حدود 20 ماه پيش عليه ايران توسط شوراي امنيت تصويب شد كشورهاي مختلفي مانند كشورهاي امريكايي، آسيايي و اروپايي آن را تأييد كردند و آن در حالي بود كه سختترين اقدام عليه ما صورت گرفت.
زارعي ادامه داد: آنچه در طرح تحريم اروپا عليه ايران به وقوع پيوسته است اقدام ضعيف تر و بسيار كمتر از طرح 1929است در حالي كه هر يك از امضاكنندگان ملاحظات و شرايطي را براي خود تعيين كرده اند.
وي گفت: به عنوان مثال شركتي مانند توتال عنوان كرده است كه پس از 6 ماه از ايران نفتي را به عنوان شركت توتال خريداري نمي كند، اما با ايجاد شركتي ثالث نفت ايران را براي خود تهيه خواهد كرد.
اين كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه همانطور كه اوباما در جواب رقباي انتخاباتي خود عنوان كرده، كار با ايران بسيار پيچيده و سخت است، افزود: ما در شرايط فعلي در بهترين وضعيت تاريخي خود قرار داريم.
زارعي عنوان كرد: ما هيچ وقت در اطراف مرزهاي خاكي و آبي خود تا به اين اندازه داراي امنيت نبودهايم.
وي با اشاره به سخنان فدوي گفت: ما امروز هر اقدامي كه بخواهيم مي توانيم در آب هاي خليج فارس انجام دهيم؛ هرگاه از ناوهاي آمريكايي خواسته ايم توقف كنند توقف كرده اند و پس از بازرسي ما به حركت خود ادامه دادهاند.
اين كارشناس مسائل بين الملل به پيغام اخير اوباما به رهبر معظم انقلاب اشاره كرد و افزود: اوباما نيز در پيغام خود عنوان كرده است كه ما هيچ گاه بنای تنش با ايران نداريم.
زارعي با تأكيد بر اينكه هيچ گاه معادلات منطقه و جهان اسلام تا به امروز به نفع ايران نبوده است، اظهار داشت: برخي هياهو ميكنند و با هياهو و ايجاد جنگ رواني واقعيت را چيز ديگري نشان ميدهند.
وي با اشاره به مسئله بيداري اسلامي و فوايد آن براي ايران گفت: به عنوان مثال ما قبل از سقوط قذافي سفارت فعال و مؤثري در ليبي نداشته ايم و اين در حالي است كه امروز رهبر مسلمانان ليبي تنها سفير ايران را در خانه خود دعوت ميكند و عنوان ميكند كه ما تنها به ايران اعتماد داريم و سعي ميكنيم كه قانون اساسي خود را بر اساس شريعت و الگو گرفتن قانون اساسي ايران تهيه كنيم.
اين كارشناس مسائل بين الملل با اشاره به مقاله منتشر شده راشدالقنوشي، رهبر مسلمانان تونس در خصوص ايران و اينكه چه بازتابهاي فراوني نيز در بين رسانهها داشته است، بيان داشت: راشد القنوشي در مقاله خود از ايران حمايت كرده و به نقش مهم امام خميني (ره) و الگوگيري خود از اقدامات امام و اهل بيت (ع) اشاره ميكند و در حالي و با دفاع از حق هسته اي ايران به غرب حمله مي كند.
زارعي با اشاره به پيروزي اسلام گرايان در تونس نيز گفت: از نظر فرهنگي ايران با گروه هاي پيگيري فرهنگي و مذهبي شمال آفريقا ارتباط نزديكي دارد.
وي با بيان اينكه نگاه مذهبي كشورهاي شمال آفريقا تصوف است، افزود: تصوف آنها جدا از نگاه دراويش حاضر در ايران است و بيشتر بر نگاه هاي مذهبي شيعه ارتباط دارد.
اين كارشناس مسائل بين الملل بيان كرد: اگر بتوانيم پيوند فرهنگي خود را با مجامع فرهنگي شمال آفريقا مانند دانشگاه الازهر ايجاد كنيم تا صدها سال منافع فرهنگي ما در آن منطقه حفظ مي شود.
زارعي با بيان اينكه موج دوم بيداري اسلامي نيز در راه است، گفت: در موج دوم كشورهايي مانند عربستان نيز در برابر خواسته هاي مردم تسليم مي شوند؛ موجي كه نشانه هاي آن از هم اكنون در عربستان قابل مشاهده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر حدود 35 درصد از جمعيت عربستان را شيعيان تشكيل مي دهند، يادآور شد: در موج دوم شاهد حركت هاي بزرگي در اين كشور خواهيم بود؛ زيرا عربستان از نظر موقعيت در بين چهار كشور شيعي به نام هاي يمن، عربستان، عراق و ايران قرار دارد و اين استعداد، اين حركت را بيشتر مي سازد.
اين كارشناس مسائل بين الملل با اشاره به عملكرد عربستان به عنوان يك كشور مسلمان در جهان اسلام تصريح كرد: عربستان امروز تنها كشور مسلمان است كه عليه شيعيان در جهان اقدام مي كند.
زارعي افزود: عربستان با استمداد از پول نفت خود تروريست هايي را همواره تربيت مي كند تا در كشورهايي مانند عراق و سوريه با ايجاد آشوب زمينه وحدت بين گروه هاي مختلف شيعه و سني و به خصوص كشورهاي حامي خزب الله و مقاومت را از بين ببرد.
وي با بيان اينكه هيچ كشور عربي به اندازه عربستان به رژيم صهيونيستي وابسته نيست، گفت: يكي از بزرگ ترين شهرهاي عربستان به نام طائف كه در منطقه خوش آب و هوايي قرار دارد توسط فرزندان آل سعود به منطقه فساد اين خاندان تبديل شده است و روزانه هواپيماي اختصاصي از فرانسه وسايل و اسباب فساد اين خاندان را به اين محل اعزام مي كند.
اين كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه با سقوط آل سعود نگاه جهان اسلام به ايران به عنوان ام القراي جهان اسلام خواهد بود، گفت: همان طور كه امروز نيز اين گونه است.
زارعي با اشاره به ديدار جوانان كشورهاي مسلمان با رهبر انقلاب خاطرنشان كرد: در اين ديدار صحنه هاي زيبايي شاهد بوديم و اوج احساسات جوانان سني به رهبر شيعيان را مشاهده كرديم.
وي با اشاره به مقايسه جايگاه ايران و ايتاليا از نظر شاخصه هاي توسعه و پيشرفت با يك پروفسور ايتاليايي، بيان داشت: در اين مقايسه شاخصه هاي مختلفي مانند مسائل اقتصادي و فرهنگي ايران و ايتاليا را مقايسه كرديم و به اين نتيجه رسيديم شاخص هاي توسعه ما از شاخص هاي كشور ايتاليا در جايگاه بهتري قرار دارد؛ به طوري كه مي توان گفت اقتصاد ما از ثبات بهتر و بيشتري در برابر اقتصاد اروپا برخوردار است و اين در حالي است كه كشور ما طي 32 سال زير انواع فشارهاي سياسي و اقتصادي بوده است.
اين كارشناس مسائل بين الملل با اشاره به اظهارنظر برخي از مسئولان دولتي در خصوص وضعيت اقتصادي كشور و اينكه در شرايط شعب ابيطالب هستيم، گفت: مطرح شدن اين مسائل شايعات و هياهوي بيش نيست هر چند اين سخنان سخنان خود آن فرد نبود.
زارعي با تاكيد بر اينكه مدل تركيه شوخي بيش نيست، گفت: مدل بايد داراي چارچوب و بومي باشد، اما مدل اقتصادي و فرهنگي تركيه چيزي جز الگو برداري از مدل اقتصادي و فرهنگي آمريكايي نيست.
وي با بيان اينكه برخي حوادث سوريه را نيز در راستاي حوادث رخ داده در ليبي و تونس ارزيابي مي كنند، ادامه داد: ما موافق اصلاحات مانند اصلاحات به نفع مردم در سوريه هستيم، اما همانطور كه رهبر انقلاب عنوان كردند ما زير بار اصلاحات آمريكايي در سوريه نميرويم؛ زيرا اصلاحات آمريكايي بنا دارد كمر مقاومت حزب الله را در سوربه بشكند.
اين كارشناس مسائل بين الملل افزود: اقدامات سوريه در واقع ابتدا اقدامات عليه ايران و سپس خود سوريه است.
زارعي در ادامه سخنان يكي از دانشجويان در خصوص عملكرد صدا و سيما نسبت به حوادث سوريه گفت: در سوريه اوپزاسيون وجود دارد و البته آنان حق دارند مطالبات خود را بيان كنند؛ اما هيچ كشوري از اقدامات تروريستي عليه مردم حمايت نميكند.
وي با بيان اينكه مخالفان سوريه بايد به جاي در دست گرفتن اسلحه پاي ميز مذاكره با دولتمردان اين كشور بنشينند، گفت: ايران نيز از اين مسئله حمايت ميكند و طي ملاقات هاي مختلفي با مخالفان و دولتمردان سوريه تلاش كرده است زمينه مذاكره را بين اين دو گروه ايجاد كند.
اين كارشناس مسائل بين الملل عنوان كرد: من مسئول صدا و سيما نيستم كه بخواهم در خصوص عملكرد صدا و سيما در اين زمينه توضيحي دهم.
زارعي در پاسخ به سوال دانشجويي ديگري كه در خصوص چگونه اقتصاد ما را از اقتصاد اروپا با ثباتتر ميدانيد، گفت: اوضاع ايران و شرايط فعلي كشور ما امروز از نظر امنيتي نظامي و اقتصادي در بهترين شرايط است.
وي خاطرنشان كرد: 32 سال است كه آقاي هاشمي همواره عنوان مي كند اوضاع ايران تا يك ماه ديگر دگرگون مي شود و آقاي احمدي نژاد هم شرايط اقتصادي ايران را تا 6 ماه ديگر بحراني مي داند و اين در حالي است كه اين شش ماه و يك سال نيامده اند.