آيا تا به حال يكي از مسئولاني كه اداره عريض و طويل خود را براي تجديد ميثاق با آرمان هاي امام تعطيل مي كند، جملات امام (ره) را درباره لزوم خدمت رساني به مردم خوانده است؟
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ بیست و سومین سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی در حالی در بین مسئولان نظام، مدیران و وزرا معنا و مفهوم یافته که از يك هفته قبل از سالروز ارتحال، هر روز به بهانه تجدیدمیثاق با آرمان های امام راحل شاهد حضور تعدادی از مدیران و وزرا به همراه کارکنان و دست اندرکارانشان در حرم مطهر امام خمینی (ره) هستیم.
وزرا، مسئولان و مدیران ارشد به همراه جمعی از کارکنان سازمان متبوع خود از فرصت خدمت رسانی به مردم و مراجعان استفاده کرده و درست در ساعات مفید روز که می تواند زمان مراجعه حتی یک شهروند برای حل مشکلش باشد، دفتر كار خود را تعطيل کرده و راهی حرم مطهر مي شوند.
به عنوان مثال مدیران و کارکنان شهرداری تهران به همراه اعضای شورای شهر صبح سه شنبه، 9 خرداد در مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضور یافته و با آرمانهای امام راحل (ره) تجدیدمیثاق کردند.
همان روز وزیر نفت و کارکنان این وزارتخانه با حضور بر سر مزار امام خمینی (ره) با آرمان های امام راحل تجديد بیعت کردند.
وزیر راه و شهرسازی نیز به همراه معاونان، مدیران و کارکنان این وزارتخانه سه شنبه، 9 خرداد با حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره) با آرمانهای والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند.
البته روند تجدید میثاق ها با آرمان های امام تنها به روز سه شنبه ختم نشد و در روزهای بعدی نیز ادامه یافت.
مشاور عالي و معاونين وزير علوم و جمعی دیگر از روسای دانشگاه های تهران و تعداد کثیری از اعضای هیئت های علمی چهارشنبه، 10 خرداد در حرم مطهر امام راحل حضور یافتند تا آنها هم تجدید میثاق با آرمان های امام را در ساعات ابتدایی و فارغ از هر کار دیگری، ولو کار علمی و رفع مشکل یک مراجعه کننده در اولویت قرار دهند.
همان روز وزیر آموزش و پرورش به همراه مدیران و مسئولان وزارتخانه متبوع خود در مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضور یافته و مراسم نثار تاج گل و بیعت با آرمان های امام را برگزار کردند.
کارکنان شرکت پست و تلگراف و تلفن نیز همان روز خود را به حرم مطهر امام خمینی رساندند تا آنها هم تجدید بیعت با آرمان های امام را بر رفع مشکل حتی یک مراجعه کننده اولویت بخشند.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت بيمه ايران به همراه اعضای هیئت مدیره، معاونان، مدیران و کارکنان بیمه ایران نیز چهارشنبه، 10 خرداد را به عنوان یک روز کاری انتخاب کردند تا آنها هم از قافله بیعت کنندگان با آرمان های امام جا نمانند.
البته اینجا قصد نداریم لب به انتقاد از هزینه های متعددی که در خلال همین تجدید بیعت کردن ها تراشیده می شود، باز کنیم و قضاوت در اينباره را به خوانندگان واگذار مي كنيم.
نگاهی گذرا به صحیفه نور که مجموعه سخنرانی های امام در جمع مسئولان و مردم در مواقع مختلف است، نشان می دهد که مسئولان و مدیران، وزرا و وکلا قبل از هر کار (حتي حضور حماسي در حرم بنيانگذار انقلاب اسلامي) باید کار مردم را «سریعاً» انجام دهند.
امام در صحیفه نور فرمودند: «باید تمام ادارات از نخست وزیری تا کوچکترین اداره از تجمل پرستی و اسراف و کاغذ بازی بپرهیزند و کار مردم را سریعا انجام دهند.»
حال کدام مسئول در جمهوري اسلامي وجود دارد که بگوید تجدید میثاق با آرمان های امام خمینی بر انجام کار مردم اولویت دارد و باید سریع تر انجام شود؟
مگر بنیانگذار انقلاب اسلامی توصیه نکرد که «استاندارها خدمتگزار هستند، خدمت اینها بالاتر است، مسئولیت آنها هم بالاتر است، اینها باید خدمت به مردم بکنند و توجه کنند که مبادا یک وقت کسی احتیاج به استاندار داشته باشد نتواند او را ببیند، این همان طاغوت است که نمی گذارد این طور بشود.»
البته در این بند منظور ما به طور خاص به استاندار و استانداری نیست، ولی تفاوتی ندارد که به جای آن شهردار و شهرداری به جای رفع مشکل حتی یک مراجعه کننده بر تجدید بیعت با امام ارجحیت ببخشد.
مگر این امام که برای او مراسم نثار تاج گل و بیعت با آرمان هایش را ترتیب می دهیم نبود که فرمود: «حضرات روحانیون از ائمه جماعت و جمعه یا سایر آقایان محترم توجه کنند که شهرهای خود را از خدمتگزاری به ملت و بندگان صالح خدا خالی نکنندکه خدمت به مردم و رفع حاجات آنان و تربیت علمی و اخلاقی بندگان خدا که شغل شریف روحانیت است بر هر چیز مقدم است.»
بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران بود که فرمود: «ماموران و کارگزاران نظام چه در قوه قضائیه و چه در قوه مجریه خود را مظهر تدبیر و امانت و خدمتگزاری نظام بدانند و دلسوزانه و صادقانه در خدمت به مردم بکوشند و با احترام موکد به قانون، نمونه های بارز درستکاری و خلوص را به مردم نشان دهند و بدانند که خدمت به این مردم فداکار، عبادتی بزرگ و افتخاری ابدی است.»
امام خميني اين پير سفر كرده انقلاب در جاي ديگري فرمود:«ما باید با همه وجود کار کنیم و هر چه ظرفیت و ابتکار در جسم و ذهنمان داریم باید صرف اداره امور کشور و راه اندازی کار مردم به سوی یک زندگی اسلامی کنیم.»
امام خمینی (ره) بیش از هر چیز نسبت به خدمت بر مردم، رفع مشکلات مردم و رسیدگی به خواسته های مردم به مسئولان تاکید می فرمود، حال سوال اینجاست که بر سر برخي مسئولان ایران چه آمده که اهمیت اجرای دستور بنیانگذار انقلاب اسلامی یعنی راه انداختن کار مردم،اين صاحبان واقعي انقلاببه کمترین میزان اهمیت خود رسیده است.