به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از ساری، جیهان طویلا شب گذشته در نشستی با اعضای هیئت رئیسه و معاونان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، کمک به توسعه سیستم بهداشتی را یکی از اهداف این سازمان در ایران دانست و تصریح کرد: با توجه به اجرای طرح پزشک خانواده در ایران به ویژه در استان مازندران، علاقمند هستم وضعیت این طرح را در این استان از نزدیک بازدید کنم.
وی با اشاره به گزارش ارایه شده در خصوص سلامت مادران باردار و کودکان در مازندران، افزود: جمعیت جوان یکی از گروه های هدف در منطقه است.
نماینده سازمان بهداشت جهانی ضمن بیان اینکه جمعیت جوان به خدماتی نیاز دارد که باید به آن توجه شود، بیان داشت: این افراد به غیر از تولید مثل با مشکلات دیگری همچون فشار خون، دیابت، کاهش فعالیت بدنی، مصرف سیگار روبه رو هستند و یا روبه رو خواهند شد.
طویلا ضمن اشاره به اینکه توجه به سلامت جسم و روح جوانان نیازمند تعامل چندین سازمان است، گفت: به نظر می رسد در ایران توجه جدی به این افراد نمی شود.
وی با بیان اینکه فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حوزه های سلامت به ویژه پزشک خانواده نظرم را جلب کرده است، گفت: این دانشگاه می تواند برای تبادل تجربیات با سایر دانشگاه ها ارتباط برقرار کند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران هدف اصلی اجرای طرح پزشک خانواده را کم کردن فاصله ها و استفاده همگان از امکانات موجود و عدالت اجتماعی عنوان کرد و بیان داشت: این طرح در ارتقا وضعیت سلامت به ویژه در مناطق شهری حایز اهمیت است.
طویلا، بر ارایه خدمات بهداشتی درمانی متناسب با نیازهای مناطق شهری، تاکید کرد و افزود: آمادگی و تیم مجری طرح پزشک خانواده در موفقیت آن تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه ایران در حوزه سلامت فعالیت های خوبی داشته است، گفت: باید به دنبال راه های جدید برای سلامت خانواده ها باشیم و پزشک خانواده می تواند یکی از این راه های جدید به شمار آید.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران در ادامه سخنانش، میزان مرگ و میر زنان و کودکان را دو شاخص مهم برای ارزیابی سلامت دانست و افزود: با توجه به آمارهای ارایه شده توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، این استان از وضعیت خوبی در منطقه برخوردار است.
طویلا با بیان اینکه کشور ایران در راه اندازی مراکز بهداشتی از سازمان بهداشت جهانی نیز جلوتر بوده است، ادامه داد: در سال های گذشته مشکل اصلی در حوزه سلامت، مرگ و میر مادران باردار و کودکان بوده است، ولی با توجه به تغییر شیوه زندگی، مشکلاتی مانند چاقی، بیماری های عفونی و ابتلا به سرطان نیز شیوع یافته است که باید به این مقوله نیز توجه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به طبیعت مازندران اشاره و تصریح کرد: این ظرفیت توجه و مسئولیت ما را نسبت به محیط زیست بیشتر می کند.
نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران دفع زباله و وجود زباله های جامد در رودخانه ها را برای محیط زیست و سلامت جانداران مضر خواند و گفت: ایران با مرکز بهداشت محیط زیست مستقر در اردن ارتباط برقرار کند و از تجربیات آنها برای ارایه راه حل های زیست محیطی استفاده کند تا این مسایل به حداقل برسد.
طویلا با تاکید بر اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران استراتژی لازم برای حل مشکل محیط زیست را به کار گیرد، بیان داشت: به نظر من با آموزش جمعیت محیطی و استفاده از بهورزان می توان این مشکل را تا حدودی کاهش داد.
وی ضمن اشاره به اینکه به نظر می رسد مشکل محیط زیست در شهرها بیشتر است، خاطرنشان کرد: تجربه کشور قبرس نشان می دهد اگر به مردم مسئولیت دهیم می تواند در این زمینه موثر باشند.