به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمدعلی مجاهدی، دبیر همایش نخستین کنگره شعر آیینی شفق با اشاره به برگزاری این کنگره و ضرورت تجلیل از شاعران نامدار در حوزه شعر آیینی گفت: جامعه ادبی کشور از وظایف خود میداند که به معرفی هر چه بیشتر چهرههای شاخص این عرصه بپردازد.
وی در ادامه گفت: در این مراسم از دکتر علی موسوی گرمارودی و دکتر محمدرضا سنگری، شاعر، محقق، پژوهشگر و فعال حوزه شعر آیینی تقدیر خواهد شد.
لازم به ذکر است، علی موسوی گرمارودی در سال 1320 در قم، شهر خون و قیام به دنیا آمد؛ او بیشتر به عنوان یک شاعر در عرصه شعر بزرگسالان شهرت دارد تا یک داستاننویس، ولی آنچه که وی را از همه داستاننویسان کشورمان متمایز کرده، پرداختن گسترده به زندگی ائمه (ع) و پیامبران است؛ وی در زمینه نگارش داستان کوتاه مذهبی برای مقطع سنی بزرگسالان نیز بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده؛ داستان پیامبران وی که اولین بار در سال 1373 به چاپ رسید، تا کنون دهها هزار نسخه به فروش رسیده است.
عمده آثار شعری و داستانی این پژوهشگر، شاعر و نویسنده اندیشمند، به این شرح است: در مسلخ عشق (مجموعه 10داستان کوتاه مذهبی)، بابا تاریخ (داستان کوتاه)، زندگی شیخ محمدتقی بافقی (داستان کوتاه)، یونس (داستان کوتاه)، نوح پیامبر (داستان کوتاه)، پرتو انسان ها (داستان جلد اول)، پرتو انسان ها (مجموعه داستان جلد دوم)، داستان پیامبران (جلد اول: از آدم علیهالسلام تا عیسی علیهالسلام)، داستان پیامبران (جلد دوم: حضرت محمد(ص)، عبور (مجموعه شعر)، در سایهسار نخل ولایت (مجموعه شعر)، در فصل مردن سرخ (مجموعه شعر)، تا ناکجا (مجموعه شعر)، مجموعه 60 شعر ترجمهشده به زبان ایتالیایی (مجموعه شعر)، دستچین (مجموعه شعر)، باران اخم (مجموعه شعر جنگ)، هر که نان از عمل خویش خورد، با دل شیر و مجموعهای از مقالههای ادبی و فرهنگی، در دوران قبل و بعد از انقلاب.
محمدرضا سنگری نیز اول آبان 1333 در شوش متولد شد؛ وی فارغالتحصیل دکترای زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران است. رویکرد وی به شعر به زمان تحصیل در کلاس چهارم ابتدایی بازمیگردد. شعرهای دکتر سنگری تا کنون به صورت پراکنده در برخی از نشریات چاپ شده است؛ او تا به امروز در بسیاری از همایش های سراسری شعر دفاع مقدس و شب های شعر دفاع و مقاومت حضور داشته و در جلسات متعدد ادبی به نقد و بررسی شعر دفاع مقدس و ادبیات پایداری پرداخته است؛ کتاب «بررسی ادبیات منظوم دفاع مقدس» این نویسنده که در سه جلد نوشته شده در یکی از دوره های انتخاب کتاب سال دفاع مقدس به عنوان اثر برتر شناخته شده است.
سنگری در حال حاضر ساکن تهران است و ضمن تدریس در دانشگاه ها، سردبیر مجله رشد زبان و ادبیات فارسی و مجله تربیت می باشد و با سازمان پژوهش و تألیف کتب درسی هم همکاری دارد.
از جمله آثار این محقق می توان به «سوگ سرخ»، «حنجره معصوم»، «زبان و ادبیات فارسی پیشدانشگاهی در جلدهای متعدد»، «کرشمههای قلم»، «یادهای سبز» و «پیوند دو فرهنگ عاشورا و دفاع مقدس» اشاره کرد.
یادآور می شود، نخستین کنگره شعر آیینی شفق به همت حوزه هنری 20 و 21 آذر ماه در تهران و قم برگزار می شود.