رئیس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: راهی که احمدینژاد برای حضور در مجلس و صحبت با نمایندگان انتخاب کرده، راهی است که باید زودتر انتخاب میشد.
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتوگو با خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان در مورد بستگی داشتن اجرای فاز دوم هدفمندی به حضور رئیس جمهور در مجلس و نظر قطعی نمایندگان در این زمینه اظهار داشت: فعلا مجلس تصمیم بر عدم اجرای فاز دوم گرفته است، به این دلیل که هدفمند شدن یارانهها به معنای افزایش یافتن قیمتهای حامل انرژی است که درآمد حاصل از این افزایش قیمتها بین مردم توزیع می شود.
وی افزود: برخی از مسئولین دولت میگویند قیمت بنزین و گازوئیل به حدود 2 هزار و 500 تومان برسد و قیمت هر مترمکعب گاز نیز به هزار تومان برسند؛ سپس میگویند از مجموع این افزایش قیمتها میتوانیم حدود 300 هزار میلیارد تومان درآمد داشته باشیم که باز میتوان همان مقدار را بین مردم توزیع کرد.
نماینده مردم شاهرود در مجلس با بیان اینکه توجیه آنها این است که در صورت نداشتن این افزایش قیمتها قاچاق در کشور شکل میگیرد، ادامه داد: سوالی که در این زمینه پیش میآید این است که اولا آیا جامعه پذیرش این افزایش قیمت را دارد؟ سوال دیگر این است که فرض کنیم بین قیمت سوخت با قیمت فعلی ارز تناسب ایجاد کردهایم، اگر مجددا قیمت ارز افزایش دیگری پیدا کرد آنگاه چه باید انجام دهیم، اینها سوالات و ابهامات موجود است.
جلالی با بیان اینکه این موضوعات، موضوعات کارشناسی بوده و بحث رقابت در میان نیست، گفت: نباید اینگونه القا شود که گویی قرار است پولی بین مردم توزیع شود که در این راستا دولت مثلا طرفدار توزیع پول و مجلس مخالف آن است؛ مجلس و دولت هر دو در جهت رفاه مردم گام بر میدارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اما سوال اصلی این است که در این بین تکلیف صنعت و کشاورزی کشور چه میشود؟ یعنی اگر گازوئیل ده برابر یا بیشتر شد تکلیف کشاورزی و حمل و نقل چه میشود؟ و مهمتر از همه اگر برق گران شد تکلیف صنعت کشور چه میشود؟ و در نهایت باید پرسید که آیا برای صنایع هم فکری شده است.
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه ما نیازمند یک فکر منسجم و تئوری هستیم، افزود: فاز اول هدفمندی یارانهها در فضایی اجرا شد که همه موافق بودیم و یک اجماع ملی در کشور شکل گرفته بود و با آن اجماع ملی فاز اول اینگونه اجرا شد، یعنی همه قائل هستیم که ضعفهای زیادی را داشت.
جلالی تاکید کرد: آیا امروز با اختلافنظرهای موجود میتوان هدفمندی را به گونهای اجرا کرد که جامعه متضرر نشود در حقیقت فکر میکنم ما نیازمند انسجام تئوری و فکری هستیم و این امر نیازمند رایزنی بین دولت و مجلس است.
وی در ادامه با اشاره به حضور رئیس جمهور در مجلس بیان داشت: راهی که احمدینژاد برای حضور در مجلس و صحبت با نمایندگان انتخاب کرده راهی است که باید خیلی زودتر انتخاب میشد.
نماینده مردم شاهرود تاکید کرد: ما قبل از اعلام کردن به مردم باید با هم صحبت کرده و جلسات کارشناسی برگزار کنیم ولی متاسفانه ابتدا از طریق تریبونها برخی مسائل را مطرح کرده سپس میگوییم که بیایید با هم به بحث بپردازیم.
نماینده مردم شاهرود خاطر نشان کرد: به نظرم بحثها را باید قبل از تریبونی کردن موضوعات انجام داد.