گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ خبر اول اینکه جلیل عرفانمنش ضمن تاکید بر اینکه همه فیلمهای جشنواره فجر پروانه نمایش موقت دارند، به آخرین وضعیت اصلاحات «هیس! دخترها فریاد نمیزنند» و همچنین «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» اشاره کرد.
سرپرست ادارهکل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی گفت ما ابتدا و در هیئت انتخاب جشنواره فجر به بعضی از آثار اصلاحاتی فارغ از ممیزی پیشنهاد دادیم که بیشتر برای ارتقای کیفیت اثر بود و کاملا جنبه پیشنهادی داشت.
برخی از عزیزان از این اصلاحات استقبال کرده و برخی هم ترجیح دادند اثرشان با همان شکل اولیه وارد جشنواره شود که نظر هر دو گروه محترم بود. اما طبیعتا هیات انتخاب به کیفیت آثار توجه داشته در حالی که شورای پروانه نمایش به شکل قانونی وظیفه ممیزی را برعهده دارد. در این زمینه طبیعی است که برخی از آثار توسط هیات پروانه نمایش بازبینی و اعضای شورا اصلاحاتی را به لحاظ محتوایی به برخی از آثار ارائه کردند.
عرفانمنش تاکید کرد: این نوع اصلاحات عموما با تعامل با فیلمسازان حل شد. یعنی فیلمساز از طریق دبیر شورای پروانه نمایش و یا نماینده آن، اصلاحات را دریافت و پس از گفتوگو و اغناسازی اقدام به اعمال آن اصلاحات میکردند. ضمن اینکه اصلاحات ما اصلاحات سختگیرانهای نبود و حتی در برخی موارد کمک بیشتری به مضمون فیلم میکرد. به عنوان مثال فیلم ارزشمند خانم پوران درخشنده که به یکی از آسیبهای اجتماعی میپردازد از جمله فیلمهایی بود که دچار ممیزی شد اما خوشبختانه با تعاملی که بین ایشان و نماینده شورا پروانه نمایش بود با اقناعسازی کار اصلاح فیلم ایشان به اتمام رسید. جا دارد از همین جا از ایشان و همه اهالی سینما که با سعهصدر و حوصله به سمت تعامل با ما گام برداشتند، تشکر کنیم.
وی همچنین درباره اینکه گفته میشود فیلم «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» به کارگردانی روحاله حجازی اصلاحات زیادی دارد و در آستانه توقیف است، گفت: متاسفانه عدهای از رسانهها به خبرسازی علاقهمند هستند چون تا این لحظه که من با شما صحبت میکنم این فیلم توسط شورای پروانه نمایش دیده نشده است. بنابراین خوب است که عزیزان ما از قضاوت زود هنگام خودداری و به جای جنجالآفرینی واقعبین باشند.
سرپرست ادارهکل نظارت و ارزشیابی درباره اینکه گفته میشود «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» قرار است در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآید، بیان کرد: تا آنجایی که من خبر دارم این فیلم نه در بخش سودای سیمرغ و نه در بخش خارج از مسابقه ورود پیدا نکرده است. به همین دلیل همانطور که گفتم شورای پروانه نمایش باید اولویت خود را روی فیلمهایی بگذارد که در جشنواره حاضر هستند.
خبر دیگر از جشنواره سی و یکم فیلم فجر اینکه اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای سعادت (نگاه به جنبش های نویدبخش بیداری در سرزمین های اسلامی) اعلام شد.
بخش سینمای سعادت که ویژه مسابقه فیلمسازان جهان اسلام است، با عنایت به جنبشهای نویدبخش بیداری در سرزمینهای اسلامی و به منظور شناخت و ارتقاء جایگاه فیلمسازان جهان اسلام برگزار میشود.
در این بخش هیئت انتخاب جشنواره متشکل از پرویز شیخ طادی، مجید شاه حسینی، سیدعلی اکبر محمودی مهریزی، محمدحسین معززی نیا و محمد مهدی یادگاری 9 اثر از کشورهای مختلف برای حضور در بخش مسابقه سینمای سعادت انتخاب کردند. اسامی فیلم های ایرانی این بخش متعاقبا، اعلام خواهد شد.
اسامی فیلمهای راهیافته به این بخش به شرح زیر است:
بیکس به کارگردانی کارزان قادر از سوئد، فنلاند و عراق
آن سوی تپه به کارگردانی امین آلپر از رومانی، فرانسه و بلژیک
روز بعد به کارگردانی هلا لطفی از امارات
کودکان سارایوو به کارگردانی آیدا بگیک از بوسنی و هرزگویین، آلمان، فرانسه و ترکیه
چقدر دوستم داری به کارگردانی فاطیما زهرا زاموم از الجزایر و مراکش
ترک بغداد به کارگردانی کوتیبا الجنابی از عراق، انگلیس و امارات
جنگجویان جلگه به کارگردانی آکان ساتایف از قزاقستان
مار به کارگردانی کانر ارزینکان از ترکیه و زابانا به کارگردانی سعید الدخلیفه از الجزایر
در بخش مسابقه سینمای سعادت جایزه سیمرغ بلورین در بخش های بهترین کارگردانی، فیلم، فیلمنامه، بازیگر زن، بازیگر مرد، دستاوردهای فنی یا هنری اهدا می گردد. همچنین جایزه بیرق طلایی (جایزه مصطفی عقاد) و جایزه ویژه هیئت داوران به برترین های این دوره تقدیم خواهد گردید.
سازمان سینمایی کشور، مقارن با سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سی و یکمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر را در قالب مسابقه سینمای ایران و جهان از تاریخ 12 لغایت 22 بهمن ماه 1391 به دبیری محمدرضا عباسیان برگزار مینماید.