گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»سینمای کشور هفته گذشته با اخبار مختلفی همراه بود که حضور در جشنواره کن تب این خبرها را افزایش داد. خبر اول اینکه:
«ژان پیر» برای بچهها ساخته میشود/ «فرزند چهارم» در بازار کن
نمایشگاه عکسهای علی نیکرفتار از فیلم «فرزند چهارم»، نمایش این اثر در بازار کن و تلاش برای اکران آن در تابستان جدیدترین خبرهای مربوط به این اثر سینمایی است.
وحید موسائیان گفت: فیلمنامه «ژان پیر» را مدتها پیش نوشتهام و طرح آن به قبل از فیلم «فرزند چهارم» برمیگردد. این فیلم برای گروه سنی کودک و نوجوان ساخته میشود و در صورت فراهم شدن شرایط ترجح میدهم سریعا به سراغ ساخت این اثر بروم. قصه این فیلم درباره یک عروسکگردان و داستاننویس است.
وی افزود: البته در حالحاضر مشغول نوشتن فیلمنامه «قشنگ و فرنگ» هستم. این فیلم هم درباره یک خانواده است که در آن خواهرها و خواهرزادهها با هم زندگی میکنند.
موسائیان تاکید کرد: الان تمام تمرکزم روی اکران «فرزند چهارم» است و مشغول آمادهسازی شرایط اکران فیلم و مواد تبلیغی آن هستم. پخش «فرزند چهارم» برعهده فارابی است و تلاش میکنیم تابستان اکران عمومی شود. این فیلم با نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فجر تفاوتی ندارد.
کارگردان «گلچهره» گفت: نمایش فیلم «فرزند چهارم» را در بازار جشنواره کن خواهیم داشت و به زودی نمایشگاه عکسی از صحنه و پشتصحنه این فیلم توسط علی نیکرفتار برگزار خواهد شد.
فیلمبرداری «فرزند چهارم» تازهترین ساخته وحید موساییان در تهران و سومالی انجام شد. در این فیلم مهتاب کرامتی، مهدی هاشمی، حسین محباهری، ناصر گیتیجاه، معصومه قاسمیپور، زهرا برومند، ساناز زرین مهر و حامد بهداد بازی میکنند.
در بخشهای خارج از کشور این فیلم، برای اولینبار در سینمای ایران، صحرای آفریقا و صحنههایی از جنگ و خشونت علیه کودکان و زنان به تصویر کشیده شده است.
«آقای الف» به کن رفت/ اولین حضور بینالمللی فیلم سهبعدی ایران
اولین فیلم سه بعدی سینمای ایران "آقای الف" در بازار شصت و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کن به نمایش درمیآید.
بنیاد سینمایی فارابی هر ساله در قالب چتر سینمای ایران به عرضه و توزیع فیلم های ایرانی می پردازد. البته امسال فارابی بیشتر تمرکز خود را روی فیلم هایی برای پخش در جشنواره کن گذاشته است که از محصولات این مرکز هستند اما تا دیروز جای نخستین فیلم سه بعدی سینمای ایران در این بازار خالی بود که با مساعدت فارابی این فیلم هم در کن عرضه میشود.
علی عطشانی کارگردان «آقای الف» گفت: با پیگیری عوامل تولید و حمایت فارابی نسخه سه بعدی این فیلم را برای نمایش در بازار کن ارائه کردیم. این اولین حضور بین المللی فیلم محسوب می شود و امیدوارم با استقبال خوبی روبهرو شود.
«آقای الف» را علی عطشانی کارگردانی کرده و سایر عواملی که در ساخت "آقای الف" با این کارگردان همکاری کردهاند، عبارتند از بازیگران: پوریا پورسرخ، شاهین نجومی، لیلا اوتادی، مهدی فقیه، مهران رجبی، خشایار راد، مهدی مقدم و نیما شاهرخ شاهی. طراح3D: بابک محقق، فیلمنامه: امیر علی محسنین، مدیر تصویربرداری: محمد فضیله، مسئول تروکاژ: آیدین آریایینژاد، منشی صحنه: شیدا یوسفی، عکاس: بابک برزویه، مدیر تولید: عباس کلانتری، مدیر صدابرداری: حمیدرضا اسلامی نژاد، طراح چهرهپردازی: امیر ترابی، طراح صحنه و لباس: امیرحسین غلامی، تهیهکننده: سعید شرفیکیا - محصول سال 1391
این فیلم هم اکنون در سینماهای آزادی، فرهنگ، ایوان شمس و هویزه مشهد اکران است
تقدیم «سرزمین مادری» به دانشآموزان در جشنواره کن
"سرزمین مادری" فیلمی از محمد حمیدی 21 ماه می برای اولینبار در جشنواره فیلم کن به نمایش درمیآید.
این فیلم که یکی از آخرین کاندیداهایی است که به جشنواره راه یافته، اثر اول این کارگردان است. این فیلم که به دانشآموزان مدرسه تقدیم شده است، در بخش اکران ویژه نمایش داده میشود.
فیلم «سرزمین مادری» را کاد فیلمز که تهیه فیلم «لمس نشدنیها» را برعهده داشت، تهیهکرده است.
فیلمنامه این فیلم را حمیدی و آلن-میشل بلانش با هم نوشتهاند و فیلم یک کمدی موقعیت شهری است که با الهام از تجربیات خود کارگردان در بازگشت به سرزمین پدریاش الجزایر پس از 20 سال غیبت، نوشته شده است.
در این فیلم فرید 26 ساله که دانشجوی حقوق است، دهکده پدریاش را در الجزایر برای اولین بار در زندگیاش میبیند و عاشق این کشور و مکانهای زیبایش میشود اما مدارک او را پسرعمه حسودش که می خواهد فرانسوی باشد، میدزدد. فرید که هرگز تصور نمیکرد نتواند به فرانسه بازگردد، با مشکلات زیادی روبه رو میشود.
در این فیلم جمیل دبوزی کمدین شناخته شده در نقش پسرعمه فرید ایفای نقش کرده است.
فیلم نمایش ویژه کن برای دانش آموزان سال پیش «مغازه خودکشی» اثر پاتریک لکونته بود. شصت و ششمین جشنواره فیلم کن از فردا (15 ماه می) شروع میشود.
سینما مِلک عدهای خاص شده است/ ساخت فیلم برای شبکه نمایش خانگی
سعید ابراهیمیفر از ساخت یک فیلم در خرداد برای شبکه نمایش خانگی خبر داد و از وضعیت فعلی این رسانه و همچنین اوضاع سینما در کشور گله کرد.
سعید ابراهیمیفر که مدتهاست فیلمی را بر پرده سینماها نداشته است گفت: هم اکنون مشغول نوشتن فیلمنامه یک اثر ملودرام خانوادگی هستم که البته تم تلخی هم دارد.
کارگردان «نار و نی» با اشاره به اینکه میخواهد فیلم را برای شبکه نمایش خانگی بسازد، عنوان کرد: سوژه کار بسیار خانوادهپسند است. متاسفانه وضعیت فعلی شبکه نمایش خانگی اصلا مطلوب نیست و با تولید برخی از آثار بیکیفیت اعتماد مخاطب از بین رفته اما فکر میکنم میتوانیم با تکیه بر فیلمنامههای مناسب این وضعیت را ارتقا دهیم و به مخاطب ثابت کنیم که میتوان به این آثار هم اعتماد کرد و در نهایت خودمان هم از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.
وی افزود: به زودی برای گرفتن پروانه ساخت این فیلم که عنوان آن هنوز مشخص نشده است، اقدام میکنم. فیلمنامه تا هفته دیگر آماده میشود و امیدوارم خرداد فیلم را کلید بزنیم.
ابراهیمیفر در باره فعالیتهای اخیرش در حوزه بازیگری گفت: سال گذشته در فیلم «ماهی و گربه» به کارگردانی شهرام مکری حضور داشتم. این فیلم با کار اول مکری کاملا متفاوت است. فیلم یک سکانس پلان است. 21 بازیگر در کنار یک دریاچه در این فیلم حضور دارند و مدام دوربین در حال حرکت است. فکر میکنم اتفاق بسیار تازهای در سینمای ایران باشد که تاکنون تجربه نشده است. حتی در دنیا هم نمونه زیادی ندارد. قطعا "ماهی و گربه" یک فیلم پر سر و صدا و مهم خواهد بود.
وی همچنین درباره کارگردانی در سینما عنوان کرد: سینما در حال حاضر مِلک شخصی عدهای خاص شده است که به فیلم های خودشان مجوز میدهند و آنها را اکران میکنند. من سه فیلم ساختهام که از میان آنها فقط «نار و نی» اکران شده است و دو فیلم دیگر با داشتن پروانه نمایش امکان اکران پیدا نکردهاند.
«حوض نقاشی» و «رسوایی» رفتنی شدند/ «ملکه» یک هفته مهلت گرفت
سخنگوی شورای صنفی نمایش از پایان اکران دو فیلم «حوض نقاشی» و «رسوایی» در سرگروههای سینمایی خبر داد.
حبیب کاوش گفت: در جلسه شورا مقرر شد از چهارشنبه روز 25 اردیبهشت فیلم «تلفن همراه رییسجمهور» جایگزین «حوض نقاشی» در سینما آزادی شود. در گروه سینمایی آفریقا هم فیلم «یکی برای همه» جایگزین «رسوایی» میشود و «بازنشستهها» هم به جای «زن،مرد، زندگی» روی پرده میرود.
وی افزود: فیلم «ملکه» هم با وجود اینکه از کف فروش افتاده اما به دلیل اینکه یک فیلم خوب در ژانر دفاع مقدس است، اکرانش یک هفته دیگر ادامه مییابد.
فیلم سینمایی «حوض نقاشی» مازیار میری و «رسوایی» از اکران های نوروز 92 بودند که به دلیل فروش بالا اکران آنها ادامه پیدا کرد.
اصغر فرهادی با «شهر زیبا» به کانبرا میرود
در ادامه برنامه نمایش فیلمهای اصغر فرهادی در استرالیا و نیوزیلند، فیلم سینمایی «شهر زیبا» نیز در شهر کانبرا به نمایش درخواهد آمد.
معاونت بین الملل بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد فیلم سینمایی «شهر زیبا» روز 26 اردیبهشت در آرشیو ملی فیلم و صدای استرالیا در شهر کانبرا روی پرده خواهد رفت.
این فیلم دومین ساخته اصغر فرهادی پس از فیلم "رقص در غبار" است و در زمره آثار تحسینشده سینمای ایران به شمار میرود. این فیلم امسال در مراکز سینمایی در شهر ملبورن استرالیا و دو شهر ولینگتون و اوکلند نیوزیلند نیز به نمایش درآمد که با استقبال علاقمندان سینما روبرو شد.
فرهادی این روزها با فیلم «گذشته» در جشنواره فیلم کن حضور دارد و جمعه 27 اردیبهشتماه اولین نمایش خود را خواهد داشت .
فارابی با 9 فیلم در کن /آرزوی خام رژیم صهیونیستی برای حذف سینمای ایران از جهان
قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی حضور در بازار بین المللی فیلم کن را نشان از پویایی سینمای ایران دانست و تاکید کرد فارابی امسال با 9 فیلم از محصولات خود در این بازار شرکت میکند.
حسن نجاریان قائممقام بنیاد سینمایی فارابی درباره حضور این نهاد سینمایی در بازار فیلم جشنواره کن در فرانسه گفت: امسال 9 فیلم از فارابی با عنوانهای«استرداد«، «فرزند چهارم»، «دربند»، «هیس، دخترها فریاد نمی زنند»، «گرداله» و...، مرکز گسترش با سه فیلم که از میان آنها میتوان به «ساکن خانه چوبی» اشاره کرد و «حوض نقاشی» و «خسته نباشید» از حوزه هنری در این بازار معرفی و عرضه میشوند و ما برای این آثار نمایشهایی در نظر گرفتهایم.
نجاریان با اشاره به اینکه حضور در بازار بینالمللی جشنواره کن ارتباطی با بخش رقابتی این رویداد ندارد، توضیح داد: در بازار فقط مذاکره با مدیران جشنوارههای مختلف و معرفی فیلمها صورت می گیرد. اینکه ما در جشنواره خارجی نماینده داشته باشیم و یا نه هیچ ارتباطی با حضور در بازار ندارد.
خیلیها میخواهند سینمای ایران حضور جهانی نداشته باشد
این مدیر سینمایی تاکید کرد: ما نباید فرصت حضور در بازارهای بینالمللی را از دست بدهیم. حضور ایران در این بازارها نشان از پویایی و زنده بودن سینمای ایران است و تاکید دارم این حضور باید مداوم باشد. خیلیها از جمله رژیم صهیونیستی میخواهند ایران نباشد تا جای ما را در عرصههای بینالمللی نیز بگیرند به همین دلیل تلاش میکنند نمایندگانی را از طرف خود برای چنین حضورهایی بفرستند در صورتیکه خیلی زمان باید بگذرد تا آنها به سینمای ایران برسند.
قائم مقام فارابی درباره حضور مسئولان سینمایی در این بازار گفت: حاشیههایی در این ارتباط وجود دارد که هیچکدام درست نیست. ما طبق هر سال 3 کارشناس به همراه یک سرپرست که خودم هستم در این بازار حضور پیدا می کنیم. اهداف ما در این حضورها کاملا از پیش تعیین شده است و برنامهریزیهای آن هم از قبل انجام میشود. ما هرگز برای تفریح به این مکان نمیرویم و تمام وقت خود را صرف حضور در بازار می کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: برخی دوستان از ما در خواست میکنند که در بخشهایی برای حضور آنها در جشنوارهها کمک کنیم. ما نیز در توانمان این کار را انجام می دهیم اما آنها هزینه خودشان را پرداخت میکنند.
اکران «روز روشن» هنوز مشخص نیست
غلامرضا گمرکی تهیه کننده فیلم «روز روشن» از بی خبری از زمان اکران فیلم خبر داد و گفت: حاکم سینمادار است و ما فقط می توانیم امیدوار باشیم.
غلامرضا گمرکی درباره اکران «روز روشن» توضیح داد: منتظر سینمادارها هستیم تا ببینیم کدام یک از نمایش فیلم حمایت می کنند. این مشکلی ست که همه فیلم ها با آن دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: از ابتدا و طبق مذاکراتی که پخش کننده فیلم یعنی «هدایت فیلم» انجام داده بود قرار بود در ایام نوروز «روز روشن» را اکران کنیم اما عقب افتاد و اکران دوم نوروزی برای آن در نظر گرفته شد که آن را هم کنسل کردند.
گمرکی در مورد دلیل به نمایش درنیامدن فیلم در اکران دوم نوروز گفت: سینمادار ها برای اکران هر فیلمی تصمیم می گیرند و ما هم دلیلی نمی بینیم که فیلم اکران نشود. از دست ما دیگر خارج شده و فقط می توانیم منتظر تصمیم دیگران برای فیلممان باشیم.
وی در پایان با ابراز امیدواری به اکران هرچه زودتر فیلم اش اظهار داشت: علاقه مندی من این است که فیلم در اکران عید فطر به نمایش دربیاید و پخش کننده مذاکرات لازم را برای این امر انجام می دهد اما حاکم سینمادار است و ما فقط می توانیم امیدوار باشیم.
یادآور می شود چندی پیش حسین شهابی کارگردان «روز روشن» از موکول شدن اکران فیلم به بعد از انتخابات ریاست جمهوری خبر داده بود.
گفتنی است، در «روز روشن» بازیگرانی همچون پانتهآ بهرام، مهران احمدی، روناک یونسی، سودابه بیضایی، امیررضا دلاوری، وحید آقاپور، فرهاد مهدوی، امین ایمانی، امیر اسدزاده و… ایفای نقش کردهاند و وقایع داستان «روز روشن» در 6 ساعت در طول وقت اداری اتفاق میافتد. این داستان درباره زن جوانی است که برای نجات جان یک نفر از اعدام، بهدنبال شاهد است تا در دادگاه شهادت دهد.
فیلم «شهید شوشتری» در صورت حمایت ساخته میشود
تهیهکننده فیلم سینمایی «شهید شوشتری» از ساخته شدن این فیلم در سال جاری در صورت حمایت از این پروژه خبر داد.
ابراهیم اصغری اظهار داشت: اواخر سال گذشته جلسهای با مسولان وزارت ارشاد برگزاری کردیم که وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی قول مساعد دادند تا در سال جاری با اختصاص بودجه مناسب این فیلم ساخته شود.
وی افزود: به تازگی مرحله تحقیق و نگارش فیلمنامه توسط جواد ستودهنیا و علیرضا محمود و با نظارت جواد اردکانی به پایان رسیده است و با توجه به قول مساعد مسولان برای اختصاص بودجه لازم بسیار امیدوار هستم تا بتوانیم امسال کار را کلید بزنیم.
اصغری خاطرنشان کرد: سال گذشته تا آستانه ساخت فیلم پیش رفتیم اما مشکلات مالی مانع به سرانجام رسیدن پروژه شد و کار در مرحله پیش تولید متوقف شد که به همین دلیل هم جواد اردکانی از ساخت فیلم انصراف داد منتظر حمایت سازمان سینمایی و سپاه برای تامین بودجه هستیم و پس از تامین بودجه بلافاصله پیش تولید مجدد را با کارگردانی جدید آغاز خواهیم کرد.
تهیه کننده «شور شیرین» در ادامه در مورد لوکیشنهای فیلم «شهید شوشتری»، گفت: بیشتر صحنههای این کار در سیستان و بلوچستان کار خواهد شد، بخشی هم در تهران و مشهد جلوی دوربین خواهد رفت.
براساس این گزارش، فیلم سینمایی شهید شوشتری، در صورت ساخت سومین تجربه تهیه کنندگی ابراهیم اصغری در ساخت فیلمهایی درباره سرداران شهید خواهد بود. او پیش از این، فیلم های «به کبودی یاس» درباره شهید برونسی و «شور شیرین» درباره شهید کاوه را تهیه کنندگی کرده بود.