گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ سید محمد غرضی، وزیر نفت و پست و تلگراف اسبق است که پس از مدت ها دوری از عرصه اجرایی کلان کشور، خود را برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری آماده می کند.
غرضی رویکرد دولتش را اقتصادی می داند و تاکید ویژه ای بر مسئله تورم دارد و شعار «دولت ضد تورم» را انتخاب کرده است.
در ادامه برخی از مواضع و برنامه های اقتصادی وی می آید:
شعار من «دولت ضد تورم» است
سید محمد غرضی معتقد است دولتهایی که تا کنون بر سر کار آمدهاند دولتهای متورم بودهاند و علت اصلی این که دولتها نتوانستهاند با تورم مبارزه کنند این است که بیش از درآمدشان هزینه کرده و باعث تورم بیشتر و عدم تولید در کشور شدهاند و توصیهام به مردم این است به دولتی رای دهند که با اقدامات خود از ارزش پول ملی نکاهد.
وی تاکید کرد: شعار من «دولت ضد تورم» است و بنا به سوابق اجرایی که داشتهام مرتفع کردن مشکلات کنونی کشور را انجام شدنی میدانم.
غرضی در ادامه افزود: علت اصلی تورم این است که دستگاهها به جای اینکه منافعی را برای ملت ایجاد کنند هزینهها را بالا میبرند، بنابراین چون کارهایی انجام داده ام که برای مردم هزینه ایجاد نکردم، معتقدم میتوانم عهده دار مسئولیت کشور شوم؛ این در حالی است که دولتهای گذشته به جای اینکه ظرفیت ملی را به کار گیرند ظرفیت دولتی را به کار گرفتند و هزینهها را بالا بردند که باید جلوی این کار گرفته شود.
توسعه همراه تورم به ضد آن تبدیل میشود
غرضی گفت: ما در گذشته 7.5 میلیون واحد مسکونی داشتیم، ولی هم اکنون 21 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد؛ این یعنی ظرف 30 سال تعداد واحدهای مسکونی چهار برابر شده است؛ همچنین تعداد دانشجویان ما در گذشته 170 هزار دانشجو بود، ولی هم اکنون به 4 تا 5 میلیون رسیده است؛ تولید سیمان نیز در گذشته هفت میلیون بوده است، اما هماکنون 70 میلیون سیمان تولید میکنیم که این آثار مثبت دولتهای گذشته و انقلاب بوده است.
وی با اشاره به غفلت از توسعه همراه با تورم گفت: توسعه همراه تورم به ضد آن تبدیل میشود. وقتی تورم را در جامعه توسعه دادیم، به جای جان گرفتن قدرت سیاسی، این قدرت افول مییابد، لذا من آمدهام که این غفلت را به راه ابتدایی خود بازگردانم، بنابراین من میگویم توسعه بدون تورم و توسعه در راه توسعه پایدار.
باید یارانهها و هدفمندی آن را درست انجام دهیم
غرضی گفت: بار اول نیست که ما یارانه میدهیم زمانی که من وزیر نفت بودم بنزین یک تومان بود و از امام اجازه گرفتیم و قیمت آن را سه تومان کردیم و مابهالتفاوت آن را به روستاییان دادیم.
وی افزود: باید یارانهها و هدفمندی آن را درست انجام دهیم؛ زیرا یارانهها به جای اینکه قدرت سیاسی را افزایش دهد، موجب میشود که قدرت سیاسی با آسیب روبرو شود، دلیل آن این است که کارشناسی درست در این باره نشده و گرفتاری زیاد شده است.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: حالا همه فکر میکنند که اگر برویم به دنبال یارانه دادن باز هم گرفتاری زیاد میشود. بحث اینکه پول، شبه پول چگونه به کشور تزریق شود که سطح زندگی ارتقا پیدا کند یک بحث کارشناسی است.
غرضی افزود: وقتی که بدون این مواضع وارد میدان میشویم و خدای ناکرده با استفاده از یارانه میخواهیم کارهای سیاسی انجام دهیم نتیجهای جز این نخواهیم داشت.
اول باید قیمت پول ملی را تثبیت کنیم
سید محمد غرضی تاکید کرد: اولین بخش عدالت آن است که دولت دست خود را از جیب مردم در بیاورد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه وقتی دولتی ارز موجود کشور را از 7 تومان به 3500 تومان میرساند در واقع در حال خالی کردن جیب فقرا است، تصریح کرد: عدالت در این است که اول دست کسی که در جیب فقرا است قطع شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت متورم بیش از درآمدش هزینه میکند و با این کار فقرا را فقیرتر و اغنیا را غنیتر میکند.
غرضی با اشاره به ثابت بودن نرخ دلار در کشورهایی همچون ژاپن و چین ادامه داد: ما باید از دیگران درس بگیریم و اول باید قیمت پول ملی را تثبیت کنیم و سپس به سراغ کارهای دیگر برویم.
باید نظام آموزشی را به سمت اشتغالزایی سوق دهیم
غرضی به شاخصهای آموزشی برای تشکیل دولت آینده اشاره و خاطرنشان کرد: در نظام ما، آموزش تا سن 30 سالگی طول میکشد، بنده معتقدم که این موضوع تورمزاست و باید نظام آموزشی خود را به سمت اشتغالزایی سوق دهیم.
تا سرمایهای بالا نرود تولید شکل نمیگیرد
سید محمد درباره حمایت از سرمایهگذاری گفت: تا سرمایهای بالا نرود تولید شکل نمیگیرد.
وی با بیان اینکه اگر هزینه سرمایه بالا نرود تولید سود نمیدهد، افزود: اگر تولید 5 تا 7 درصد سود میدهد باید بدانیم اگر به 8 درصد برسد رقیب خود را در بازار پیدا خواهد کرد.
غرضی با تأکید بر اینکه باید بورس مصنوعی از اقتصاد کشور حذف شود افزود: باید سرمایه جایگاه خودش را پیدا کند اگر سرمایه در بازار به جایگاه خودش نرسد نمیتوان انتظار داشت تولید رونق پیدا کند.
نگاه بخشی برای کشور مضر است
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از نگاه بخشی دولتها به اقتصاد گفت: معتقدم همه دولتها مانند گذشته میآیند و میروند، اما چیز که میماند صنایع،کارگر و مدیریت است، بنابراین اگر بتوانیم متن جامعه را با آنها همراه سازیم، میتوانیم اقتصادی ماندگار و ثابت برای کشور تعریف کنیم.
غرضی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عملکرد گذشته شما در حوزه نفت و پستوتلگراف نشان میدهد که شما چندان با حضور بخش خصوصی موافق نبودهاید، نگاه شما نسبت به دهه 60 در زمینه حضور بخش خصوصی چه تغییری کرده است؟ گفت: آن زمان انتقادم به بخش خصوصی این بود که در داخل و خارج کشور این بخش هیچ کدام از مقررات مربوط به ایران را انجام نمیدهد، همانگونه که در قضیه فکس به آن پرداختهام؛ به عنوان مثال من آن زمان به دوستان میگفتم شما دستگاه فکس میخرید، اما خط آنرا نخریدهاید، وقتی از این شبکه صاحب اصلی آن مردم هستند، برای انتقال فکس استفاده میکنید باید پول آن را نیز به بیتالمال پرداخت کنید.
وی افزود: دولت در دفاع از حقوق عامه و بخش خصوصی در دفاع از حقوق خاصه فعالیت میکند اما دولت در حمایت بخش خصوصی و عامه حرکت هماهنگ باید انجام دهد، بنابراین میتوان با در نظر گرفتن شرایط فعلی و رعایت مقررات از سوی بخش خصوصی، به تعاملی مناسب با آنها دست یافت.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولتها نفت و صنعت را به صورت بخشی مورد توجه قرار داده و آن را به عنوان یک عامل برای تولید در نظر نگرفتهاند، گفت: نگاه بخشی دولت باعث آسیبرساندن به آن بخش و نرسیدن به نتیجه میشود، همانطور که دیروز در مناظره دیدید، بنده بین 2 گروه چپ و راست قرار گرفتم و آنها به جان هم افتادند و حق من را این وسط از بین بردند.
غرضی تاکید کرد: باید سیستمی ایجاد کنیم که چپ و راست نتواند آن را عوض کند، یعنی بتوانیم نرخ دلار و پول را ثابت نگه داریم که اگر دولت، دولت چپ یا راست بود، نتواند ارزش پول ملی را کاهش دهد.
سند حمايت جامعه مدرسين حوزه علميه قم از دکتر ولايتي
http://velayati.ir/
مروري بر تفاوت ديدگاه مقام معظم رهبري با علي اکبر ولايتي در سياست خارجي
«ما امروز در مقابلهى با استكبار، در سياست خارجى زبانمان زبانِ طلبگارى، عزت، اقتدار معنوى و اقتدار ملى است؛ آن وقت بعضى بيايند همين را به عنوان نقطهى ضعف وانمود كنند كه نه آقا! شما كارى كردهايد كه فلان دولتها از شما خوششان نيايد. خب، معلوم است كه خوششان نمىآيد. فلان دولتها آن وقتى خوششان مىآيد كه انسان تملق آنها را بگويد و حرفهاى آنها را به عنوان حرفهاى برتر ذكر بكند؛ خودش را كوچك كند و از حرفهاى خودش و حرفهاى انقلاب عقبنشينى كند؛ آن وقت آنها خيلى خوششان مىآيد! انتقاد خوب است، تخريب بد است؛ انتقاد خدمت است، تخريب خيانت است؛ نه خيانت به دولت، بلكه خيانت به نظام و خيانت به كشور است. نبايد تخريب بكنند،