به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سید موید علویان با ابتلا به هپاتیت C می تواند منجر به بیماری مزمن کبدی و در صورت پیشرفت بیماری موجب سیروز (فرسودگی کبد) و یا در مواردی موجب سرطان کبد شود.
وی خاطرنشان کرد : بیشتر مبتلایان به هپاتیت C هیچ علامتی ندارند. برخی از بیماران علائم عمومی عفونت ویروسی از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی را نشان می دهند ولی در موارد پیشرفته علایم نارسایی کبدی بروز می کند که شامل تورم شکم و اندامها، یرقان و خونریزی های گوارشی است.
علویان افزود : ویروس هپاتیت C یکی از شایعترین علل بیماری کبدی در میان بیماران تالاسمی است .بیماران تلاسمی به دلیل استفاده از خون در معرض ابتلا به انواع هپاتیت ها هستند. به دلیل فقدان واکسن هپاتیت C ابتلا به این بیماری به عنوان مشکل بزرگی برای بیماران تلاسمی محسوب می شود.
علویان اظهار داشت : ویروس این بیماری عمدتاً از طریق تماس با خون شخص آلوده منتقل می شود. همچنین استفاده از سوزن سرنگ های آلوده، به ویژه در افراد معتاد به مواد مخدر تزریقی، سوراخ شدن بدن با هر وسیله تیز یا سوزن آلوده (مثل خالکوبی غیربهداشتی)نیز می تواند منتقل شود.
به گفته وی این ویروس از طریق تماس های پوستی ، سرفه یا عطسه و موارد دیگر منتقل نمی شود .