به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی اسماعیلی، معاون امور فرهنگی در گردهمایی تخصصی کارشناسان چاپ و نشر ، پیشرفت صنعت چاپ را در پرتو آموزش دانست و گفت: انسان در همه رشته ها در سایه آموزش رشد می کند و به ایده های جدید می رسد.
اسماعیلی با اشاره به پایان کار دولت دهم اظهار کرد: گرچه در روزهای پایانی فعالیت خود هستیم اما جای خوشحالی است که سند راهبردی صنعت چاپ تدوین و راهی برای پیشرفت این صنعت باز شده است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صنعت چاپ را یک صنعت زیرساختی و مادر در دنیا توصیف کرد و افزود: صنعت چاپ به دلیل اشتغال و کارآفرینی یک صنعت زیرساختی است و در کنار این جنبه مهم، همه جوانب زندگی بشر نیز به نوعی وابسته به صنعت چاپ است.
وی دلیل دیگر اهمیت صنعت چاپ در دنیا را گردش 850 میلیارد دلاری در طول سال دانست و ابراز کرد: چاپ در اغلب کشورهای جهان جزو 10 صنعت برتر و در برخی کشورها جز 2-3 صنعت اول است.
به گفته اسماعیلی، پیوند صنعت چاپ با فرهنگ و هنر یکی دیگر از دلایل اهمیت آن است چراکه هر کار چاپی حامل یک پیام بوده و چاپ همه ابعاد زندگی بشر را با این پیام ها در بر می گیرد.
وی در این باره توضیح داد: صنعت چاپ به دلیل پیوند با فرهنگ و هنر نیاز به نظارت و حمایت جدی دارد چراکه هر کار چاپی می تواند حامل پیام انقلاب اسلامی و یا در حالت برعکس پیامی ناشایست باشد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت های خود به جایگاه صنعت چاپ ایران در منطقه پرداخت و افزود: ما می توانیم بازار صنعت چاپ مان را در منطقه گسترش دهیم چراکه بسیاری از کشورها هنوز به مقدمات چاپ نیز وابسته هستند.
اسماعیلی معتقد است صنعت چاپ با توجه به دلایل اهمیت و ویژگی های خود به عنوان ابزار توسعه کشور باید چابک، هوشمند، روزآمد، نوآور و کارآفرین باشد.
وی به رویکرد اصلی دوره معاونت خود درباره صنعت چاپ اشاره کرد و گفت: از آن جایی که در گذشته صنعت چاپ بنا به دلایلی متعددی مغفول واقع شده بود، طی دو سال گذشته رویکرد معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ارتقای صنعت چاپ متمرکز شد و به این منظور راهکارهایی چون تدوین سند چشم انداز و آموزش مورد توجه قرار گرفت.
این مقام مسئول با تاکید بر این که ببا تربیت نیروی ماهر و کارآمد می توان به پیشرفت در این صنعت مهم رسید، از وضعیت نامناسب سطح علمی بدنه صنعت چاپ اظهار تاسف کرد.
وی یکی از راههای ارتقای دانش دست اندرکاران چاپ را راهاندازی دانشکده چاپ و نشر دانست که در این دوره محقق شد.
اسماعیلی افزود: البته ما برای کاهش تصدی گری دولت و ایجاد زمینه مناسب فعالیت چاپ خانه های غیر دولتی گام های خوبی در زمینه به سازی تجهیزات و تکنولوژی صنعت چاپ برداشته ایم.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره لزوم تدوین معیار و استانداردهای صنعت چاپ در سطح ملی و بین المللی، ابراز کرد: متاسفانه در حال حاضر شاخص مناسبی برای ارزیابی وضعیت چاپ وجود ندارد و امیدواریم در آینده نزدیک این مهم نیز محقق شود.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد با توجه به سند راهبردی چاپ در سال 1404 به اهداف راهبردی صنعت چاپ دست یابیم.