گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی جنتی، وزیر ارشاد دولت یازدهم که با رای بالای مجلس شورای اسلامی به وزارت ارشاد آمد، گزینه های متعددی را برای تصدی بر معاونت های مختلف وزارت تحت مسئولیت خود معرفی کرده است که در نوشتار زیر نگاهی کوتاه به گزینه های مطرح شده پرداخته ایم:
حجت الله ایوبی گزینه احتمالی معاونت سازمان سینمایی
حجتالله ایوبی دارای مدارک کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی از دانشگاه لیون 2 و نیز مدرک کارشناسی ارشد معارف اسلامی و علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق است؛ وی تا کنون سمتهایی چون مدیرکل آموزش دانشگاه امام صادق، مدیرکل پژوهش های سیاسی سازمان صدا و سیما، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، معاونت اجتماعی وزارت کشور و معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور را عهدهدار بوده؛ همچنین از سال 1388 رئیس موسسه فرهنگی سازمان اکو است و در حال حاضر قائم مقام بنیاد سعدی نیز هست.
حسین انتظامی گزینه قطعی معاون مطبوعاتی ارشاد
معاون مطبوعاتی از حساسترین معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که کار نظارت بر مطبوعات بر عهده این معاونت می باشد و از زمان انتصاب حکم وزیر ارشاد در دولت یازدهم گزینههای متعددی برای سکانداری معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد مطرح شده؛ از جمله این گزینهها میتوان به سید احسان قاضیزاده هاشمی، محمدعلی وکیلی، پرویز اسماعیلی، سید محمد صفیزاده و حسین انتظامی اشاره کرد، ولی خبرها از تصدی حسین انتظامی به عنوان معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد حکایت دارد.
وی از بنیانگذاران روزنامه جام جم در دوران ریاست لاریجانی بر صدا و سیماست که با آمدن ضرغامی به رسانه ملی این روزنامه پرتیراژ را ترک کرد.
انتظامی سپس با لاریجانی به شورای امنیت ملی رفت و سخنگوی این شورا بود تا اینکه محمدباقر قالیباف ترجیح داد از انتظامی و تیم همراه وی برای اداره روزنامه همشهری بهره گیرد، لذا با خداحافظی محمدرضا زائری از همشهری، انتظامی از جام جم به همشهری آمد و تغییرات گسترده ای را در این روزنامه آغاز کرد.
پس از مدیریت دو ساله انتظامی بر همشهری و اختلافات بوجود آمده بین قالیباف و انتظامی - که کماکان سعی می کرد به جریانات سیاسی قبلی خود وفادار بماند - قالیباف پس از انتخاب مجدد خود به عنوان شهردار تهران چهره ای نزدیک تر به خود یعنی علی اصغر محکی که از مدیران وی در نیروی انتظامی به شمار می آمد را راهی همشهری کرد و پس از مدتی سردبیری محکی در همشهری، وی را جایگزین انتظامی نمود.
پس از کنار گذاشته شدن انتظامی از همشهری که مقارن با ریاست لاریجانی بر مجلس هشتم بود، از وی به عنوان یکی از مدیران لاریجانی در مجلس نام برده می شد، اما گویا انتظامی و تیم همراه وی ترجیح دادند پس از همشهری، فعالیت خود برای جریان متبوعشان را باز هم در قالب رسانه ادامه دهند.
وی در سال 89 برای بار چهارم به عنوان نماینده مدیران مسئول در هیئت نظارت بر مطبوعات انتخاب شد.
معاونت هنری وزارت ارشاد به علی مرادخانی رسید
معاونت هنری از پست های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از میان گزینه های مطرح شده در این حوزه می توان به علی مرادخانی و سرسنگی اشاره کرد.
گویا چند گزینه از جمله سرسنگی، حمید شاه آبادی، رحیمی و علی مرادخانی برای انتصاب گزینه احتمالی معاونت هنری وزارت ارشاد کاندیدا بودند که علی مرادخانی، مدیر موزه موسیقی گزینه قطعی تری برای این منصب است.
امید است علی مرادخانی که در دوران مدیریت خود بر موزه موسیقی کارهای ارزنده ای مانند افتتاح استودیو موزه موسیقی و برگزاری جایزه کتاب سال موسیقی را در کارنامه کاری خود دارد، بتواند مشکل موسیقی کشور و بخصوص ارکستر موسیقی ملی کشور را حل کند.
الهیاری سکاندار معاونت فرهنگی ارشاد
معاونت فرهنگی نیز از دیگر حوزههای مهم در وزارت ارشاد است. از میان گزینههای مطرح شده برای این معاونت می توان محمدرضا وصفی، علی اکبر اشعری، علی شجاعی صائین و محمد اللهیاری را نام برد. البته در این میان نام الهیاری که از دانش آموختگان دانشگاه امام صادق است، برای احراز این پست پررنگتر از سایر گزینههاست؛ وی توانسته در دوران مدیریتش تعامل مثبتی با اهالی کتاب از تمام اقشار و گروهها داشته باشد.
الهیاری هماکنون مدیریت اداره کل کتاب وزارت ارشاد را بر عهده دارد.
حوزه کتاب در دوران محمد حسینی بر وزارت ارشاد با مشکلات عدیده ای مواجه شده بود و این انتظار از محمد الهیاری می رود که با در دست گرفتن معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بتواند مشکلات این حوزه و قول های وعده داده شده وزارت ارشاد دولت دهم را اجرایی کند.
حجت الاسلام محمدی در معاونت قرآن وزارت ارشاد باقی خواهد ماند
یکی از این معاونتها، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با توجه به اینکه قرآن و عترت اهل بیت(ع) مهمترین اساس نظام جمهوری اسلامی است و باید محور اصلی کارهای فرهنگی قرار گیرد، انتخاب فرد متخصص برای این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. معاونت قرآن و عترت که طی دو دولت قبلی راهاندازی شده و فعالیتهای قرآنی را در پی گرفته، توانسته تأثیرات زیادی بر توسعه فرهنگ قرآنی و ترویج معارف قرآن و سیره اهل بیت بگذارد.
حجتالاسلام حمید محمدی که به عنوان اولین معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد فعالیت کرده، بر اساس شنیدهها جدیترین گزینه برای معاونت قرآن وزارت ارشاد دولت یازدهم است. وی که پیش از فعالیت در معاونت قرآن و عترت، ریاست مرکز توسعه قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را عهدهدار بود، طی چند سال فعالیت، اقدامات چشمگیری به ثبت رسانده است.
محمدی علاوه بر فعالیت در معاونت قرآن و مرکز توسعه قرآنی، چند دوره نیز ریاست نمایشگاه بینالمللی قرآن را بر عهده داشته و در این عرصه فعالیتها و خدمات متعددی در کارنامه خود ثبت کرده است.