فندق مقدار فراوانی فسفر دارد که برای مغز بسیار مفید است و قوه تفکر و تمرکز را نیز افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، فندق درختچه ای به ارتفاع دو متر با برگ های پهن و نوک تیز است که بیشتر در قزوین، گرگان، کاشان و دلیجان می روید.
فندق خاصیت گرم و خشک دارد، سرشار از پروتئین، مواد چرب، کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی است و علاوه بر درمان سرفه و درد سینه در صنعت عطرسازی و نقاشی نیز کاربرد دارد.
مضرات فندق
کسانی که فندق زیاد می خورند دچار نفخ شکم و استفراغ می شوند.
خوردن فندق برای کسانی که فشار خون بالا دارند ضرر دارد.
سردمزاجان بهتر است فندق را با آب ولرم و عسل بخورند و گرم مزاجان نیز بهتر است آن را با سکنجبین میل کنند.
فواید فندق
فندق مواد نشاسته ای کم حجمی دارد که غذای مناسبی برای بیماران قندی محسوب می شود، روده ها، معده و کبد را تقویت، سموم بدن را نیز دفع می کند، همچنین خوردن آن برای کسانی که فشار خون پایینی دارند نیز مفید است.
قندق منبع خوبی از ویتامین های ب1، ب 2 و ب6 است که برای حفظ سلامت مغز و خون سازی به خصوص برای کودکان در حال رشد ضروری است.
با مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، ویتامین ای بدن تامین می شود، این همان ویتامینی است که از بروز بیماری های قلبی، سرطان و کم خونی پیشگیری می کند.
مقدار فراوان فسفر را می توان در فندق یافت که برای مغز بسیار مفید و قوه تفکر و تمرکز را نیز افزایش می دهد.