به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: دولت در صدد است به منظور بهره برداری از دیدگاه های صاحبنظران و نخبگان اقتصادی کشور که به منزله خرد جمعی تلقی می شود، هسته های مشاوره را با این طیف تشکیل دهد.
نوبخت گفت: هدف از تشکیل این نشست و استمرار منظم آن، این است که برای انجام بهینه وظایف معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به ویژه در تدوین شایسته لایحه بودجه سال 1392 کل کشور از نظرات و دیدگاه های عزیزان صاحبنظر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: صاحبنظران و نخبگان عرصه های مختلف اقتصادی به مثابه فرزندان فرهیخته این کشور و ملت باید برای نجات این مردم و کشور هم اندیشی کنند تا با بهترین نتیجه اهداف توسعه کشور محقق شد.
پیش از سخنان نوبخت، فرهاد دژپسند معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور نیز در سخنانی اظهار داشت: هدف اصلی از برگزاری این هم اندیشی، تحقق عملی برنامه های ریاست جمهوری مبنی بر گسترش روابط دستگاه های اجرایی با نخبگان به منظور استفاده بهینه از دیدگاه ها و نظرات آنان در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های کشور است.
وی افزود: تدوین لایحه بودجه سال 1393 در شرایطی که کشور با انبوهی از مشکلات مواجه است کار آسانی نیست و موضوع درآمدها به واسطه تحریم های اقتصادی آسیب جدی دیده و بحث مالیات ها هم دچار آسیب شده و ضرورت دارد با همفکری هم برای گذشتن از این مرحله تدبیری بیندیشیم.
به گفته دژپسند، برای سال 1393 هفتاد و پنج هزار میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای مورد نیاز است و چنین روندی گویای آن است که تا چه میزان به تجهیز اعتبارات نیاز خواهیم داشت. معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در ادامه با اشاره به رشد منفی اقتصاد در سال 1391 گفت: نخبگان و صاحبنظران اقتصادی می توانند در تعریف منابع بیشتر و اعمال مدیریت بهتر بر هزینه های به یاری دولت شتافته و ساز و کار مناسب ارائه کنند.
وی افزود: تاکید معاونت برنامه ریزی این است که برای رسیدن به بودجه ای مناسب و سازمان یافته در سال 1393 در بسیج افکار و اندیشه ها از هیچ امری دریغ نکنیم. شایان ذکر است که در این هم اندیشی شرکت کنندگان صاحبنظر و فرهیخته اقتصادی بر تمایل شایسته دولت و مجلس، بهره گیری از ظرفیت های مالیاتی کشور، ساز و کار مناسب و عادلانه در پرداخت یارانه ها و هدفمندکردن شایسته آن، افزایش عوارض بر حامل های انرژی و حمل و نقل به جای حذف یارانه ها، تقویت صادرات غیرنفتی از طریق صندوق های ارزی و تقدم مدیریت هزینه ها بر تولید منابع جدید تاکید کردند.