محمد طحان پور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص قاچاق کالا در صنف فروشندگان لوازم خانگی گفت: این معضل بیشتر به لوازم کوچکتر مربوط می شود که قاچاق آنها امکان پذیر است و به بازار این محصولات لطمه می زند.
وی افزود: راه حل هایی برای مقابله با قاچاق کالا به کشور وجود دارد که طرح شبنم یکی از این راه هاست که در صنف فروشندگان لوازم خانگی بسیار موفق بود و از تولید داخلی نیز حمایت می کرد.
رئیس صنف فروشندگان لوازم خانگی اظهار کرد: البته در اجرای این طرح مشکلات زیادی وجود داشت و منکر این مشکلات نمی شویم؛ طرح شبنم هم در اجرا به سرنوشت طرح مالیات بر ارزش افزوده دچار شد که هر دو طرح های بسیار مفیدی بودند و بالاخره یک روز باید اجرا شوند، اما به دلیل شتابزدگی و عدم بسترسازی با مشکلات عدیده ای روبرو شدند.
طحان پور ادامه داد: با این وجود ما از اصل طرح حمایت می کنیم؛ در کشورهای دیگر هم نمونه های این طرح وجود دارد و حتی یک سیم کارت هم دارای بارکد است. اجرای صحیح شبنم هم به سود تولیدکننده است و هم به سود مصرف کننده.
وی در خصوص موانع اجرای این طرح گفت: بزرگترین مانع پیش روی طرح شبنم مشاوره غلط افرادی بود که از عدم شفافیت سود می بردند و از طریق قاچاق کالا به کشور سودهای هنگفت با رقم های نجومی بدست می آوردند؛ این افراد با فراگیر شدن طرح شبنم منافعشان را از دست می دهند و به همین دلیل با آن مقابله می کنند.
رئیس صنف فروشندگان لوازم خانگی ادامه داد: البته یک مشکل دیگر ناتوانی و مهیا نبودن زمینه های اجرای این طرح در برخی صنوف است؛ مثلاً در صنف قفل سازان زدن برچسب روی 200 کارتن قفل که هر کدام حاوی 600 عدد قفل می باشد، کار دشواری است؛ ضمن اینکه برخی کالاها هنگام واردات امکان باز کردن بسته بندی آنها وجود ندارد.
طحان پور افزود: البته این مشکل راه حل دارد، باید اول شرایط را مهیا می کردیم و بعد به فکر اجرای طرح می افتادیم؛ راه اول این است که از تولیدکنندگان در کشورهای دیگر بخواهیم همان طور که دفترچه راهنمای فارسی کنار کالای صادراتی به ایران قرار می دهند، بارکد هم نصب کنند.
وی گفت: راه حل دیگر هم دستیابی به تکنولوژی های روز در این حوزه است که امکان بارکد زدن سریع و کم هزینه را برای تمام کالاها فراهم می کند که امکان تقلب و کپی هم دشوار است.