به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» صبح امروز نشست خبری جشنواره حقیقت در مرکز سینمای تجربی برگزار شد.
در ابتدای این نشست صفاجو مدیر روابط عمومی جشنواره حقیقت به آمارهای از هفتمین جشنواره ارائه کرد وی در ابتدا گفت: از زمان فراخون تا به حال هزار و ده اثر داخلی و 670 مستند خارجی به دست ما رسید. از میان مستندهای داخلی 117 اثر پذیرفته شد و در بخشهای ویژه این جشنواره مثل بخش ویژه مستندهای سیاسی و اقتصادی که به مناسبت سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی برگزار شد فیلمهای پخش خواهد شد.همچنین در بخش بینالملل 45 فیلم خارجی، 41 فیلم در بخش جنبی و همچنین ده فیلم داخلی در موضوعات بینالمللی به نمایش درخواهند آمد یعنی جمعا در طول هفت روز جشنواره 262 فیلم مستند پخش میشود.
وی همچنین گفت: بخش ویژه میراث مشترک نیز که بخش غیرمسابقهای است به مستندهای در خصوص ویژگیهای مشترک کشورهای منطقه اختصاص دارد طی چهار روز کارگاههای برگزار می شود همچنین ما از استاد ناصر تقوای و سیدحسن بنی هاشمی تجلیل خواهیم کرد.
صفاجو در پایان گفت: در ایام جشنواره شبکههای یک، دو، چهار و شبکه مستند برنامهسازی خواهند داشت و خبرهای جشنواره منعکس میکنند.
در ادامه طباطبایینژاد مدیرعامل سینمایی تجربی و دبیر جشنواره سینما حقیقت به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در ابتدا در رابطه با دلایل موضوعی کردن فیلمهای بخش مسابقه گفت: استاندار بینالمللی اینگونه است که فیلمها موضوع بندی نشوند اما از دوره چهارم به بعد به دلیل آنکه به تمام موضوعات توجه شود جشنواره را موضوع کردند و در هر بخش جوایزی جداگانه اهدا شد.امسال میخواستیم به استانداردهای بینالمللی برگردیم اما چون فراخون موضوعی بود شکل جشنواره را تغییر ندادیم اما سال آینده جشنواره را به سبک استانداردهای بینالمللی برگزار خواهیم کرد.
طباطبایینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص نقدهای اخیر به انتصابهای وی گفت: اینکه رسانهها ما را زیر ذرهبین داشته باشد خوب است هر مدیری باید استقبال کند که رسانهها او را رصد کنند و از نقد نباید هراسی داشته باشند آن چیزی که خوب نیست آن است که از جانب انصاف دور شویم آنچه توسط رسانهها در مورد برخی دوستان و انتصابهای بنده گفته شد بیانصافی بود حتی شاید بتوانیم بگویم غرضورزانه بود.
مدیرعامل سینمای تجربی افزود: دوستانی که به اسناد آرشیوی سازمان دسترسی دارند چگونه از ورود و خروج من خبر ندارند بسیاری از مواردی که به من منتخب شد در دوره من نبود و من در آن دوران در صداوسیما بودم بسیاری از مواردی که به جناب آفریده نیز منتصب میشد به دوران مدیریت وی ربطی نداشت بنابراین من بعید می دانم دوستانی که آن مطالب را نوشتهاند ندانند زمان ورود و خروج ما از این سازمان کی بوده است به نظر من این نوشتهها برای غرضورزی و مخالفت با ما بود.
طباطبایینژاد ادامه داد: جناب آفریده چهار هزار فیلم را مدیریت کرده اصلا فکر کنم 50 یا 100 فیلم سیاه و نامطلوب بوده است آیا این دلیل میشود که بگویم کارنامه آفریده سیاه است البته من روی این عدد فیلمهای سیاه نیز حرف دارم و همان را نیز تز میدانم اما حتی اگر هم این خبر را صادق بدانیم باز نمیشود مدیریت آفریده را زیرسوال برد.
وی در خصوص یکی از فیلمهای نامبرده شده در انتقادهای که در رسانهها مطرح شدهاند گفت: فیلم «خاطره نیاوران» بحث درستی است یعنی در زمان خود من این فیلم ساخته شد و من نیز در آن دخالت داشتم من در آن زمان به مناسبت سیام سالگرد انقلاب اسلامی قصد داشتیم سی فیلم مستند در رابطه با انقلاب پخش کنیم از این فیلمها 29 فیلم مناسب بودند و پخش شدند ولی یک فیلم که همین خاطره نیاوران بود نامناسب بود البته از نظر من فیلم خوبی بود ولی نیاز به اصلاحاتی داشت بنابراین ما آن را متوقف کردیم تا آن اصلاحات اعمال شود. در دوره مدیریت بنده این فیلم اصلا مجوز پخش نگرفت تا آنکه مدیریت بنده تمام شد پس از آن در دوره مدیریت جدید این فیلم بدون اصلاحات پخش شد و بارها نیز از سوی سینمای تجربی در سینماها اکران شد و حتی جایزه نیست زمانی که من دوباره به سمت مدیریت سینمای تجربی بازگشتم همان دوستان آمدند گفت ما حاضریم آن اصلاحات را اجرا کنیم اما در رسانهها منعکس شده بود این فیلم در دوره من پخش شد و در دوره بعدی جلوی اکران آن گرفته شد همین نشان میدهد در رابطه با ما غرض ورزی شده است.
وی تصریح کرد: برخی دوستان درک درستی از مدیریت فرهنگی ندارند آنها گمان میکنند مدیر فرهنگی باید دستش بیخ خرخره اهل فرهنگ باشد و به آنها بگوید چه بسازند چه نسازنددرحالی که مدیریت فرهنگی این نیست مدیر فرهنگی باید به هنرمندان اعتماد کند و دست آنها را در هنرشان باز بگذارد البته در فضای دوستانه خوب است به آنها تذکر دهد برخی اصلاحات اعمال شود.
مدیرعامل سینمای تجربی در خصوص جشنواره حقیقت گفت: دو فیلم در بخش اجتماعی به دلیل عدم رعایت حریم خصوصی و اخلاقی با نظر شخصی بنده از بخش مسابقه حذف شدند «توران» و یک اسم دو کلمهای فیلمهای هستند که از بخش مسابقه حذف شدند.
وی در خصوص برنامههای شب آوینی گفت: در شب آوینی که احتمالا شب سوم یا چهارم جشنواره باشد دوستان شهید آوینی در خصوص شیوه فیلمسازی وی صحبت خواهند کرد. همچنین دو فیلم مستند خود شهید و فیلمهای مربوط به وی پخش خواهد شد. همچنین فیلمهای برگزیده جشنواره شهید آوینی که ماه گذشته برگزار شد قرار است در این جشنواره اکران شود در همان روز اکران میشود.
طباطبایینژاد همچنین در خصوص سطح جشنواره اسلام و حقیقت گفت: این جشنواره در خاورمیانه معتبرترین جشنواره به حساب میآید اما در جهان دقیقا اطلاعی ندارم در چه سطحی قرار دارد اما یک سال لیکاک که از معتبرترین مستندسازان است به جشنواره دعوت شد گفت: از نظر من این جشنواره جزو سومین و یا چهارمین جشنوارههای معتبر بینالمللی است.
از حواشی جالب این نشست آن بود که خبرنگار روزنامه ایران طبق رسم رسانههای مطبوع جریان خود که در دو ماه اخیر از مسئولان گوناگون سوال میکنند چگونه هنرمندانی که در هشت سال گذشته فراری شده اند را برمیگردانید همین سوال را از طباطبایینژاد پرسید وی نیز گفت: چهار سال از این هشت سال خودم مدیر بودم.
خبرنگار روزنامه ایران نیز سپس گفت: به خصوص منظور این چهار سال اخیر بود که شما در این سمت نبودید وی نیز در پاسخ گفت کار دیگری که من خواهم کرد این است که مستندسازانی که کاری دستشان نیست را دعوت به همکاری کنم.
لازم به ذکر است، هفتمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت از 19 آذر به مدت یک هفته در سینما فلسطین و سپیده برگزار خواهد شد.