گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با خبرهای متفاوتی همراه بود، خبر اول اینکه:
اسامی داوران مسابقه جام جهاننما و سینمای سعادت فجر سیودوم اعلام شد
علیرضا شجاع نوری مدیر بخش بین الملل سیودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر اسامی داوران بخش سینمای سعادت را به شرح زیر اعلام کرد.
پنج داور به نام های ذیل نیز فیلم های بخش اصلی سینمای سعادت بین الملل را قضاوت خواهند کرد:
* داوران بخش اصلی سینمای سعادت بین الملل
مومن اسمیهی از مراکش (کارگردان، نویسنده، تدوینگر)
دکتر پابلو بنیتو از اسپانیا (تئوریسین سینما، مدرس دانشگاه)
رئیس چلیک از ترکیه (کارگردان، نویسنده)
گولنارا آبیکیوا از قزاقستان (مورخ و تئوریسین سینما)
همایون اسعدیان از ایران (کارگردان، نویسنده، تهیه کننده)
همچنین پس از اتمام انتخاب فیلم های بخش بین الملل ، اسامی داوران دو بخش اصلی مسابقه بین الملل را به شرح ذیل اعلام کرد:
هفت داور فیلمهای بخش اصلی مسابقه جام جهان نمای بین الملل را قضاوت خواهند کرد:
* داوران بخش اصلی جام جهان نما
بروس برس فورد از استرالیا (کار گردان، نویسنده، تهیه کننده، تدوین گر)
سیلویا اینگمارسن از سوئد (تدوینگر)
مانی راتانم از هند( کارگردان، نویسنده، تهیه کننده)
برنیس رینو از فرانسه (تحلیل گر سینما، مدرس دانشگاه)
شینجی آئویاما از ژاپن (کارگردان، نویسنده)
محمود کلاری از ایران (فیلمبردار)
فرشته طائرپور از ایران (تهیه کننده)
مجید مجیدی: فیلم «محمد(ص)» نیمه دوم سال آینده میآید
مجید مجیدی در یادداشتی به مناسبت فرا رسیدن میلاد پیامبر اکرم(ص) از نزدیک شدن فیلم «محمد(ص)» به روزهای پایانی مراحل فنی خبر داد و نوشت : نام «محمد» چنان بزرگ است که من ناچیز را هر روز و هر لحظه ترس و هیبتی آمیخته با احترام فرا میگیرد و بر حساسیت و دقت من بیش از پیش میافزاید.
مجید مجیدی کارگردان خوب و متعهد سینما و خالق فیلمسینمایی «محمد(ص)» به مناسبت فرارسیدن سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص ) یادداشتی را در اختیاری خبرگزاری فارس قرار داده که در آن آمده است :
هر ساله در چنین روزهایی که عطر میلاد پیامبر عشق و رحمت(ص) در فضای میهنم میپیچد،بسیاری از هموطنانم که مرا میبینند،بیش از پیش از من سراغ فیلم «محمد(ص)» را میگیرند و می پرسند که سر انجام کار به کجا رسیده است؟
حق دارند از پس سالها کار مداوم ما وبیخبری آنها ،پرسشگر این موضوع باشند. اما گروه دیگری هم هستند که در طول سال مرا با همین پرسش به چالش می کشند.آنان آشنایان به محتوای فیلم هستند که میدانند چه پیامی درراه است ولذا مشتاقانه انتظار میکشند .
اینان وقتی هر روزه خبرهای تلخ جنایات تکفیریها و سلفیها را میشنوند ،می پرسند : پس چه شد نمایش «محمد»ی که ما می دانیم پیام آور مهر و عشق ومحبت بود وتو ادعا میکردی جهان هنوز شیفته و تشنه اوست.
اینان به انتظارند این بار با سلاح فرهنگ و هنر به جنگ خشونت طلبانی برویم که نام مقدس اسلام و محمد (ص)را دزدیدهاند و در عراق و سوریه و لبنان و پاکستان به پشتوانه درهم ودینار ها،غارت می کنند،آتش میزنند، منفجر می کنند و سرها را صدها صدها میبرند.
اینان امیدوارند پیام عشق و مهربانی از راه برسد و هرکه در هر جای این جهان، نفرت میکارد وخشم درو میکند، به این «مباهله فرهنگی» دعوت شود .
اینک به هردو گروه مژده میدهم که مراحل تدوین و جلوه های ویژه وساخت موسیقی و طراحی صدا به خوبی پیش میرود و این آماده سازی ها البته با تأنی و احتیاط صورت میگیرد . زیرا نام «محمد»آن چنان بزرگ است که من ناچیز را هر روز و هر لحظه ترس و هیبتی آمیخته با احترام فرا میگیرد ولذا بر حساسیت ودقت من بیشازپیش میافزاید .
دوستان ویاران؛ به توفیق الهی و مدد حضرات معصوم ( ص )در نیمه دوم سال ٩٣پیام آوری به صحنه خواهدرفت که همه سلاح به دستان تروریست «دجال فعل ملحد شکل» *را رسوا خواهد کرد .
ان شا الله - نمی گویم برای من ، بلکه - برای موفقیت در این « احتجاج »بزرگ و جهانی خالصانه دعا کنید.
* کجاست صوفی دجال فعل ملحد شکل بگو بسوز که مهدی دین پناه رسید (حافظ)
جشنواره برلین «عصبانی نیستم» را برگزید
فیلم سینمایی «عصبانی نیستم!» ساخته رضا درمیشیان به عنوان تنها نماینده سینمای ایران برای حضور در شصت و چهارمین جشنواره فیلم برلین انتخاب شد.
بر اساس اعلام جشنواره برلین،« عصبانی نیستم » به عنوان تنها نماینده ایران در بخش پانورامای جشنواره برلین به نمایش در می آید.
فیلم «عصبانی نیستم!» داستان دو جوان به نامهای نوید و ستاره است که در تهران زندگی میکنند و درگیر اتفاقات مختلفی می شوند.تمام صحنههای این فیلم در تهران فیلمبرداری شده است و باران کوثری، نوید محمدزاده، رضا بهبودی و... در این فیلم بازی می کنند.
لازم به ذکر است امسال و در این دوره از جشنواره برلین « میترا فراهانی » فیلمساز جنجالی ایرانی که فیلم همجنس گرایانه اش در جشنواره های جهانی برگزیده شده بود از داوران جشنواره است.
در بخشهای «نسلها» و «فروم» نیزنام هیچ فیلم ایرانی در این دو بخش نیز وجود نداشت و مهران تمدن فیلساز ایرانی مقیم فرانسه با فیلم «ایرانی» محصول فرانسه و سوییس در بخش فروم حضور دارد.
جشنواره فیلم برلین از ١٧ تا ٢٧ بهمن ماه در کشور آلمان برگزار میشود.
فرجالله سلحشور از رهبر معظم انقلاب قدردانی کرد
کارگردان سریال یوسف پیامبر(ع) طی ارسال نامهای به محضر مقام معظم رهبری از اظهار لطف و همدردی ایشان با برادران سلحشور قدردانی کرد.
در پی پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به مناسبت درگذشت مادر برادران سلحشور، فرجالله سلحشور طی نامهای از اظهار لطف و همدردی و ایشان قدردانی کرد.
متن نامه فرج الله سلحشور به مقام معظم رهبری به این شرح است:
محضر مبارک رهبر فرزانه و هنرپرور انقلاب اسلامی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای (روحی فداه)
با عرض سلام و ادب
رحلت جانسوز مادر برایم به مثابه از دست دادن پشتوانه دعا و به منزله قطع رابطه ام با آسمان بود که ذره پروری و پیام تسلیت آن عزیز آبی بود بر آتش اندوهم و تسکینی بود بر آلام حقیر و بی شک موجب آرامش روان و روح والده و رحمت و غفران الهی بر آن کنیز فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و خدمتکار اهل بیت نیز خواهد بود.
حقیر خود را لایق این عنایت حضرت ولایت نمیدانم. خصوص که در عرصه هنر و فرهنگ پیرو خوبی در اجرای رهنمودها و فرامین آن عزیز نبودهام، اما حضرتعالی مدام بر لطف خود افزودهاید و بار شرمساریم را سنگینتر کردهاید.
با بیانی الکن و توانی قاصر از طرف خود و بازماندگان و بستگان، از اظهار لطف و تعزیت و تسلیت آن عزیز سپاسگزاری نموده، امیدواریم خداوند پس از مادر و پدر، دعای خیر شما را چون گذشته شامل حال ما بگرداند.
محمد عرب «آتش و قداره» را بهار 93 کلید میزند
کارگردان فیلم سینمایی «آتش و قداره» از آغاز مراحل پیش تولید این فیلم در روزهای آغازین سال 93 خبر داد.
محمد عرب کارگردان فیلم سینمایی «آتش و قداره» از آغاز پیش تولید این فیلم در فروردین ماه 93 خبر داد و گفت: بنا داریم فروردین ماه 93 پیش تولید این فیلم را آغاز کنیم چون پیش تولید این کار طولانی خواهد بود و چرا که مقطع تاریخی سال 1290 را بازسازی کنیم.
وی درباره داستان این فیلم گفت: این فیلم ماجرای جوانمردی ایرانیان در دوره تاریخی 1290 را به تصویر میکشد ضمن اینکه فیلمنامه بسیار قرص و محکمی دارد بنابراین ساختار و سرمایه گذاری بسیار مناسبی را میطلبد، به همین دلیل پیش تولید طولانی را خواهیم داشت.
کارگردان فیلم سینمایی «قند تلخ» درباره گروه بازیگران و عوامل تولید گفت: هنوز در مورد بازیگران جلساتی صورت نگرفته ولی برای عوامل تولید آقای حسن پویا به عنوان مدیر فیلمبرداری و محمدصادق آذین به عنوان مدیر تولید انتخاب شدهاند.
عرب در ادامه خاطرنشان کرد: ما 45 جلسه در بافت قدیم و شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری پیش بینی کردهایم که از بهار 93 کار فیلمبرداری را آغاز خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، «آتش و قداره» که به تازگی از شورای پروانه ساخت سازمان سینمایی پروانه ساخت دریافت کرده مقطعی از تاریخ جوانمردی ایرانیان را به کارگردانی محمد عرب و نویسندگی منصور براهیمی به تصویر میکشد و به گفته وی بعد از جشنواره فجر و در اوایل سال جدید مراحل پیش تولید خود را آغاز خواهد کرد.
مدیران سینمایی در پشت صحنه «معراجیها»ی دهنمکی
با شروع مجدد فیلمبرداری مجموعه «معراجیها» رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مدیران سینمایی در پشت صحنه فیلم مسعود دهنمکی حاضر شدند.
حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، محمد حیدری مشاور عالی و رئیس سازمان سینمایی در امور جشنوارهها و حسین مسافر آستانه مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری با حضور در شهرک دفاع مقدس محل فیلمبرداری این سریال ضمن بازدید از محل حادثه انفجار که منجر به جان باختن پنج تن از دست اندرکاران فیلم «معراجیها» شد، با عوامل «معراجیها» دیدار و گفتوگو کردند.
براساس این گزارش، رئیس سازمان سینمایی با حضور در پشت صحنه مجموعه «معراجیها» که پس از وقفهای یک هفتهای از روز چهارشنبه مجددا فیلمبرداری سکانسهای مربوط به بازسازی عملیات کربلای 5 برای حضور در فجر و اکران عمومی از 23 بهمن ماه شروع شده است ضمن دیدار بامسعود ده نمکی کارگردان این اثر و محمود رضوی تهیه کننده «معراجیها» گفت: برای حل مشکلات و معضلات ، سازمان سینمایی به تنهایی نمی تواند کاری انجام دهد، حل این مشکلات نیاز به عزمی ملی و سیاسی دارد. چرا که مسئله سینمای دفاع مقدس فقط ابزار نیست و دربخش های مختلف مسئله داریم .
مسعود دهنمکی نیز در این دیدار با ابراز تاسف از فقدان جواد شریفی راد مسئول جلوه های ویژه سینمای ایران در گفت وگو با رییس سازمان سینمایی از اقدامات این مرحوم به عنوان مسئول جلوههای ویژه فیلم «معراجیها» سخن گفت.
در خلاصه داستان معراجی ها چنین آمده است: قرار است تعدادی از شهدای گمنام تفحص شده در یکی از دانشگاه ها دفن شوند اما گروهی از دانشجویان با تحریک استاد گنجی اقدام به آشوب و جنجال در دانشگاه می کنند که آغاز قصه ای می شود تا گروه دانشجویان ناچار به سفری ناخواسته می شوند.
اکبر عبدی، علی صادقی، نیما شاهرخ شاهی، حمید لولایی، رضا رویگری، دانیال عبادی، برزو ارجمند، سیدمهرداد ضیایی، غلامحسین لطفی، مجید شهریاری، اصغر نقی زاده، اسماعیل سلطانیان، بهاره افشاری، مریم کاویانی، لاله صبوری، امیر نوری، کاوه خداشناس، سمانه پاکدل، حدیثه تهرانی در این فیلم بازی می کنند.
براساس این گزارش، نخستین نمایش «معراجیها» در سیودومین جشنواره فیلم فجر خواهد بود و پس از آن بلافاصله با اتمام جشنواره فجر از 23 بهمن ماه اکران عمومی آن آغاز خواهد شد و با پایان اکران عمومی نسخه سینمایی نیز، مجموعه تلویزیونی آن از شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت.
اطیابی، معصومی و عرب پروانه ساخت گرفتند
سازمان سینمایی در آخرین هفته از دی ماه 92 برای سه کارگردان پروانه ساخت صادر کرد.
شورای صدور پروانه فیلمسازی 35 میلیمتری در جلسه 25 دی که با حضور همه اعضا، در محل معاونت آثار سینمایی و سمعی و بصری برگزار شد، برای سه فیلم سینمایی پروانه ساخت صادر کرد.
فیلمهای«رویای مارسل» به تهیهکنندگی سید امیر پروین حسینی و کارگردانی سید مسعود اطیابی ، «مثل زندگی» به تهیهکنندگی بهروز رشاد و کارگردانی نادر معصومی، «آتش و قداره» به تهیهکنندگی محمدرضا محمدی و کارگردانی محمد عرب از شورای صدور پروانهی فیلمسازی، پروانه ساخت دریافت کردند.
سازنده فیلم بزرگداشت مهدی هاشمی مشخص شد
فیلم بزرگداشت مهدی هاشمی، بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، توسط مجید توکلی ساخته و در آئین افتتاحیه جشنواره رونمایی میشود.
امسال و در آئین افتتاحیه جشنواره فیلم فجر،برای مهدی هاشمی،هما روستا و جهانگیر میرشکاری مراسم بزرگداشت برگزار می شود که فیلم مربوط به مهدی هاشمی را مجید توکلی،کارگردان جوان سینما کارگردانی میکند.
توکلی در این باره گفت:در اینکه مهدی هاشمی بازیگر توانمندی است،شکی نیست ولی پیش از این ها هاشمی یک کاراکتر منحصر به فرد است و سعی دارم در فیلمی که ساخته می شود وجوه مختلف این شخصیت نشان داده شود.
وی در ادامه درباره شکل اجرایی این فیلم افزود:ساخت فیلم بزرگداشت مهدی هاشمی به تازگی آغاز شده و بعد از همفکری با مهدی هاشمی،تصمیم گرفتیم تا بر خلاف ساختار رایج کلیپ های بزرگداشت،ساختاری متفاوت را در نظر بگیریم و بر اساس شخصیت ایشان که با شوخ طبعی و خوش اخلاقی همراه است،فیلمی متفاوت با همین فضای شخصیتی تهیه شود.ولی تاکیدی که در کلیت فیلم خواهیم داشت،بر اساس فیلم های شاخص و سکانس های خاطره انگیزی است که در فیلم ها حضور داشتند.
توکلی، ساخت یک تله فیلم،چندین فیلم کوتاه و مستند بلند را در کارنامه کاری خود دارد.
جای «معراجیها» در جشنواره محفوظ است/ اکران از 23 بهمن ماه
مدیرعامل پخش فیلمیران گفت: دبیر جشنواره فیلم فجر جای خالی ویژه «معراجیها» در جشنواره تدارک دیده است و امیدواریم این فیلم به جشنواره برسد.
«علی سرتیپی» مدیرعامل پخش فیلمیران گفت: پس از واقعه ناگواری که برای عوامل فیلم «معراجیها» افتاد، فیلمبرداری آن از فردا -چهارشنبه 25 دی ماه- آغاز میشود و کار گروه به پایان برسد.
وی درباره حضور این فیلم در جشنواره فیلم فجر نیز توضیح داد: در حال حاضر آقای رضاداد جای خالی در جشنواره ویژه این فیلم در نظر گرفته است و اگر زودتر مراحل ساخت فیلم انجام شود، قطعا «معراجیها» در بخش مسابقه فیلم فجر حضور خواهد داشت.
سرتیپی همچنین درباره اکران فیلم سینمایی «معراجیها» از 23 بهمن ماه نیز توضیح داد: انجمن سینماداران با تهیه کننده و کارگردان فیلم مذاکراتی داشت تا با توجه به اوضاع نابسامان سینما و مخاطب این فیلم بلافاصله روی پرده سینماها برود که مورد قبول واقع شد.
وی تصریح کرد: اکران فیلم «معراجیها» در جهت کم کردن مشکلات سینماست و از آنجایی که معمولا فیلمهای آقای دهنمکی خوب میفروشند امیدواریم که در روزهای پایانی سال شاهد رونق سینما باشیم.
سرتیپی همچین در پاسخ به این سوال که روزهای پایانی سال مواجه با شلوغی کار مردم است و کمتر وقت رفتن به سینما را دارند، این موضوع منجر به افت فروش فیلم نمیشود؟ گفت: در شرایط فعلی ما به منافع و کلیت سینما فکر کردهایم. شاید اگر فیلم در موقعیت دیگری نظیر عید اکران شود با فروش بسیار بالاتری مواجه شود اما ما امیدواریم که در همین شرایط هم فیلم فروش خوبی داشته باشد و بتواند به سینما کمک کند.
وزیر ارشاد: وقت نکردم به جشنواره عمار بروم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد عدم حضور خود در جشنواره عمار گفت: وقت نکردم به جشنواره عمار بروم.
علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در مراسم ختم مادر احمد پورنجاتی به مسجد نور آمده بود، با حضور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چرا در جشنواره عمار شرکت نکردید، گفت: وقت نکردم که در این جشنواره شرکت کنم.
قیمت بلیت فیلمهای حاضر در بخشهای مختلف جشنواره فیلم فجر اعلام شد
مدیر سامانه فروش بلیت سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، بهای بلیت فیلمهای حاضر در بخشهای مختلف این دوره از جشنواره را اعلام کرد.
محسن شمس مدیر سامانه فروش بلیت فیلمهای سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با اشاره به اینکه سالنهای نمایش مردمی بخش مسابقه ایران شامل سه گروه میشود، گفت: سینماهای تماشا، تیراژه 2، راگا، کیان، در گروه اول و سینماهای سمرقند، شکوفه 1 و ماندانا درگروهدوم و سینماهای آزادی، اریکه ایرانیان، استقلال، جوان، زندگی 2، شهر فرنگ، شهر هنر، فرهنگ 1 و 2، فلسطین 1، ملت 1و 2و 3و 4 گروه سوم سالنهای نمایش مردمی را تشکیل میدهند.
مدیر سامانه فروش بلیت فیلمهای جشنواره بینالمللی فیلم فجر هر 3 گروه سینمایی معرفی شده میزبان بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) و گروه اول و دوم میزبان بخش نگاه نو (فیلم اولیها) خواهند بود.
شمس درباره وضعیت میزبانی بخشهای مختلف سینمای بینالملل این دوره از جشنواره بیان کرد: 4 بخش نمایشهای ویژه، سینمای سعادت، جام جهاننما، سینمای سه بعدی و سینماحقیقت که شامل فیلمهای مستند میشود در سینماهای ایوان شمس، سینما تک خانه هنرمندان، شهر قصه، شهر هفتم، فلسطین 2 و 3، به عنوان سینماهای مردمی بخش بینالملل، نمایش داده میشوند.
وی درباره بهای بلیتهای بخشهای مختلف جشنواره و سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر توضیح داد: بهای پیشفروش هر سری 11تایی بلیت در سینماهای گروه اول 22 هزار تومان، بهای پیشفروش هر سری 11تایی درسینماهای گروه دوم 44 هزار تومان و در سینماهای گروه سوم 77 هزار تومان است.
مدیر سامانه فروش بلیت جشنواره فیلم فجر درباره تخفیف در نظر گرفته شده برای دانشجویان در سینماهای مردمی میزبان آثار جشنواره تأکید کرد: در سینماهای گروه سوم دانشجویان میتوانند هر سری بلیت را با تخفیف در نظر گرفته شده به بهای 55 هزار تومان تهیه کنند.
شمس در ادامه توضیحات خود بهای پیشفروش هر سری 11 تایی بلیت در سینماهای بخش بینالملل 33 هزار تومان، سینمای سه بعدی این دوره از جشنواره را 55 هزار تومان و بهای پیشفروش هر سری 11 تایی بلیت فیلمهای مستند بخش سینماحقیقت را 33 هزار تومان اعلام کرد.
این مدیر ستاد برگزاری سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر متذکر شد: زمان دقیق آغاز پیشفروش اینترنتی و تحویل آن متعاقباً از طریق مدیریت ارتباطات جشنواره اعلام خواهد شد.
نجفی: «سینمای امید» سینمای ذلیلانهای نیست که در برخی جشنوارهها میبینیم
بازیگر کشورمان با اشاره به اینکه سینمای امید باید به مردم عزت و امید دهد و ملیت و غرور را به رخشان بکشد، گفت: اگر منظور از سینمای امید سینمای جشنوارهای باشد من با آن مخالفم.
احمد نجفی از حضورش در چهارمین جشنواره فیلم عمار ابراز خوشحالی کرد و گفت: خوشحالم که در جشنواره عمار به عنوان داور حضور داشتم و چند فیلم خوب دیدم، استعدادهای خوبی در این دوره پیدا شد؛ امیدوارم این جشنواره هرگز تمام نشود و در سال های آینده هم بهتر برگزار شود.
وی ادامه داد: امیدوارم جشنواره عمار به کارگاه های آموزشی تبدیل شود و نیز کارگروه هایی به عنوان مشاوره در نظر گرفته شود تا به استعدادهای جوان در جهت فیلم سازی کمک کند، درواقع این جشنواره می تواند به عنوان تهیه کننده از جوانان حمایت کند آن وقت می توان گفت جشنواره رسالت خود را انجام داده است.
نجفی با اشاره به اینکه جشنواره عمار در سال جاری خیلی بهتر از سالهای گذشته برگزار شد عنوان کرد: تعداد فیلمهای ارسالی امسال خیلی زیاد بود البته من بیشتر در بخش نیمه بلند و داستانی مشغول به داوری بودم منتهی آن قدر تعداد اثرهای ارسالی زیاد بود که با همه همکاریهایی هم که شده بود متاسفانه بسیاری از فیلمها آنچنان که باید دیده نشد اما استعدادهای درخشانی در طول جشنواره دیده شدند و این مسئله جای خوشحالی دارد.
بازیگر کشورمان اظهار داشت: خوشحالم که سینما متکی به شخص نیست درواقع سینما متکی به استعدادهایی است که وارد آن میشود و امیدوارم که این جشنواره نفسهای تازه را به سینمای ما بیاورد.
نجفی در بخش دیگری از سخنانش درباره سخنان اخیر رئیس جمهور مبنی بر ارزشی و غیرارزشی بودن هنرمند در جمع هنرمندان گفت: من در آن مراسم دعوت نشدم و کاملا گزارش مراسم را نمی دانم اما باید بگویم اگر قرار است اجماعی باشد من هم از آن تبعیت میکنم اگرچه ممکن است با برخی از حرفها مخالف باشم به هر حال امیدوارم باز هم آتش زیر خاکستر بیرون نیاید در حالی که خبرهایی در این باره به گوش میرسد.
وی ادامه داد: باید از این «الیت بازیها» و گروهبندیها دست برداریم؛ فیلمهای ارزشی حتما مهم هستند و مملکت براساس این ارزشها انقلاب کرده و نمیتوان این ارزشها را از ملت گرفت.
بازیگر کشورمان در ادامه ابراز داشت: به نظرم برای ساخت فیلمهای انقلابی هنرمندان باید مطالعه ی بیشتری کنند سواد و تکنیک در این راستا آنچنان مهم نیست بلکه بینش مهم است هنرمندان هم باید بینش پیدا کنند من فیلمهای کوتاه زیادی در این جشنواره دیدم که از آنها بسیار لذت بردم و نگرانی من از آن است که چرا فیلمهای این چنینی نباید در سینماها اکران شود.
این مجری تلویزیون ادامه داد: گذشته از سوژه ها و موضوعات دینی آیا هیچ سوژه غرور انگیز ملی نداریم که بخواهیم براساس آن فیلم بسازیم و همه دغدغهها و معضل ما فقط اجتماع و مسائل اجتماعی است که فیلمسازان فقط به آن می پردازند؟ به نظرم این سوژهها به یک مسئله کلیشهای تبدیل شده و فیلمسازان ما باید فیلمی بسازند که مخاطب لذت ببرد و احساس غرور کند درحالیکه متاسفانه سینمای ما در این زمینه دچار کمبودی جدی است.
وی در خصوص سینمای امید تصریح کرد: تعبیر من از امید، فراتر از یک سینمای ده ساله یا پانزده ساله است البته ممکن است آقای ایوبی با تیم شان بتوانند این سینما را زنده کنند اما من هنوز در این سینما امیدی نمیبینم البته اثرهایی به صورت محدود دیده میشود اما اینکه جمع شود و بخواهیم به عنوان سینمای امید از آن یاد کنیم راه درازی است که به این سادگی به دست نمیآید.
نجفی در پایان گفت: سینمای امید سینمایی است که مردم را امیدوار کند به مردم عزت و امید بدهد ملیت و غرورشان را به رخشان بکشد نه سینمای ذلیل، پر از کشمش و پر از دروغ و ریا و متاسفانه زشتی و سیاهی هایی که فقط به جشنواره ها راه می یابند، از این رو اگر منظور از سینمای امید، سینمای جشنواره ای باشد من با آن مخالفم.
اکران های جدید سینما
فیلم سینمایی «پنجشنبه آخر ماه» به کارگردانی ماشاالله شاهمرادی از چهارشنبه 25 دی در گروه آزاد اکران شد.
بر اساس این گزارش، محمود پاک نیت، شبنم قلی خانی، علی کشوری، سینا سهیلی و لاله کریمی در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
لازم به ذکر است، فیلم «پنجشنبه آخر ما» موضوع اجتماعی و دینی را در یک موقعیت طنز به تصویر میکشد.
طالبی: انقلابی ماندن هنرمند هزینه دارد
ابوالقاسم طالبی گفت: جشنواره عمار رویکرد انقلابی، مبارزه با استکبار، توجه به نگاه حضرت امام (ره) و دغدغه شهدا را دارد و حرف ها و اندیشه های امام (ره) و شهدا را در امور سیاسی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی و ... مطرح می کند، از این رو موضوع این جشنواره یک اندیشه ناب انقلابی است که بر اساس آن فیلم می سازند، البته این جشنواره سلیقه و هنرمند خودش را دارد.
وی ادامه داد: امسال رشد جشنواره عمار بهتر از سال های گذشته بود و هرچه که می گذرد این جشنواره یک پله بالاتر می رود.
کارگردان «قلادههای طلا» در پاسخ به پرسشی درباره اینکه باید چه راهکارهایی به کار ببریم تا جشنواره ها رویکرد انقلابی پیش گرفته و هنرمندان به سمت ساخت فیلم های این چنینی گام بردارند؟ گفت: به نظرم در این زمینه شخص خاصی نباید کاری انجام دهد، بلکه هنرمند انقلابی خودش باید پای کار بیاید و نمی توان کسی را انقلابی کرد؛ انقلابی بودن در نهاد هر انسانی وجود دارد، ولی باید این روحیه در وی بجوشد.
طالبی ادامه داد: بسیاری از هنرمندانی که در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارند، انقلابی بودند؛اینها انقلابی شروع می کنند، اما انقلابی نمی مانند؛ چون انقلابی ماندن هزینه دارد.