به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مخبر دزفولی و هیئت همراه روز یکشنبه 20/11/92 با حضور در دانشگاه امام صادق(ع) با آیت الله مهدوی کنی رئیس این دانشگاه دیدار و گفتگو کردند.
آیت الله مهدوی کنی در ابتدای این دیدار، طی سخنانی با گرامیداشت ایام دهه فجر گفت: بنده چون در ستاد انقلاب فرهنگی عضویت داشتم هنوز نسبت به شورای عالی انقلاب فرهنگی حس همکاری دارم.
وی افزود: ایام دهه مبارکه فجر مسلماً از مصادیق «ایام الله» بوده و به مصداق فرمان خداوند تبارک و تعالی به حضرت موسی(ع) مبنی بر گرامیداشت ایام الله، باید با شکوه هر چه بیشتر گرامی داشته شود.
رئیس مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: پیروزی انقلاب اسلامی مانند پیروزی همه انبیاء الهی بر طواغیت یک معجزه الهی بود.
آیت الله مهدوی کنی ضمن تقدیر از خدمات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی از ثمرات شیرین درخت پرثمر انقلاب اسلامی است و خدمات این شورا در همه زمینهها غیر قابل انکار است.
وی افزود: حضرت امام خمینی(ره) با وجود همه نهادهای رسمی متولی بخش علم و فرهنگ به درستی نیاز به وجود یک نهاد بالادستی را برای سیاستگذاری در این زمینه را درک کردند و برای رفع این نیاز شورای عالی انقلاب فرهنگی را تشکیل دادند.
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: انقلاب اسلامی، امام (ره) و شهیدان به گردن ما حق بسیار دارند و ما هر چقدر هم کار بکنیم باز هم نمیتوانیم شکر نعمت انقلاب اسلامی را به جا بیاوریم.
آیت الله مهدوی کنی گفت: دانشگاه امام صادق(ع) بر اساس فرمان حضرت امام خمینی (ره) تأسیس شد و هدف اصلی از تأسیس این دانشگاه پیگیری ایده «دانشگاه اسلامی» بود.
وی افزود: در ایام مبارزه، بر علیه رژیم پهلوی جمعی از متفکرین آن روز مانند شهید مطهری، شهید بهشتی و... به طور جدی در مورد دانشگاه اسلامی فکر میکردند.
رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: دانشگاه اسلامی، دانشگاهی است که در آن ضمن رعایت ضوابط شرعی، محل اصلی نظریه پردازی اسلامی در مورد علم باشد.
رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: البته تولید علم اسلامی به معنای بی توجهی نسبت به تجربیات سودمند بشری نیست و اصولاً اسلام تجربه را در حیطهای مشخص، منبعی مطمئن برای ایجاد معرفت میداند.
وی افزود: ما مبانی را از وحی الهی و عترت طاهرین(ع) اتخاذ میکنیم ولی در تعیین روشها به علم بشری توجه میکنیم.
آیت الله مهدوی کنی در پایان ادامه داد: مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» نیز دانشگاه امام صادق(ع) را محلی مطمئن برای ترویج ایده «علم دینی» تلقی فرمودهاند.
بسیاری از نیروهای انقلاب افتخار شاگردی حضرت آیت الله مهدوی کنی را دارند
دکتر مخبر دزفولی نیز در این دیدار با تبریک دهه فجر، طی سخنانی گفت: بسیاری از نیروهای انقلاب و کسانی که بعد از انقلاب اسلامی منشأ خدمات فراوانی بودهاند، افتخار شاگردی حضرت آیت الله مهدوی کنی را دارند و به این اعتبار شما از سابقون انقلاب اسلامی و یاران صدیق حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» هستید.
مواضع توام بابصیرت حضرت آیت الله مهدوی کنی، در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی برای همه فرقان و روشن کننده راه درست بوده است
وی افزود: مواضع توام بابصیرت حضرت آیت الله مهدوی کنی، در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی برای همه دوستان انقلاب، فرقان و روشن کننده راه درست بوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: همانگونه که حضرت آیت الله مهدوی کنی فرمودند: تأسیس ستاد انقلاب فرهنگی و متعاقب آن شورای عالی انقلاب فرهنگی برآمده از یک نیاز بود که حضرت امام خمینی(ره) به درستی آن را تشخیص دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند سال اخیر با جدیت بیشتر وارد میدان تدوین اسناد بالادستی بخشهای علم و فرهنگ شد.
وی افزود: مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» در پیوست احکام اخیر خود به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، مواردی مانند نقشه جامع علمی کشور، نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را به عنوان اولویتهای اصلی فعالیت این شورا تعیین فرمودند.
دکتر مخبر دزفولی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای انجام این وظایف با بکارگیری تعداد زیادی از فرزندان انقلاب که در حوزه و دانشگاه مشغول هستند، وارد مرحله جدیدی از فعالیت خود شد.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: در ابتدای کار تدوین نقشه جامع علمی کشور، ما هیچ تصوری نسبت به این نقشه نداشتیم، ولی بعد از قریب به 4 سال کار طاقت فرسا با مشارکت 3 هزار نفر از نخبگان حوزوی و دانشگاهی و 700 مرکز علمی نقشه جامع علمی کشور تدوین، تصویب و ابلاغ شد.
وی افزود: امروز این سند مهم مبنای کار و فعالیت بخش علم و فناوری کشور است و مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» هم چندین بار به این سند به عنوان «عالیترین سند علم و فناوری کشور»، اشاره فرمودهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مورد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب «مدظلهالعالی» مبنی بر لزوم رهایی از فلسفه غربی آموزش و پرورش که در صد سال اخیر گرفتار آن بودهایم، ما کار را از این نقطه شروع کردیم.
دکتر مخبر دزفولی گفت: شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رابط این شورا و حوزه علمیه، وارد تدوین مبانی فلسفی اسلامی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد.
وی افزود: بعد از تدوین این سند، قریب به 30 جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب کامل این سند اختصاص یافت و با توجه به این تلاشها امروز خوشبختانه رهبر معظم انقلاب از این سند به عنوان «نسخه شفابخش» یاد فرمودهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بعد از تصویب سند نقشه جامع علمی کشور، تصویب اسناد ملی ذیل این سند با جدیت پیگیری شد و امروز اسناد ملی فناوریهایی مانند: زیست فناوری، سلولهای بنیادین، نانو فناوری، هوا فضا، طب سنتی، گیاهان دارویی و... تصویب شده و در حال اجرا است.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: با تصویب این اسناد در تمام بخشهای فناوری ما شاهد یک جهش بودهایم.
وی افزود: در مورد موضوع مهم «تحول و ارتقاء در علوم انسانی» هم خوشبختانه بعد از چند سال کار، جریان ایجاد شده روبه پیشرفت است.
دکتر مخبر دزفولی ادامه داد: برای 15 رشته علوم انسانی که نیازمند تحول بودند، افراد شاخصی در قالب کارگروههای مشخص مشغول کار هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مورد تحول در علوم انسانی، بار اصلی بر دوش «استاد متعهد» است که تربیت استاد متعهد باید توسط دانشگاه امام صادق(ع) انجام شود.
رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: در مورد آموزش و ترویج فرهنگ قرآن کریم سند راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است.
وی افزود: با تصویب این سند، جمهوری اسلامی ایران تنها کشور اسلامی است که مفتخر به داشتن یک مجلس قرآنی برای سیاستگذاری و راهبری ترویج فرهنگ قرآن کریم در همه عرصهها، میباشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان ادامه داد: همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه امام صادق(ع) باید به صورت مستمر، تعمیق و گسترش یابد.
لازم به ذکر است در پایان این دیدار تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه امام صادق(ع) به امضاء حضرت آیت الله مهدوی کنی رئیس این دانشگاه و آقای دکتر مخبر دزفولی رسید.