به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، خوشنویسان گفت: اگر فردی مسواک بزند 65 درصد از بهداشت دهان و دندان رعایت شده و دندان ها تمیز خواهد بود ولی اگی فردی در کنار مسواک، نخ دندان نیز استفاده کند، این تمیزی به 85 درصد و در صورت استفاده از آب نمک یا دهان شویه به 100 درصد خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بیماری های دهان و دندان را همه گیری (اپیدمی) خاموش هم می گویند، اظهار داشت: به طور کلی، این بیماری ها یکی از شایع ترین بیماری هایی است که مردم با آن دست به گریبان هستند و افزود: شاید بتوان گفت، پوسیدگی دندان بعد از سرماخوردگی، شایع ترین بیماری محسوب می شود.
خوشنویسان اظهار داشت:طبق پیمایش کشوری سال 1382 شاخصdmft دندان های پوسیده، کشیده شده و پُر شده کودکان شش ساله، عدد پنج بود" و در توضیح آن گفت: هر کودک شش ساله، به طور متوسط پنج دندان پوسیده دارد.
وی با اشاره به اینکه تعداد دندان های پوسیده این کودکان در پیمایش سال 1391 حدود 7 درصد بالاتر رفته است، تأکید کرد: در کشور ایران، تعداد دندان های پوسیده پُر نشده زیاد است.
دکتر خوشنویسان شاخص «dmft » کودکان 12 ساله کشور را به طور متوسط 1.86 اعلام کرد و تصریح کرد: با توجه به اینکه دندان های دائمی از سن شش سالگی رشد می کنند و این امر تا سن 12 سالگی کامل می شود، طبیعی است که این شاخص پایین باشد.
وی ادامه داد: ایده ال این است که این شاخص صفر باشد، یعنی هیچ پوسیدگی، کشیدگی و پُر شدگی در دهان وجود نداشته باشد.
رئیس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان اینکه کشور ایران از نظر تئوری و از نظر برنامه ریزی در حوزه سلامت دهان و دندان با هیچ کشور دیگری در کل منطقه قابل مقایسه نیست، اظهار داشت: ایران، بهترین برنامه را در این حوزه دارد.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی این موضوع را تأیید و به کشورهای دیگر برای بهره برداری ارسال کرده است.
این متخصص تأکید داشت: باید در زمینه آموزش و اطلاع رسانی بیشتر کار شود و این نیاز در هر فرد برانگیخته شود که رعایت بهداشت دهان و دندان همانند غذا خوردن و حمام کردن، ضروری می باشد.