به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در نشست سالانه این بانک در محل ساختمان میرداماد در خصوص عملکرد و برنامه های این بخش گفت: از ابتدای اسفند سال جاری سطح تراکنش های طرح «شاپرک» به عنوان یکی از طرح های بخش فناوری اطلاعات بانک مرکزی بالغ بر 99 و نیم درصد موفق بوده است و تنها حدود نیم درصد از این تراکنش ها انجام نپذیرفته که نشان از سطح بالای کیفی و کمی این تراکنش ها داشته و رشد بی سابقه ای نسبت به گذشته را نشان می دهد.
وی افزود: در حال حاضر یک سامانه کوچک نیز در روزهای گذشته در این بخش راه اندازی شده است که امیدواریم تا پایان سال همه بانک ها را در بر بگیرد، این طرح به سرویس های «ساتنا» و «پایا» مربوط است که پیش از این در نقل و انتقالات این سرویس ها، استعلامی از نشانی مقصد اعلام نمی شد و از همین رو امکان رخ دادن خطا بالا بود که با راه اندازی این سامانه این مشکل بزودی مرتفع خواهد شد و همانند تراکنش های کارت به کارت، متقاضیان می توانند قبل از انجام مبادله خود از نشانی مقصد اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی گفت: سامانه اوراق مشارکت الکترونیک نیز از دیگر طرح های بخش فناوری اطلاعات بانک مرکزی است که برای نخستین بار در نیمه اول بهمن ماه منتشر شد و بر این اساس قرار شد که کوپن های کاغذی اوراق مشارکت حذف گردد و گواهی الکترونیکی به جای آنها ارائه شود.
حکیمی افزود: در این شیوه پرداخت سود اوراق نیز به طور خودکار به حساب آخرین مالک این اوراق پرداخت خواهد شد و از این حیث نگرانی های دارندگان اوراق مشارکت رفع می شود.
وی اظهار کرد: سامانه «چکاوک» نیز طرح دیگری از این بخش است که از بهمن ماه امسال به طور آزمایشی در 10 بانک منتخب به اجرا درآمده و در نظر داریم در پایان سه ماه نخست سال 93 این سامانه در تمامی بانک ها و شعبات کشور در تمامی شهرها و بخش های جغرافیایی عملیاتی شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی افزود: یکی از قابلیت های سامانه «چکاوک» اطلاع رسانی در خصوص چک های برگشتی است که افراد پیش از دریافت برگه های چک از دیگران می توانند از وجود چک های برگشتی تا 24 ساعت گذشته اطلاع یابند؛ این قابلیت باعث کاهش چک های برگشتی در بانک ها می شود.
حکیمی ادامه داد: سامانه «سپاس» یکی دیگر از طرح های بخش فناوری اطلاعات بانک مرکزی است که برای پرداخت های ریز که با سکه و اسکناس انجام می شود، طراحی شده است و در سال آینده عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: این طرح قدم مناسبی برای حرکت به سوی جایگزینی پول الکترونیک به جای مسکوکات و اسکناس های ریز است و همچنین امکان ایجاد پول خرد اینترنتی و الکترونیک را فراهم می کند.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی در خصوص امکان انتقال وجه بین بانکی از طریق گوشی های همراه اظهار کرد: به دلیل نبود امنیت کافی در سیستم، در حال حاضر این قابلیت توسط بانک مرکزی مورد تأیید نیست و بانک هایی که عملیات انتقال وجه بین بانکی را از طریق گوشی های همراه انجام می دهند، فعالیت غیرقانونی انجام داده اند.
حکیمی در پایان گفت: البته ما به دنبال آماده سازی زیرساخت های لازم برای این قابلیت هستیم که پس از نهایی شدن، به طور رسمی در تمامی بانک ها مجاز خواهد شد که در خصوص این طرح نیز امیدواریم در سه ماه اول سال بعد با کمک طرح «سپاس» محقق و اجرایی شود.