به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، کارگاه «نهاد خانواده» از مجموعه کلاس های طرح پویایی فرهنگ و سلامت امروز با حضور دانشجویان دانشگاه ایلام در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.
ریحانه رئیسی خانواده را اولین، مهمترین و تاثیرگذارترین نهاد در زندگی انسان ها دانست و گفت: خانواده مرکب از گروهی از افراد است که از طریق خون، ازدواج یا فرزند خواندگی به یکدیگر مربوط و منسوب می شوند و برای مدت طولانی و نامشخص با هم زندگی می کنند.
وی ادامه داد: تصویر قالب خانواده متشکل از زن، شوهر و فرزندان می باشد، تنوع بسیاری در ساخت خانواده از فرهنگی به فرهنگ دیگر ملاحضه می شود، این تنوع ممکن است به صورت های بسیار گوناگونی در جوامع انسانی دیده شود.
استاد دانشگاه ایلام خانواده را متشکل از خورده سیستم های ارتباطی اطلاق کرد و بیان نمود: هر اندازه ارتباط اعضای خانواده منسجم و باانظباط تر باشد آن خانواده موفق خواهد بود.
رئیسی تیپولوژی نهاد خانواده را به 4 نوع؛ متخاصم، متغافل، متساهل و متعامل ارزیابی کرد و افزود: در خانواده های متخاصم، افراد خانه برای تسلط بر یکدیگر در حال نزاع می باشند، فرزندان این گونه خانواده ها با وجود آن که منضبط و درس خوان هستند اما از کمبود اعتماد به نفس، وجود استرس های بی دلیل، افسردگی و تنش های عصبی رنج می برند.
وی در شرح خصوصیات خانواده های متغافل گفت: در این تیپولوژی، اعضای خانواده از یکدیگر غافل هستند و از نظر روانی کیلومترها از هم دور می باشند. فرزندان این گونه خانواده ها مستقل، پر شور، پر استرس می باشند و قدرت « نه » گفتن ندارند.
این مشاور تاکید کرد: خانواده های متساهل در برابر فرزندانشان به راحتی کوتاه می آیند، والدین در این خانه ها با در اختیار نهادن امکانات به فرزندانشان فرصت یادگیری مهارت های زندگی را از آنان می گیرند.
رئیسی آینده فرزندان این 3 نوع خانواده را پرخطر دانست و عنوان کرد: برخی از فرزندان این طیف، در زندگی آتی خود دچار اختلالات رفتاری، شخصیتی، گرایش به فساد اخلاقی و گرایش به مواد مخدر می شوند.
وی بهترین نوع خانواده را متعامل دانست و افزود: در این نهاد، پدر و مادر خانواده با تمام اختلاف نظر و سلیقه ای که دارند به یک نتیجه مشترک می رسند و با نظارت دوستانه بر فرزندانشان سبب شادی افزایی، موفقیت، اعتماد به نفس و هدفمندی در فرزندانشان می گردند.
این استاد دانشگاه ایلام خاطرنشان کرد: خانم ها و آقایان به ترتیب دارای 5 و 1 مرکز تکلم زمانی در مغزشان هستند، بانوان دارای قدرت بیشتری نسبت به مردها می باشند اما به ایفا کردن نقش قربانی در زندگی شان گرایش دارند.