به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به گفته وزیرنفت، ایران همیشه مایل است که به عنوان کشوری که قابلیت تامین گاز در احجام بسیار بزرگ را دارد در بازار اروپا چه به شکل خط لوله و چه به شکل LNG حضور داشته باشد.
وی همچنین درباره تامین گاز اروپا معتقد است: با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی از سال آینده گاز اضافه برای صادرات خواهیم داشت.
به گفته وی اگر امکان تامین گاز از فاز ١١ فراهم نشد فاز ١٤ پارس جنوبی می تواندخوراک مورد نیاز واحدهای LNG را تامین کند.
بیژن زنگنه که به تازگی به همراه دولتمردان به بازدید پارس جنوبی رفته بود از مجریان این بخشها خواست از ٢٤ ساعت شبانه روز ٢٧ ساعت کار کنند.
وی در جریان بازدید خود از فازهای اولیوت اول پارس جنوبی اظهار کرد: امسال و سال آینده سال پرشتاب و پرکاری برای پارس جنوبی است، چراکه باید سرمایه گذاری عظیمی که در این فازهای انجام شده و در حال حاضر نیمه تمام است به نتیجه برسد و گاز ازفازهای اولویت اول (١٢،١٥،١٦،١٧،١٨) برداشت شود.
وی با اشاره به 34 میلیارد دلار سرمایه گذری شده تاکنون افزود: امسال در بخش خشکی و دریا کار زیادی در پیش است و این حجم عظیم کار باید به طور مرتب از طرف مدیریت شرکت ملی نفت و شرکت نفت و گاز پارس پیگیری شود .
به گفته وی، این پیگیریها باید بهگونهای باشد تا بتوان جوابگوی نیاز کشور باشد.
زنگنه تاکید کرد: در حال حاضر بخشی از تقاضای انرژی در کشور با فرآورده های نفتی که ضرر و زیان زیادی از نظر اقتصادی برای کشور دارد ، تامین می شود.
وی با اشاره به اهمیت و حضور دولتمردان برای بازدید از پارسجنوبی افزود: به دلیل اهمیت پارس جنوبی چه از نظر مشترک بودن میدان و چه از نظر تاثیرش بر اقتصاد کشور، باید مشکلات مالی که بر سر راه توسعه فازهای آن وجود دارد، به سرعت حل شود.
به گفته زنگنه بخشی از این مشکلات مربوط به مدیریت و فرآیندها است و بخشی هم به تامین منابع مالی پروژهها مربوط میشود.
وی با بیان اینکه مشکلات مدیریتی از گذشته وجود داشته است، گفت: در چند ماه اخیر تا حدودی برطرف شده اما مشکلات مالی همچنان پابرجاست ، ضمن اینکه بازپرداخت تعهدات گذشته نیز هم اکنون بر دوش نفت است.
وزیر نفت میزان تعهدات گذشته را بیش از 30میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این میزان بدهیهای طرح های پارس جنوبی است که از گذشته تا کنون قطعی شده و بر دوش صنعت نفت است .
وی درباره بدهی شرکت ملی نفت برای طرحها مختلف اظهار کرد: این شرکت هنوز به صندوق توسعه ملی، بانک مرکزی و برخی بانک های تجاری بدهکار است.
زنگنه درباره پیشنهادحذف قراردادگازی اخیر ترکیه مبنی بر بند "بگیر یا بپرداز"(take or pay) تصریح کرد:این بند قابل حذف نیست و من چنین چیزی نشنیدم.
وزیر نفت کشور درباره اینکه دراین میان آذربایجان مدعی است حذف این بند به ایران و روسیه پیشنهاد داده شده است، افزود: نمی توانند طبق قرارداد چنین تقاضایی کنند و این امر خلاف قرارداد است.
زنگنه که هفته گذشته با - الکساندر نوواک- وزیر انرژی روسیه در ایران دیدار داشت اظهار کرد: در این دیدار بیش از اینکه درباره انرژی بحث شود درباره مقدمات کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه بحث شد.
وی همچنین درباره جدی شدن مناقشه روسیه و اوکراین و جایگزینی ایران برای تامین گاز اروپا گفت: جدا از مسئله اوکراین، اروپاییها مایلند منابع تامین گاز و انرژی خود را متنوع کنند و به همین دلیل مذاکراتی را از حدود ٩ سال پیش در این زمینه با ایران آغاز کردند ولی بعد از آن خبر ندارم که چه شده و تا آنجا که ظواهر نشان می دهد این است که مذاکرات صادرات گاز به اروپا متوقف شده و عملا فرصتی برای ادامه این مذاکرات در سالهای گذشته فراهم نشده است.
به گفته وزیرنفت ،ایران همیشه مایل است که به عنوان کشوری که قابلیت تامین گاز در احجام بسیار بزرگ را دارد در بازار اروپا چه به شکل خط لوله و چه به شکل LNG حضور داشته باشد.
متولی انرژی در کشور درباره تامین گاز اروپا اظهار کرد: با بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی از سال آینده گاز اضافه برای صادرات خواهیم داشت.
به گفته وی اگر امکان تامین گاز از فاز ١١ فراهم نشد فاز ١٤ پارس جنوبی می تواندخوراک مورد نیاز واحدهای LNG راتامین کند.
چندی پیش زنگنه از تولید بیش از پنج میلیون بشکه نفت در روز را داد و گفت که در صورت راهاندازی تولیدات انرژی در پارس جنوبی میزان صادرات افزایش میبابد.