به گزارش گروه فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»،در هفتمین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران«کتاب خاطرات علی جنتی»وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ دوم رسید.
یکی از دلایل گستردگی مطالعه و بررسی درباره علل و عوامل پیروزی، وسعت اطلاعات و منابع در این زمینه است که عمده این منابع در خاطرات شخصیتها و گروههایی یافت میشود که در دوره پهلوی دوم از نزدیک شاهد جریانهای سیاسی بوده، یا خود در کانون آن قرار داشتهاند. خاطرات و اسناد، دو پایه اساسی برای بررسی دقیق و همهجانبه علل پیروزی انقلاب اسلامی ایران به حساب میآید.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی با وقوف به اهمیت خاطرات، در تدوین تاریخ مبارزات ملت مسلمان ایران، با دعوت از مبارزان، زندانیان و کلیه کسانی که یا با رژیم پهلوی اصطکاک داشته، یا اخبار و اطلاعات مستند و موثقی از ساختار سیاسی و نظامی آن دارند، میکوشد تا همه منابع و مراجع تاریخ انقلاب اسلامی را در اختیار علاقهمندان این موضوع قرار دهد. خاطرات شخصیتها یکی از منابع عمده بررسی تاریخ انقلاب است و اهمیت کتاب خاطرات علی جنتی را که تألیف سعید فخرزاده است چنین میتوان خلاصه کرد:
فصل اول توصیف رویدادهای قیام پانزده خرداد و دستگیری و آزادی و سپس تبعید امام خمینی (ره)، فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق، حسینیه ارشاد و سخنرانیهای دکتر شریعتی و نیز مبارزات روحانیون علیه رژیم پهلوی است. در فصل دوم خاطرات راوی در فلسطین و لبنان و مبارزان ایرانی در این دو کشور بیان شده است. فصل سوم به رویدادهای پس از انقلاب، بخصوص تاُسیس حزب جمهوری مربوط میشود. از آنجا که راوی در بسیاری از رویدادهای فوق حضور مستقیم داشته، خاطرات ارزشمندی را بیان کرده که در آثار دیگر نمیتوان به چنین اطلاعاتی دست یافت.
علی جنتی فرزند آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان در سال 1328 متولد شد که در مرداد سال 1392 به عنوان گزینه دولت یازدهم برای تصدی وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و با کسب اکثریت آرا (اخذشده: 284؛ موافق: 234 رأی؛ مخالف: 36 رأی؛ ممتنع: 12 رأی) از مجلس رأی اعتماد گرفت و به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغول به فعالیت شد.
علاقمندان برای تهیه این کتاب در ایام بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران می توانند به مصلی تهران،شبستان،راهروی 26،غرفه شماره 18،مرکز اسناد انقلاب اسلامی مراجعه کنند.