به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در مراسم اکران مستند «ضربان» در فرهنگسرای ابن سینا گفت: امر به معروف و نهی از منکر یکی از واجبات اسلامی است که باید در جامعه عملی شود و آحاد مردم موظف هستند این سنت الهی را انجام داده و این عمل از هیچ کس ساقط نیست.
وی افزود: طبق آیات و روایات، محور معروف، حاکمیت اسلامی و محور منکر، حکومت طاغوت است و مقابله با جاعل، بزرگترین امر به معروف و نهی از منکر می باشد.
سالک ادامه داد: شرایط امر به معروف و نهی از منکر نیاز به شناخت این فریضه الهی دارد که در کنار آن آموزش و بصیرت نیز لازم است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به مستند «ضربان» گفت: از شما جوانان که چنین کار شایسته ای را انجام دادید، تشکر می کنم و امیدوارم این آخرین کار شما نباشد؛ چرا که استمرار این گونه کارها باعث آگاهی بخشی جامعه می شود.
وی با بیان پیشنهادی ادامه داد: پیشنهاد من به شما این است که محورهای آسیب های اجتماعی امر به معروف و نهی از منکر را بررسی کنید؛ برای این مسأله می توان به قرآن، نهج البلاغه و رهنمودهای امام راحل و امام خامنه ای اتکا کرد.
سالک تصریح کرد: صرف نشان دادن مستند و نگران کردن جامعه فایده ای ندارد، اما مستند «ضربان»، شجاعت، دیانت و خوف از خدا را مطرح کرده و انسان را به فکر وا می دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی افزود: متأسفانه 35 سال بعد از انقلاب اسلامی بحث امر به معروف و نهی از منکر به توپ فوتبال در دولت ها تبدیل شده است و کسی به آن توجه خاصی نمی کند.
وی گفت: سیاست اصلی کمیسیون فرهنگی مجلس مطالبات رهبری، تقویت زیرساخت ها و تحقیق و پژوهش در همه زمینه ها، بویژه امر به معروف و نهی از منکر است و ما در این خصوص مطالبات رهبری را به صحن علنی مجلس فرستادیم.
سالک ادامه داد: یک کارگروه با حضور کارشناسان تشکیل داده ایم و طی ساعت ها نشست با مسئولان ذیربط از جمله نیروی انتظامی و شورای نگهبان، امیدواریم مسئله امر به معروف و نهی از منکر به صحن علنی مجلس راه پیدا کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس مهمترین مشکل را نوع نگرش مسئولان اعلام کرد و گفت: برخی از مسئولان، مسأله امر به معروف و نهی از منکر را زیاد جدی نمی گیرند و حتی قائل به اجرای آن نیستند؛ من ترسم این است که اگر قانونی هم در این باره تصویب شود دولت آن را انجام ندهد؛ چرا که مجری قانون این دیدگاه را ندارد.
وی در پایان اظهار داشت: ما باید تغییر نگرش ها را ایجاد کنیم و از شما دانشجویان تقاضا دارم ما را در خصوص انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه یاری کرده تا بتوانیم آن را به طرز خوب و شایسته ای پیاده کنیم.
لازم به ذکر است، سردار منتظرالمهدی، معاون فرهنگی- اجتماعی ناجا؛ سردار زاهدیان، رئیس پلیس امنیت اخلاقی کشور و سرهنگ روزبهانی، دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تهران از مدعوین این برنامه بودند که به دلایل نامعلومی از شرکت در این جلسه خودداری کردند.